Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde bira yapan var mı?

@Cengo
Ben biraz araştırayım bakalım, ben de yapmayı çok istiyorum, bu herifler bi biraya 6 lira alıyolar. Siz biralar tam hazır olunca bana bi yazar mısınız, tadıyla ilgili falan ?

Scudo
@Ozan Cansel
Alkolü bırakalı 2 sene oluyor ama afiyet olsun;)

İnşallah sigarayı da bırakacağım:)

@Osman Kıtay
Abi bence 2. defayı yapma zaten.Allah korusun kör falan olursun.

Bira içen arkadaşlar maltana var ülkerin ürettiği içtiyseniz birayla tadını kıyaslarmısınız?

alkol kullanmıyorum ama yoğurdu ve vişneyi ekşi olarak tüketmeyi severim.

• Beğen
Tepkiler: Turan
Uzun zamandir arastiriyorum, kasim-aralik gibi bi 18litre yapacam bakalim o zaman konu kalirsa tecrubelerimi paylasirim.

bu kit denilen şeyin içinde ne var

Bira mayasi ve serbetci otu+malt konsantresi. Ilk mesajimda yazan sitelerde detayli aciklamalar bolca mevcut.

Herkes kit i tahila gecis icin basamak tecrube olarak goruyor genellikle ama ben mumkun oldugunca kit de kalmayi planliyorum. Tahila ne zaman gecerim, ecnebi forumlarinda bir recete gordugumde veya sevdigim bir biranin klonunu yapmak istedigimde 10 cesit malt 20 cesit serbetciotunu siparis verebilecegim bir brew store umuz olursa. Tahil deposuyuz tarim deviyiz ciftci ulkesiyiz diyoruz ama maltlik arpa bile cok zor bulunuyor maalesef.

Kitlerle de çok değişik denemeler yapılabiliyor. Ben en son "Bourbon Barrel Aged Belgian Triple" yaptım mesela :) Sonuçta kafayı bulmak için değil hobi olarak yapıyoruz, (günde 1 şişe, belki çok keyiflenirsem 2 şişe içiyorum), tahıldan üretim de hobinin doğal olarak gideceği nokta diye düşünüyorum. Ama 2 kit 1 allgrain gibi yaprım herhalde, çünkü tahıldan üretime ciddi zaman ayırmak gerekiyor.

Zorla tekrar başlatırsınız insanı. Güzel konu :) eski bir carlsberg müdavimi olarak konuşuyorum.

Evet kit aslinda cok genis deneme imkanlari sunuyor. Ayni kiti kullanarak her seferinde cok farkli biralar elde etmek mumkun. Bu seferki lagere dme ekleyecegim candi sugar a ek olarak bakalim nasil olacak. Hobi zaten bu demek, yoksa bakkaldan alip veya meyhaneye gidip sarhos olmak daha kolay ve zahmetsiz. Ben stout ve porter kitlerini bekliyorum sabirsizlikla ☺

Fikir çok ilginç, bence bir ara denenebilir... butik bira üreten bir kaç fi içtiğim olmuştu insna bakkaldan almak istemyor bir zmaan sonra...Tebrik ediyorum

Geri