Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde amatörce bisiklet bakımı

@superb

Merhaba

Ben bisikletimi msn den yazışarak Efor bisikletten Sönmez kardeşimden aldım. Bana ordan gönderirken, kompenatları bir üst grup Alivio yap demiştim. ( Daha doğrusu bizim Ercan söylemiş, Sönmez'le beraber halletmişler o işi.:eek: ) O da bana şu andaki gözüken haliyle gönderdi. :)

Markaları için şimdi gidip baktım , mutfağa yani, üstünde shimano yazıyor, fren pabuçları, o değişen yani sadece eskiyince lastikleri değişen, kaset tiplerden.
Ayna kolda da belirleyici değişik bir marka göremedim, sadece shimano yazıyor. Ama orijinal kron 1000 lerden, değişik tüm parçaları. Çokta memnunum. ;)

sevgi ve selamlarımla.

Scudo
@ismailofli

İsmail'cim merhaba

Çok teşekkür ediyorum. Bende sizlerle tanışmak için hep fırsatlar bekliyorum. Bak Denizli ekibinizle tesadüf Muğla gezimizde tanıştık. Şimdi çok güzel arkadaşlıklarımız var. :)

Mesela ekim ayında Muğla'da yapılacak gelenksel Gökova Pedallarımın altında 4 günlük gezi, tanışmak ve pedallamak için süper bir organizasyon olacak. ;)

Tabi Antalya'ya da her zaman bekleriz.
Görüşmek tanışmak, beraber pedallamak üzere.

Sevgi ve selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: ismailofli
Çok güzel bir kaynak olmuş Ender Ağabey.
Ellerinize sağlık.

Bu arada, benim bisikletler senin bisikleti çok fena kıskandılar.
Şimdi bana baskı yapıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Ender abi anlatım ve resimler için teşşekürler bu aralar sürekli bisiklet tamir ediyorum ankarada kulandığım eski bi bianchi var 1 - 2 yıldır balkonda duruyomuş ilk 2 gün tamiri ile uğrastım bakımlarını yaptım ama eksik yapmışım tel bakımlarınıda yapıyim teşşekürler

@hhtatar

Hasan kardeşim merhaba

Valla yakın olsak hemen gelirdim senin bisikletlere bakım yapmaya. Hiç zorluğu yok. Ama hakikaten arada bu bakımları yapmak lazım. Bize daha iyi hizmet ediyorlar ondan sonra.;)

Sevgilerimle.

Ender abi anlatım ve resimler için teşşekürler bu aralar sürekli bisiklet tamir ediyorum ankarada kulandığım eski bi bianchi var 1 - 2 yıldır balkonda duruyomuş ilk 2 gün tamiri ile uğrastım bakımlarını yaptım ama eksik yapmışım tel bakımlarınıda yapıyim teşşekürler

Erol'cum merhaba

Tel bakımlarınıda yaparsan , hem vitesler hemde frenler ele fazla basınç uygulamaz oluyorlar. Sürtünme yağ sayesinde en az duruma iniyor.
Ne zamandır ortalarda yoksun. Bu akşam perşembe akşamı görüşelim, müsaitsen tabi.:)

Sevgi ve selmalarımla.

Hoşçakalın.

ender abicim ellerine sağlık,harika anlatmışsın.
senden aldığım bilgileri uygularsam bisikletim ömürlük olur:rolleyes:
ama ben biraz tembelim,:D :D galiba ömrü kısa olacak:D :D
bilgilendirmen için teşekkürler

• Beğen
@Ender Alıcıoğlu

Ender Abi,Denizli ekibinden Nihat'la(Scofoid26) tanıştıysanız şunu söylemek isterim ki beni bisiklet ile tanıştıran nezdimde eşi bulunmaz bir insandır...
Nihat'a,Nur'a,Ercüment'e,Gül Hanım'a ve bütün Denizli ekibine selamlar...

