Scudo Sports

Ev Yapımı Cyclocross Dönüşümü Detaylı İçerik...

Bu tablo onların arasındaki farkı gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam. İşte kompenent farkları var. Biraz daha dik bir oturuş şekli kadro ve maşadaki jant boşlukları vs. bıdı bıdı. Ama @srdrmrs dediği gibi bende defli gibi basıyorum. Birde şimdi 53-39 aynakol yaptım ateş ediyor :D

Dosyalar

• Screenshot-at-15-23-19.png
    Screenshot-at-15-23-19.png
    31 KB · Okunma: 62
Scudo
Demek istediğim Boy ve ölçü olarak değilde mesela Salcanonun veya Meridanın cyc kadroları düz iken kron Giant gibi markalarında cyclocross kadroları daha dik.

Yani bu konu tam tartışmalık :D Örneğin kadro görsellerinin farklılıkları onun üzerine çalışan mühendislerin aerodinamik konusundaki çalışmalarının sonucu. x markası böyle daha iyi rüzgar keser derken öteki firma bu şekilde daha iyidir diyebiliyor. Yani üretici ve tasarımcı bu kadar bir birinden ayrılmışken. Kullananların da ayrılması normal gibi gelmeye başladı bana :kötü:

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.YILDIZ
@Ahmet.YILDIZ evet ben de bunu yazmayı düşünüyordum, giant anyroad o geometri ile nasıl kros bisikleti oluyor madem bunun belirli geometrik standartları var?

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
Kadro Neyse hadi tamam her marka kendince bi tarzı var ee frenler kimi disk kullanmış kimi V fren kullanmış geriye ne kaldı?
vites zaten başlı başına bi mesele kime göre neye göre kaç vites hangi oranlar?
dropbar tamam peki maşa normal deil de göbekten yaylı sabit maşalar var?

Bu muhabbet Sanırım yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtadan çıkara kadar gider ama herkez yine kendi bildiğini yapar
kimileride neden yaptın niye yaptın yapamazsın olmaz demeye devam eder.

Benim tek takılacağım Konu yapılmaz anlamında toplarkenki Maliyet Aslını Geçecekse onu anlarım..
Ama benim topladığım bana göre aslından iyi olacaksa onuda anlayın artık!!

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
Bu forumda biri 105 set cyclo için uygundur yazdı. Ama benim bildiğim 105 set tamamıyla yol için tasarlanmıştır. Hatta kendimle çelişkiye düşüp bi ara teknik verilerine de baktım. Arazi ile alakası yok malesef :D Yani cyclo hafif arazide giden, aksam olarak mtb malzemeleri kullanan, cantilever veya yeni nesillerinde md, şimdikilerde hd kullanan, Çoğunlukla 4 adet fren kolu bulunan yani ikişerli birbirine entegre çalışan fren sistemi, 20-45 arası lastik kalınlıkları kullanan, görüntüsü yol-yarışa, kadro yapısı sağlamlık olarak ve kaynak işleyişleri olarak mtb ye benzeyen Aynakol oranları yol yarıştan ufak, mtb den büyük olan, Ruble oranları mtb ile benzerlik gösteren hatta bazı modelleri aynısıdır, Ne yol olan ne arazi bisikleti diyebileceğimiz melez bir bisiklettir. Oh be bitti :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet.YILDIZ
Walla Helal olsun G3 Piyade Tüfeğinin tanımı gibi olmuş .
Bence doğru bir tanım

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@Gökhan Kuş bu forumda kullanıcısı olduğu marka üzerinden ego tatmini yapanlar, evet var böyleleri...Merida'nın şehir bisikletiyle yaşadığım sorunları anlatan bir yazı yazdım, sanki bu kişilerin şerefine dil uzatmışım gibi şımarıklıkla , yalancılıkla itham edildim, 'kişi kendinden bilir işi!'..kendisi belki de sahtekarın teki olan adam kalkmış beni yalancılıkla suçluyor. Marka fanatikleri benim nazarımda kendi değersizliğini markanın değeri ile telafi etmeye çalışan zavallılardır, ayrıca bu satırları polemik yapmak için yazmadığımı belirtmek isterim.

