Scudo Sports

Evde bisiklet saklama klavuzu

eski bisikleti 3. kata çıkarıp kapı önündeki merdivene bağlıyodum, yeni bisikleti yatağın yanına koydum odamda :D

Scudo
iki katlı bize bir evimiz var bizden başka giren çıkan olmuyo oyuzden girişe koyuyorum. Apartmanda oturuyosanız bisikletin hertarafını kapatacak buyuklükte bi naylon veya eski bir halı yolluktarzı birşey alın onun üstüne eski gazete tarzı şeyler kamufile edin bisikletiniz bodruma koyun üstünüde hazırladığınız ürünle kapatın artık orada hırsız için çalınacak bir şey yoktur:D test edildi onaylandı.

Bayağı odasında saklayan varmış bisikletini.Millet bana laf söylemeye başlamıştı artık bisikletinin evde ne işi var falan diye:D Şener Şen di sanırım eve uçakla giren:D(vecihi) :D:D Banada aynı muameleyi yapacaklar az kaldı:D

Ben markete gidince ıkı dakıkalık alısverıste dahı tedırgın oluyorum kıtlı de olsa, hemen ısımı halletmeye bakıyorum, degıl kı gecelerı oyle evden dısarıda bırakacağım, imkanı var mı, gözüme uyku girmez valla :D
O'nun ozel bır yerı var, butun bısıklet aksesuarları, tamır bakım ...vs hepsı aynı yerde duruyor, öyle bır kose yaptım evımde :)

ben kayınvalideyi kandırdım evinin bir odasını bize tahsis etti eşimin ve benim bisikletim güvenle ve rahat rahat saklıyorum ve eski köşk sinemasının orada oturması bizim için avantaj hemen sahile çıkabiliyoruz yoksa hatay da oturduğum için çok zor olacaktı

ya arkadaşlar ben bu evde bisiklet saklama olayını bir türlü anlayamıyoum. eve her getirdiğinizde yıkıyormusunuz bisikletleri? :) ev kirlenmiyormu ? merdiven falan çıkarken bisiklet sağa sola çarpmıyormu? benim içim parçalanır şahsen eğer bi tarafa çarpar sürterse. yani benim koyacak yerim var sıkıntı yaşamıyorum o konuda. o yüzdenmi bana tuhaf geliyor anlamadım!!!

ya arkadaşlar ben bu evde bisiklet saklama olayını bir türlü anlayamıyoum. eve her getirdiğinizde yıkıyormusunuz bisikletleri? ev kirlenmiyormu ? merdiven falan çıkarken bisiklet sağa sola çarpmıyormu? benim içim parçalanır şahsen eğer bi tarafa çarpar sürterse. yani benim koyacak yerim var sıkıntı yaşamıyorum o konuda. o yüzdenmi bana tuhaf geliyor anlamadım!!!

Ben en ust katta oturuyorum ama hıc carpmadım ! dıkkat edeceksın !

Eger cok kırlendıyse dırek elıme alıp balkona cıkartıyorum dostumu :) daha sonra orda bici-bici yaptırıp kurulayıp odamdaki yatagına yatırıyorum :)

@ozyurterdem

bisikleti yağmurlu çamurlu havalarda kullanmayı zaten sevmiyorum o yüzden bisikletimin çamurlu olduğu çok nadir görülür :D
ben eve şöyle sokuyorum, önce diklemesine asansöre sokup(burda lastiğin asansöre değen yerlerini elimle hemen silerim :D ) 3. kata çıkarıyorum, sonra ordan en üst kata merdivenle çıkarıyorum. ilk başta heryere dan dun çarpıyodum sonra alıştım her kıvrımı ezbere biliyorum değmeden geçebiliyorum :D
bu arada ilk başta apartmanda kirlettiğim her yeri cifli bezle bi güzel temizledim cillop gibi oldu :D

• Beğen
Tepkiler: ÇiftTekerli
Ben bisikleti sadece eve sokmakla kalmıyorum öğrenci olduğum için iki yıldır bisikletimide yanımda getirip götürüyorum.

