Adil ÜNALDI
Antagonist
- Tepki
- 9.327
- İsim
- Adil
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bisikletimi dışarıda temizleyip yağlıyorum, sorun yok.265239 dosyayı görüntüleBu başlığı görünce aklıma nedense hep bu geliyor.
265239 dosyayı görüntüleBu başlığı görünce aklıma nedense hep bu geliyor.
Cevabını bilen var mı?Merhabalar bugün bisikleti temizledim. Suyla kadroyu iyice temizledim sıra jant-lastiğe gelmişti. Arabalarda asperox kullanıyorlardı ben de deneyim dedim bisklette. Asperoxu sıktım temizledim. Sonuç mükemmel. Tam istediğim gibi oldu fakat psikolojik olarak mı yoksa gerçekten mi bilmiyorum fren tutuşu azaldı gibi geldi. Bisikletim Corelli Kr100 v fren. Asperox fren tutuşunu azaltır mı ?
Cevabını bilen var mı?
Gaz yağıyla veya mazotla zinciri temizledikten sonra ilk frenlemelerde bendede oluyor üç beş sıkıştan sonra normale dönüyor,muhtemelen fren yüzeylerinin üzerinde görünür görünmez bir tabaka kalıyordur.Cevabını bilen var mı?
Keşke ön freni tamir edip sürseydin,eline sağlık 👍Kahvaltıdan sonra sürüşe çıktım, 50 metre sonra on frenin tutmadığını farkettim bu yüzden geri döndüm. Hava da fena değildi, madem binemedim o zaman temizlerim dedim.
Önce
287233 dosyayı görüntüle
Sonra
287234 dosyayı görüntüle
Keşke ön freni tamir edip sürseydin,eline sağlık 👍
WD40 ile temizlemek iş görebilir ama daha evvel pek çok arkadaşın belirttiği şekilde orta göbek, jant göbekleri , HD fren sistemi diskler ve balatalara değmemesi önemli.bunu nasıl temizlerim ve
Silikon spreyi diye birşeyden söz ediliyordu, arabalarda kullanılıyormuş. Su uzaklaştırıcı, aynı wd40 gibi, her türlü kadroyu sudan korur.Bisikletim yağmurda bir miktar ıslanmış buda vidalarda pas başlangıcı yapmış, bunu nasıl temizlerim ve dahada paslanmasını önleyebilirim?
Buda vidaları paslandırmada çok acımasız.Bisikletim yağmurda bir miktar ıslanmış buda vidalarda pas başlangıcı yapmış.
Bu silikonlu spreyleri metal yüzeylere önermiyorum bişey olucağından değil ama etkiside olmaz gibi daha çok kauçuk ve plastik türü yerlere sürülebilirSilikon spreyi diye birşeyden söz ediliyordu, arabalarda kullanılıyormuş. Su uzaklaştırıcı, aynı wd40 gibi, her türlü kadroyu sudan korur.
Alyan yuvasındaki pası wd-40, tuz ruhu, nitrik asit gibi şeylerle aldığında o 5 mm yuva 5.2 olur. Bu da civatayı çözmeye çalışırken yuvanın yalama olma ihtimalini arttıyor.Bisikletim yağmurda bir miktar ıslanmış buda vidalarda pas başlangıcı yapmış, bunu nasıl temizlerim ve dahada paslanmasını önleyebilirim?