@emir yakup bulut Polemiklik bir durum yok zaten Emir, gayet doğru cümleler sarfetmişsin. Görende markanın Türkiye temsilcisi sanacak bunları. 3 kuruş fazla para vermişler, 1 kuruşluk değerleri yok benimde gözümde öylelerinin. ;)

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Aradaki farklari merak eden arkadaslara....
en basit farkalri.....
1. Orta göbegin yani aynakol yuvasinin yerden yükseklik mesafesi
2. Alin borusunun egim derecesi
3. Üst borunun uzunlugu
4. arka alt catallarin ölcüsü ve genisligi
5. Sele borusunun Pozisyonu
vs. vs. vs. ....

Yani ne yaparsaniz yapin ama bir dogandan ferrari, ferraridende ucak yapamassiniz. Sadece benzetme bir sey cikar ortaya.

@soneryen
Keske yazmasaydiniz, simdi turlarda arkanizdan konusulacak. Güya size nasil agzinizin payini verdigini falan....:koptum: Benim arkamdan neler konusuldugunu biliyorum cünkü.:mad:

Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum her markada cyc'lerin aynakol yüksekliği aynımı veya alın borusu eğim derecesi kaç olmalı çünkü düz olan da var eğimli olanda var cyc olarak??

@Murat Cömez Seninle artık dövüşümüzün bittiğini sanıyordum :D anlaşılan rövanş bekliyor bizi :kptmya:

@Gökhan Kuş
Saka yapiyorum gökhan bey konunuzu bölmek istemezdim, ayrica ben sizinle dövüsdügümüzü hatirlamiyorum ve dövüsmemde. Sadece arkadaslara yalan yanlis bilgiler verdim, yanlislari sizin gibi ustalar düzeltirse iyi olur.

Soner beyede sadece benim arkamdan turunuzda olur olmaz seyler konusmussunuzda onu söylemek istedim onunda basina gelmesin diye.
Sizden ricam birdaha hakkimda konusmak isterseniz yüzüme konusun lutfen arkamdan degil olurmu.;)

Saygilarimla size iyi muhabbetler ve Querfeldein kullanmalar.

@Murat Cömez aksine direk olumsuz olanları burada yüzünüze söyledim söylerimde çekinmem ;) öyle bir korkumuz veya çekincemiz yok Allah'a şükür. Fakat sizin hakkınızda iyi şeyler anlatmıştım ne kadar üstün bilgiye sahip olduğunuzu ve bu işi bilenlerin yanlızca sizler olduğunu, böyle nesli tükenen insanların korunmaya alınması gerektiğini söylemiştim. Demek anlatan kardeşimiz sizi çok sevmiyormuş, işine geldiği gibi konuşmuş. Tabi bunda ona bisiklet alımında yardımcı olmanız söz konusu olmuş olabilir. Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır ;)

@Gökhan Kuş boyle şeylere çok meraklıyımdır. istanbulda olsaydim kesinlikle sizi arayıp tebrik eder ve bisikleti denerdim. Sonuçta önemli olan 3-5-8 binlere bisiklet alip cyclcross kullanicisiyim diyen bir suru adam var piyasada ama daha iç lastik değistirmeyi bilmiyorlar. Doğru yoldasınız bisiklet artik bizim gibi insanlar için artik çoçuğumuz gibi oldu allah yokluğunu eksik etmesin.

@Aerocycle İyi dilekleriniz için teşekkürler. Keşke mesafeler olmasaydı doğru söylüyorsunuz. Ama gördüğünüz gibi İstanbulda olduğunuz zamanda çok fazla profesyoneller var burada her şeyi onlar biliyor :D biz bilmeden yaptık bir şeyler işte doğaçlama. Birilerine yardımcı olabilmişsek ne mutlu bize ;)

Geri