Memlekette evin alt katı boş alt katta askısına asıyorum.Okul zamanın da ise girişte ayakkabılığın yanında duruyor.Sağa sola sürtersede temizliyorum hiç zor gelmiyor.

Apartman girişlerinde birakmayı da hiç mi hiç tavsiye etmem

ben bisikletimi yeni aldım evde bir oda da saklıyordum ama eşim istemiyor yer daraldığı için şimdi apt bodrumuna koyacam en azından güvenlik filan var içim rahat neyseki.

Bisikletim evimizin koridorunda duruyor, bir de antremanda kullandığım var oda balkon demirlerine kilitli duruyor.

Temizlik konusunda tekerleklerin altına gazete kağıdı koyuyorum, ama turlarımdan bir veya iki gün sonra bisikleti temizlerim. Yarış ya da arazi antremanı dönüşü annem hemen balkona gönderiyor, bende temizleyip içeri koyabiliyorum

evde yer uygun olduğundan evde duruyor fakat yer uygun olmasa bile otoparkta veya dışarıda birakmayi düşünmem.

bisiklet asma aparatlari var, evin çok çok dar olsa bile asarsin yatağinin tepesinde durur. bisikleti en iyi şekilde kilitlesen bile o kilidi dahi kesmeden kadro dişinda üstündeki herşey ufak bir alyan anahtar çakısı ile çalinabilir. insanlar vitesler ile frenlerle oynayabilir. kisacasi risk almaya hiç değmez en azindan 500 TL veriyoruz bu aletlere kaldi ki 1000 TL üstü olmasi da çok olasi.

evde ve apartman görevli odasında yeri her zaman hazırdır, kışın odamda bisiklet askısında duracak...

Bende oda sıcaklığında tutmayı sevenlerdenim , odamda duruyor. : )
Arka lastiğin orada birşey var gibi gözükmüş bisikleti tutan fakat öyle birşey yok , bağımsız bir biblo aslında o : )

(link)

• Beğen
Tepkiler: ateze
Bende bisiklet aldım ve kara kara nereye saklayacağımı düşünmekteyim.

İki evim var, ikisi de müstakil, ama ikisinde de evin içine alamam. Kışları oturduğum ev 3 katlı, motosiklet ve ya bisiklet alt kat girişe koyulabiliyor, oldukça geniş bir alan var. Lakin binada bulunan kiracılar (öğrenci) giriş kapısını kapatma gibi bir huyu kazanamadılar.

Geçmiş yıllarda, iki dakikalığına açık bırakılan kapı sayesinde bir bisikletimiz çalınmıştı. Kapıyı kapatıp-açmak zor geliyor insanlara… :)

Ayrıca bisikletin ben bakkala gideceğim, şuraya kadar gideceğim şeklinde kullanılmasını da kesinlikle istemiyorum, zaten aldığım bisiklette oldukça yüksek fiyatlı… Benden habersiz alacakları kesin ve kollayacaklarını hiç sanmıyorum. Etrafta bisikleti bağlayabileceğim bir yer maalesef yok…

Ne yapacağım bilmiyorum. Bisiklet sehpası alıp ona bağlasam desem, sehpayla birlikte almayacakları ne malum? :)

• Beğen
Tepkiler: Anıl Kuşaksız
Ben de 4. katta oturuyorum asansör büyük olduğu için şanslıyım. Evde 2 wc vardı küçüğünü boşalttım bisikletime tahsisledim yalnızca baya iyi oldu. Hiç sıkıntı yok.

20 yıl önce yatak odamdaydı. 10 yıldır evliyim hala yatak odam(ız)da.

Bisikleti eve nasıl sokuyorsunuz?Kirli lastikler halıyı vs. batırmıyor mu?

önce 1 rulo çöp poşeti alınır. binada evinizin olduğu kata kadar sırtlanır çıkartırsınız daha sonra 1 rulo çöp poşetini kapıdan koyacağınız odaya doğru serersiniz (veya banyoya:))daha sonrasında tonca gazete kağıdı poşetlerle içinizi görür...:)

Geri