Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Eskişehir Hakkında Bilgi

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
merhaba

hanım ve 1 yaşında kızım ile eskişehir e gelme gibi bir düşüncemiz var.

- 2 günlük olacak ziyaret
- tren veya araba ile getireceğiz bisikletleri
- akvaryumu ve şehir merkezini gezeceğiz

akvaryum hakkında ekşi harici doyurucu bilgi bulamadım, akvaryum nasıldır giden forum üyesi var mı ? şehir içi bisiklet kullanımı nasıldır, çocukla rahat kullanabilir miyiz ? yollar vs...merkez de çocukla gezmezsen olmaz dediğiniz yerler var mı ?
akvaryuma bisikletle gitme şansımız nedir ? son olarak otel tavsiyesi olan var mı ?

teşekkürler

edit : soru cümlelerinin çokluğundan anlam kargaşası için affola...

Scudo
Selamlar;
daha önce bir kaç kez işim nedeni ile gitmiştim Eskişehir'e, genel olarak bisiklet dostu bir şehir sayılabilir, şehir içinde rahat kullanabilirsin bisikleti
otel olarakta bütçeye göre ilk tavsiye rixos ikinci ise ibis olur

Yanılıyor da olabilirim fakat şehir merkezinden akvaryumun bulunduğu Sazova Parkı'na kadar bisiklet yolu var diye hatırlıyorum, tam emin değilim ama büyük ihtimalle var, yoksa niye öyle hatırlayayım. Bu arada akvaryuma ben gittiğimde ilk zamanları olduğu için yeterli çeşitlilikte canlı yoktu sonradan çeşiti arttıracaklardı.:)

eskişehir hakkında söyleyeceğim iki şey var.
havası soğuk
lokantası ucuz

1-2 ay önce gitmiştim eskişehir'e... akvaryum çok büyük değil ama genede hoş. şehir merkezinden otobüslerle ulaşabilirsiniz, dönüştede minibüsleri kullanabilirsiniz. eskişehir düz olduğu için bisikletede uygun... . ben gittiğimde hayvanat bahçesi kapalıydı, belki açılmış olabilir. sazova bisiklete binmek için hoş bir yer güzel bir park, kocatepe kahve evinde dinlenip göleti seyredebilirsiniz. eskişehirde yapılacak şeylere gelince odunpazarını gezin, o civarda birçok müze var. hamamönü, doktorlar caddesi ve kanatlı civarını gezin. imkanınız olursa balaban köftesi yiyin (balaban köftesi her yerde var ama benim tavsiyem "abdüsselam"). papağanda çiğ börek yiyin, çok hafif güzel. rixos çok güzel ama bütçenizi bilmiyorum ama gecelik 2 kişi 200 civarı. ibis otelde güzeldir, saffron otel var. gitmişken hamam girin derim birde :)

Bir eskişehirli olmayarak ama eskişehirsever biri olarak yazmak isterimki sivrihisar caddesi üzerindeki saffron otelde geceliği 70 tl civarı kalabilir, sazova parkında disneyland ve gemiyi gezebilir, kent parka gidebilir, hallergençlik merkezine uğrayabilir, hamamyolunda salep veya boza içebilir, porsukta gondola binebilir, rodop veya tuna köftenin enfes ötesi köftelerinden yiyebilir, tarihi odunpazarı konaklarını gezebilir, alışveriş yapabilir, müzeleri (Balmumu müzesi gibi) turlayabilir, bisiklet ile günübirlik seyitgazi ilçesi ve yazılıkaya yı gezebilir, hatta osmanlının asıl kurulduğu yer karacaşehir i görebilir, yine bir söğüt veya sarıcakaya turu yapabilir, yorgunluğunuzu hamamlarında atabilir akşamüstü adalarda bir içecek keyfi yapabilirsiniz. Harika zamanlar geçireceğinize emin olun.

@mehmetsunu cevaplar için teşekkürler. Sazova parkının içinde akvaryum-gemi-disneyland ve hayvanat bahçesi mi var ?

merkezde kalsak bisiklet ile sazova parkına gidebilir miyiz ?

@BF Okuru merkezden Sazova parkına kadar avrupa standartlarında olmasada kesintisiz bisiklet yolu bulunmakta. Düz bir bölge olduğu içinde çocuğunuzla bu yolu rahatça gidebileceğinizi düşünüyorum.

sazova parkı ve akvaryum karşılıklı zaten

@BF Okuru vallaha cevap veriyoruz çok sallamıyorsunuz galiba :) ısrarla osman yener bey e soruyorsunuz soruları :)

Başlangıç nokyasını Atatürk Stadyumu olarak alırsam 6 km civarı bir yol oluyor ki Sazova parkı, akvaryum ve hayvanat bahçesi aynı yerdeler.

@erme1984 kusuruma bakmayın ofiste bağlantı sağlıklı değil bugün. o yüzden verimli kullanamıyorum forumu. yazdıklarını okudum teşekkürler. aslında bana şöyle bir plan lazım misal ;

- rixos da kalın oradan sazova 5 km hayvanat bahçesi gemi vs parkın içinde
- sonrasında/ertesi gün odun pazarına veya balmumu müzesine gidersiniz orasıda 5 km civarı gibi...

biraz kolaya kaçıyorum da :) o yüzden yazılanları listelemeye felan çalışıyorum.

@BF Okuru

Dostum herşeyide devletten bekleme. Google mapsi aç sazova denilen yer zaten bir bisikletçi için şehirin merkezinde bile sayılır. Artık 5 km yede uzak demeyin lütfen reca ederim.
Hepsi parkın içinde ama öyle waterworld da beklemeyin. Ama bir iç anadolu şehri için gayet tatminkar.

heralde rixos'tan sazova(hayvanatbahçesi-akvaryum-park) 7 km, odun pazarı rixos 700-800 m... hadi söyleyelim :)

@mehmetsunu dostum forum bunun için var. 1 yaşında çocukla geleceğim için biraz fazla detaycıyım hepsi bu. 4-5 defa çıktığım yurtdışı tatillerine tursuz/rehbersiz hanımla ben ve sırt çantalarımız ile gezerken çocuk olmadan önce, google maps e bakmıştım. yine de yardımın için teşekkürler :harika:

@erme1984 bu durumda rixos kalmak için iyi bir seçenek olur sanırım.

yani olabilir, ibis te olabilir, yada hamamönüyle stadyum arasında kalan bölgedeki otelleride seçebilirsiniz. hepsinin avantajları dezavantajları var...

Akvaryum pek büyük değil. Sazova karşısında gideceğiniz yer... Orada vakit geçirmenizi sağlayacak, gezecek-görecek etkinlik alanları var (bahsedilmiş yukarıda tekrarlamıyorum) Bisikletle gidecekseniz dikkatli gitmenizi tavsiye ederim çocuk da olacakmış. Merkezde mumya müzesi ve odunpazarı evlerini gezmenizi tavsiye ederim. Çarşıda karakedi bozacısına uğrayın, Hamamyolu arka sokakta meşhur tahin helvacıdan tahin helvası almayı unutmayın... Belediye binasının arkasında Abdüsselam lokantasında öğle yemeğinde balaban yiyebilirsiniz. İkindi vakti Papağan çiğ böreke gidebilirsiniz (daha iyi yerlerde olabilir kırım caddesi civarında). Orta/lüks birsen de akşam yemeği yiyebilirsiniz. Otel olarak pek bilgim yok maalesef önerisi olanların önerilerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu hafta gelmeyin çok soğuk gezinizden hiç bir zevk almazsınız :).

Geri