Havalı, akülü vs. bilmem trafikte bisikleti adamdan saymıyorlar ki çaldığın kornayı kaale alsınlar, hatta korna çaldığın için gelip dövmeye bile kalkabilirler.
Ben airzound kullanıyorum çok memnunum, parasına değiyor, çaldığım araç kendini kaldırıp öbür şeride atıyor daha bir duymayan ne kamyon nede tır görmedim kesinlikle duyuyorlar..
Bisiklet zilini kimse biplemiyordu özellikle sahilde bende evdeki Eski alarmın sirenini söktüm üstüne 9volt pil bağladım eski kasanın içindende on of butonunu alıp gidona monte ettim şimdi gayet Uyarıcılı oluyor maliyeti ise 2 TL
banada öyle kendim hyapabileceğim bişey lazım şık ve çok ses çıkarsın yeter olmadı paraya kıyıp hornit alacağım ama airzoundmu hornitmi bilemedim hornit daha fazla ses çıkarıyor kulanımı kolay ve suluk yerine ihtiyaç yok diye onu tercih edicem sanırım
Arkadaşlar hafif sağlam ve en fazla 5 tl harcayacağınız biraz emek isteyen bir korna var şöyle ki ;
ilk olarak havalı korna olarak bildiğimiz önünde megafonumsu renkli bir külah arkasında yuvarlak bastığımızda önceki külaha hava aktarıp sesi elde etmemizi sağlayan bir sistem var Havalı Korna dediğimiz bunu alıyorsunuz ama külahı büyük olacak. Bir milyoncularda vardır alın bir tane. Sonra gidin aynı bir milyoncudan 1 adet kalitesiz 2.5 tl en fazla bir bisiklet pompası alın.
havalı kornadaki yuvarlak topu söküp, pompanın hava basma borusunu külaha bağlayın sonra pompanın borusunu maşaya sabileyin sağa sabitlemenizi tavsiye ederim. Siz pompayı çekip ittikce giderken inanılmaz bir ses elde edersiniz.
Aşağıdaki videoda hafif garip arkadaşımız size anlatmak istediğim kornayı bisikletine hoyratça yerleştirmiş sizler daha iyi yerleştirebilirsiniz :
@KuzuBoyz o el feneri olabilir bende de var fener + elektro şok cihazı arada takıp bende sesı çıkarıyorum özellikle ustune koşan havlayan kopek donup kalıyor
yayalar için bu ürünü sipariş verdim bakalım nasıl birşey çıkacak meraktayım 15-20 gune elımde olur sanırım
(link)
İyiyi ucuza almak diye bir şey dünyada yok. Hem iyi hem ucuz olsun diyorsunuz. Malesef mümkün değil.
Araçların sizi fark edeceği bir korna istiyorsanız çözümünüz airzound. Hornit'in aksine bisiklet kornası gibi elektronik bir ses olmadığı ve sesi çok yüksek çıktığı için(araç kornasını bastırabiliyor) yolda sürüyorsanız çaldığınızda çoğunlukla diğer araçlar farkedip yol veriyorlar. Ancak yayalar için kullanmadan önce hava ayarını kısmanız gerekir. Aksi takdirde boş bulanan birisi için tehlikeli derecede korkutucu olabilir ve özellikle çocukların kulaklarına zarar verebilir.
Ucuz olsun diyorsanız sesinin de az çıkmasına razı olacaksınız ya da bahsettiğiniz düdük gibi alternatif çözümler üretmeniz gerekecek malesef.
Hem Hornit hem de Airzound kullanan biri olarak gözlemlerimi yazayım.
Hornit'in 2 farklı sesi var ve oldukça kuvvetli. İlki biraz kuş sesini andırsa da ikincisi sabit bir ses.
Avantajı: Bisiklete montajı çok kolay. Sesi oldukça kuvvetli. Duymamak neredeyse imkânsız. 2 adet AAA pil (kumanda pili) ile çalışıyor ve bir çift pil neredeyse 1 sene yetiyor. Montaj sonrası bisiklette sırıtmıyor.
Dezavantajı: Desibeli yüksek te olsa elektronik ses olduğu için kornayı çaldığınızda çok çok nadir de olsa ilk etapta fark edilmeyebilirsiniz.
Airzound 3: Yaklaşık suluk büyüklüğünde bir hava tüpü var. Ses şiddetini ayarlayabiliyorsunuz. Hava basma yeri aynı zamanda korna çalmak için kullandığınız düğmenin altında.
Avantajı: Sesi ciddi anlamda yüksek. Neredeyse sağır sultan bile duyabilecek durumda.
Dezavantajı: Montaj sonrası bisiklet üzerinde biraz sırıtıyor. Araç trafiği haricindeki alanlarda kullanmak biraz riskli. Zira etrafı da rahatsız etmektedir. El pompasıyla hava basmak çok zor. Elle 100 psi basmak zor. Sürüş esnasında havası bittiğinde durup el pompasıyla basmanız gereklidir. Hava basma sibobu biraz kısa olduğu için her benzinlikte hava basılmıyor.
Sonuç: Her iki korna da parasını hak ediyor. Avantajlarını ve dezavantajlarını göz önünde bulundurarak ona göre tercih yapabilirsiniz.