Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evans Cycles

@Mustafa Düzgün

Mustafa Bey, Umut Bey'in siparişini verdiği commuter/tourer modeli. Commuter'la Tourer'ın arasında bir model.
Tourer modeli şu: (link)

Umut Bey, evet maratonlar biraz ağır 850-950 gram civarında. Kendi fiyatındaki rakiplerinden biraz daha ağır ama sağlamlığı tartışılmaz. Kafanız rahat olsun.
Aynı lastikten kullanıyorum, taktığımdan beri bir kere bir patlama yaşamadım. Kafam rahat, tutuşu çok iyi.
Her türlü asfaltta ve hafif stabilize yollarda kullanabilirsiniz.

Scudo
yağmurlu ve ısla zeminde nasıl?

@r.ezk
Marathon Plus Commuter
http://www.schwalbetires.com/files/f_img10_marathon_plus.gif
Marathon Plus Tourer
http://www.schwalbetires.com/files/f_img10_marathon_plus_tour.gif

Babam ile turlara çıkıyorum onda 26"-1.75 bende 28"-1.38 commuter (dişsiz) model var. Aldığımızdan beri Mersin>Bodrum / Mersin>Kayseri Kapuzpaşı / Mersin> Kapadokya 2000 km geçik yol yaptık, Asfalt yolda commuter akıyor. Her türlü stabilize yolda, yumruk kadar taşlı yollarda gezdik sorun çıkarmadı. Sadece ilk yağan yağmurda dikkat gerektiriyor bu da tüm lastikler için geçerli.

hocam ben de birşey sormak istiyorum madem evanscycles konusu açılmış. şu ürünü almak istiyorum: (link)
ekliyorum sepete, şöyle bir hata veriyor:

Item cannot be shipped based on your delivery country or current checkout options
Please remove from your basket to continue'

sonra e-maila ttım evans'a, türkiye ab sınırları içerisinde bir ülkedir vs vs bu ülkeye gönderim yapıyoruz. siparişinizi tamamlamak için şu numarayı ararsanız telefondan işleminizi gerçekleştirelim dedi. ama tabi ki aramadım yurtdışını :D

ayrıca bir sorun daha var daha doğrusu gariplik, google'dan aratınca normal olarak çıkıyor evanscycles'taki bu sele. ama site içinde aratınca 'specialized avatar' diye, çıkmıyor birşey. seleler kısmında tek tek baktım, orda da yok :D ama işte linke tıklayıp tertemiz giriyorum ürüne :D

daha önce evans'ta böyle şeyler başına gelmiş birisi var mı ya?

@Mustafa Düzgün

Bu grafikten anladığım kadarı ile . Commuter hep Tourer'in gerisinde kalmış. Hız olarak bile önüne geçememiş. Anlayamadım.

Grafikteki tek fark. Tourer taşlı yollarda ve yağmurda commuter'e göre daha iyi not almış

Ayrıca benim lastiğin adında commuter/tourer beraber yazıyor. İlk kez böyle bir şey gördüm ) Sanki lastiğin ortası commuter tarzı kenarları tourer tarzı. İkisi bir arada gibi olmuş lastik )

Evet arkadaşlar lastiklerin biri daha elime ulaştı. Bugün taktım test sürüşüne çıktım :) Bisiklet biraz sorunlu o yüzden sağlıklı bir test olmadı. Jant 8 çiziyor ve fren janta sürtüyordu.

Dezavantajı aynı yolda gittim bu kadar çukur olduğunun ilk kez farkına vardım ) Gerçekten çoğu çukuru-tümseği hissediyorsunuz. Hızımı tam koruyamıyordum. Çok çabuk yavaşlıyordum ağırlığından dolayı düşündüm ama arkadaş frenlerin janta sürttüğünü söyledi alet olmadığından yapamadık. İleride daha kesin söylerim.

1.50 olduğundan ya da benim direksiyondan kaynaklı çok çabuk kontrolü kaybediyorum. Ama 2.1 den 1.50 e geçmek kolay değil alışırım sanırsam.

Tekerin takması çok zor çıkartması ondan da zor. Nasıl çıkartacağımı hala bilemiyorum. Şuan yolda patlasa imkanı yok çıkartamam.

Avantajı ise ağır falan ama gerçekten çok çabuk hızlanıyorum. Maksimum hıza çıkmak çok çabuk sürüyor. Sanırsam 1.50 olması bunu sağlıyor yoksa bu kadar ağır bir lastik bunu başaramaz.
25 kilometre sürdüm patlatmadım :) Ne var bunda diyeceksiniz ama ben her gün 1-2 kere lastik patlatırdım :) Hemde 25 kilometreyi tamamlayamadan ) Arkadaşımınki patladı benim ki patlamadı yol çok kötü sanıyorum düz ama sanırsınız her yer de diken cam var habire birimizin lastiği patlıyor :)

Şekli de bana daha güzel gözüktü. Normalde 1.50 ince olur sevmeyebilirsiniz demişlerdi ama ben inceyi daha çok sevdim daha bir zarif duruyor bisikletim.

Sormak istediğiniz sorular varsa sorabilirsiniz.

