Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Eşofmanı delmemek için... :)

Ormanci

Üye
Kayıt
28 Ocak 2010
Mesaj
95
Tepki
123
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Merida
Geçenlerde yeni aldığım bisikleti denemek için sahile indim ve eşofmanımın sallanan sağ paçası, pedal dişlisine 1-2 sefer denk gelince ufak sökükler oluştu.

Yolda giderken bazı bisikletçi "amca"lara rastladım ve özellikle 1-2 tanesinde Shimano olduğunu sandığım çok güzel eşofman altları gördüm, üstelik paçaları da cırt cırtlı şekilde sarılabiliyordu.

Tayt falan istemiyorum, kışlık kullanım için böyle bir eşofman altı lazım, sağda solda biraz araştırdım ama tayt haricinde göremedim, İstanbul'da satan yok mudur?

En kötü ihtimalle Bauhaus'tan cırt-bant alıp eşofmanın sağ bileğine saracağım :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Nursel Azaklı
Scudo
Evet sanırım öyle birşey yaptıracağım :)
Hatta delinen paçayla birlikte götüreyim onu da yapsınlar :)
 
paça bantı ayrıca da satılıyor kipa da fosforlu 2li paket 7,5TL idi yanılmıyorsam, telli kendinden kapanmaya meyilli ve bilegi kavrayan ve ayrıca cırt cırtlı modelleri de var hem de reflektif yapılı. öyle birşey edinirseniz ne giyerseniz giyin kullanırsınız tek esofmana zorunlu baglılıgınız olmaz. forumda modifiye bisikletten beka bisikletten satın da alabilirsiniz kargo dahil 10TL gibi ortalama fiyat istiyorlardı yanlıs hatırlamıyorsam.

Gürkan Şentürk'ün (modifiye bisiklet) ilanı;
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=56445

beka bisiklet'in profili
https://www.bisikletforum.com/member.php?u=27088
 
@GiciK eRay ADALI

Kipa'da bulunan,kendiliğinden kapanan fosforlu bantların kıyafet üzerine takıldığı zaman uzun süreli kullanımda kendiliğinden kapandığı gibi açıldığını da söylebilirim:)cırt cırtlı paça bantları daha çok işinizi görecektir sanırım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ormanci
@Deniz Ser

Bunu ben de tahmin ediyordum ama henüz basıma gelmedi neyseki =) cırt cırtlı şart o zmnsa =)
 
Oo süper çok teşekkür ederim, hemen sipariş edeyim :)
 
istanbuldaki belli bisiklet firmalarına gidip selam verseniz, üzerinde kendi reklamları olan paça bantlarını size ücretsiz verirler diye düşünüyorum.
örneğin delta bisiklet, aktif pedal, bahar bisiklet..... (bizzat tecrübe ettiğim yerler)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ormanci
Eh o da iyiymiş, bu işin içine çocukluğu saymazsak hiç girmemiş olunca böyle oluyor, cahilliğime verin, sağa sola bi uğrayayım.
Hmm aslında Eminönü'de hemen arkamdaki bisikletçilere bi sorayım yahu, ne uğraşıyorum :)
 
Bisiklet sürerken kullandığım eşofmanın paçasına 1 cm lik cırt-cırt diktirerek kullanıyorum. Paça bantlarının görüntüsü pek estetik olmuyor. Hafta içi işe giderken falan kullanacaksam mecburen normal pantolanla paça bantı tabiki
 
10 TL ye Delta Bisiklet'ten aldım kendinden kapananlardan, gayet memnunum.
1 saatlik sürüşte nasıl bağladıysam paçamdan öyle geri aldım.

Saygılar
 
en güzeli cırt cırttır. ama ekonomik bir çözüm istiyorsan: yazın paçanı katlayıp, kışın çorabın içine sokarsın. :)
 
Ben bıke outtorda görmüştüm paça bantları hemde oldukça ucuzdu fiyatları tam olarak hatırlamasamda özellikle ben evde giyecek bir şey bırakmadım diyebilirim :D
 
benim paçaya doğru daralarak bilek kısmından 10-15 cm yukarı kadar bileği saran lastikli kısmı olan eşofman altım var, gayet iş görüyor ama en iyisi yine tayt hiç problemin olmaz...
 
geçenlerde ben de eşofmanın paçasını yırttım malesef. bir tane siyah lastikli saç tokası aldım 25kurusa evde denemek için. iyi ki de almışım geçirdim sağ ayak bileğime oldukça rahat hem öyle göze kötü falan gözükmüyor. eğer eşofmanınız açık renk değilse lacivert ya da siyahsa öneririm
 
Benim derdim aynıydı. Eşofmanın paçası genişti. Terziye gittim. diz kısmından başlayarak paçaya doğru çok güzel daralttı.
Artık takılma sorunu yok. Çok da güzel görünüyor.
 
vallaha ben bugün aynı niyet ile gittim sürekli ugradığım bisikletciye 5 lıramı aldı :) bır daha ugrarmıyım bılmıyorum hem adamın reklamını yapıyoruz hem ustune para verıyoruz :)
 
Geri