• Beğen
@scofoid26

Nihat'cım merhaba

İlgine teşekkür ederim. Sen bunları gözü kapalı yaparsın ya.:D :D

İsmail'cim, biz Nihatla, Nur'la, ismail ve ümit ile birebir Muğla Akyakada tanıştık ve beraber orda apartta kaldık.
Hepiniz çok iyi birer arkadaşsınız. Sanırım Ekimde gene toplanacağız.

Sevgi ve selamlarımla.:D

Ender ağabey,Kitapçık halinde basılmalı,satılan her bisikletin içine bir tane konmalı.Ellerine sağlık,bir başyapıt olmuş...

• Beğen
selamlar ...
ender abi bisikletin lastikleri dikkatimi çekti. diş tip benim istediğim türden . ne marka ve model abi onlar. bide ölçüsü nedir. nerden bulabilirim . yardımcı olursan sevinirim. sanırım asfalt için oldukça uygun bi lastik. ben genel de asfaltta kullanıyorum çünkü. sende tavsiye edersen tabi. :rolleyes:

bende 2,30 corracet fatman lastik var şimdi. asfaltta bi hayli yoruyor adamı.:D

• Beğen
@Hüseyin Suda

Teşekkür ediyorum, Hüseyin'cim.

Faydalı olduğunu görünce çok sevindim. İlgi için çok sağol.

Sevgi ve selamlarımla.

@boreas.oti

Merbaba 'boreas.oti'

Bende o tırtıllı lastiklerden çok çektim. İnan yolda giderken traktör gibi ses çıkarıp, yere fazla tutunması yüzünden yol almakta güçlük çekiyordum.
Ben bu tip lastiklerde sadece lastik patladığında sökmesi çok zor oluyor diye takmaya korkuyordum.
Ama şimdi bu taktığım lastiklerde öyle bir sorun yok, sadece öbür dişli lastikler gibi elle geçmiyor, 2 plastik levye ile rahatça takılıp sökülebiliyor.

Ve yaptığı iş ve dayanımına görede çok komik fiyatlı. Bu lastiklerin satış fiyatı tanesi burda 9-10 Ytl gibi bir fiyat. Markasıda CST Traveller city classic 26 x 1.50 .

Denildiği gibide aşırı bir kayma eğilimi yok. Tabi herşeyin başı dikkat. Kaymak istedikten sonra tırtıllı lastiklerle de kayılıp düşülüyor.
Asfalt için tavsiye edebileceğim bir lastik. Ben toprak yol ve arazide bile kullanıyorum. Toprakta sadece sarsıntı olayı biraz fazla oluyor. O kadar.

Sevgi ve selamlarımla.

Ender Bey yazmis oldugunuz bilgiler icin cok tesekkurler..
Ozellikle benim gibi bisikletini yeni almis ve cevresinde de bisikletten anlayan cok fazla insan olmadigi icin interneti tek kaynak olarak kullanan biri icin essiz bir bilgi olmus.Yanlız benim forum yetkililerinden ricam bu tarz bilgilendirmeleri formda amatorler ve yeni baslayanlar icin bir baslik haline getirilmesi ve orada cok basit de olsa mesela patlayan tekerin en pratik nasil degistirilebilecegi gibi konularda ayrıntılı bilgilere yer verilmesi...(Ben mesela bilmiyorum ve tek basima bisikletle uzun mesafeye cikmaya cekiniyorum..)
Yardimlariniz icin cok tesekkurler , selamlar .....

• Beğen
@erdemali78

Erdemali Bey ilginiz ve düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Forumumuzun amacı da zaten bu, bilgilerimizi forum ortamında birbirimiz ile paylaşmak.
Sizin bu yazınız üzerine ne zamandır hazırladığım lastik patlağı nasıl yapılır konumu foruma attım. Buraya Tıklarsanız lastik tamiri nasıl yapılır resimler ile görebilirsiniz. tabi zaman içindede diğer bisiklet bakımları hakkındada bilgilerimi paylaşmaya devam edeceğim..

Sevgi ve selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: biyani
@Suphan

@Abdullah Hakkı

Merhaba

Her ikinize de teşekkür ediyorum. İlginiz için.;)

Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur demişler. :D

Sevgi ve selamlarımla.

Geri