İleri de tam tefarruatlı bir inceleme yapacağım resimli falan )

@Umut Tekin

Kardeş ben de kalın lastikten geçmiştim önceki mtb'de ancak kalından inceye geçişte herhangi bir kontrol sıkıntısı hissetmedim bile ancak senin de söylediğin gibi sorunlu bir bisiklette farklı bir hissiyat olabilir.. bisiklette süspansiyon bile olsa kalından inceye geçtiğimizde farkını anlayabileceğimiz bir konfor kaybı yaşanılabilir ancak bu rahatsız edici bir boyutta değil bana göre. Hatta ilk 1.50 ye geçtiğimde artan performanstan dolayı bu konfor kaybını ilk başta anlayamamıştım. Zaten bu mtb alıp kalın lastiği inceltme olayı önce şu anda benim yaptığım gibi şehir bisikletine geçiş oradan da yol bisikletine olarak son buluyor sanırım :) ben şu anda ikinci evredeyim. Elbette böyle bir bisikletin ardından iyi bir yol bisikleti ancak elimdeki bisikleti sattırabilir bu da sanırım 4bin liranın üzerinde extra bir maliyet demek olur. şimdilik duralım :) Umut karşim sana sözüm odur ki bisikleti toparla lastik incelttiğine pişman olmayacak ve yakın zamanda daha fazlası için de 28 janta gözünü dikeceksin ;) iyi pedallar.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@Salih Eroğlu

Bu bisiklete son harcamam zaten. 1 yıl beni götürsün diye taktım lastikleri ayrıca ben konfordan çok hız istiyorum. Alıştım sayılır dün 1 tur daha attım. Frenler sıkıyor onları düzelttim mi herşey hallolacak. Malzeme yok yanımda ) Bende ikinci evre olan şehir bisikletine geçeceğim yakında :) Ama onda bir 4-5 yıl durmayı düşünüyorum )

• Beğen
Tepkiler: Salih Eroğlu
Umut, hayırlı olsun tekrardan.
Bana yansıtıcı şeridin düz olup olmadığını sormuştun. Lastiklerden birinde bir taraf tam düz değil. Bir noktada çembere yaklaşıyor. Haberin olsun. Ona da kafayı fazla takma. :)

@ozndrn

Benim önde çembere yaklaşıyor ama arka simetrik gibi ) Bende boşverdim. Senin gibi kafaya takmıyorum )

(link)

Şu tarz bir şey almanı tavsiye ederim. Lastik takıp çıkartmak daha kolay olur.

@ozndrn

Peki bu lastik üzerinde etki eder mi ? Bana etmez gibi geldi. Bildiğin yapışmış çıkmıyor lastik )

Arkadaşlar son 3 gündür Evans Cycles sitesine girmeye çalıştığımda virüs uyarısı alıyorum. Kaspersky siteye ulaşımı engelliyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

@MuratHan
AVG var bende bir problem gözükmüyor siteye problemsizce giriş yapabiliyorum, virüs programınızın ayarlarından kaynaklı gibi geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
Merhaba arkadaşlar,
Evanscycles'ten bir buçuk ay evvel sipariş ettiğim Brooks sele elime ulaşmadı ve bugüne dek iki kere siparişimin elime ulaşmadığını bildirmeme rağmen geri ödeme veya tekrar kargolama yapılmadı. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Daha evvel bu başlıkta sorulmuş olabilir, şimdi en baştan okuyayım. Duruma göre bu mesajı da sileyim.

Okudum en baştan, ufak bir düzeltme yapayım. Bir arkadaşın başına gelmiş ve ona da geri ödeme yapmışlar. Galiba biraz daha bastırmam gerekiyor. Yine de benimle aynı duruma düştüyseniz tecrübelerinizi esirgemeyin. Ben evanscycles.com'a baskı yapmaya gidiyorum, kendinize iyi bakın.

@Eser Sevinç

Sorun hala devam etmekle beraber virüs programını durdurup siteye girdiğimde Adobe Shockwave Player iptal oluyor. Kısaca bir şey var ama virüs mü değil mi tam olarak çözebilmiş değilim.

Merhaba arkadaşlar. Ben dun pedal siparişi verdim. Bugun soyle bi mesaj attılar.

Çevirme konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Google translate pek tutarlı çevirmiyor.

Merhaba Yusuf;
Evans Cycle isimli siteden bende 4-5 ürün aldım ki yakın arkadaşlarım da devamlı bu ve Chain Reaction isimli steleri kullanmakta olup bugüne kadar ürün ile ilgili sadece aldığım ayakkabılarda ufak bir sorun yaşadım ama karşılıklı mailleşmeler sonucu olay çözüme kavuştu ve verilen adreste bir hata olduğu bildirildi....Ardından o gün sipariş ettiğim ürünün kendilerine bu sebepten dolayı geri geldiğini belirtip para iademi hesabıma aktardılar...Aynı gün tekrar siparişimi verdim ve 5.gün elime ulaştı...Sana tavsiyem bol bol mailleş benimde hemen hemen 1 ayı bulmuştu bu çözümsüzlük...

Selam arkadaslar evancycles tan bende bugün 2 adet dıs lastik siparişi verdim.Bu benim yurt dısından ilk siparişim oldu.Bakalım ne kadar sürede teslim olacak?Bilgi aldıkça sizlerlede paylaşırım.

Geri