Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde uzun süre yatacak olan bisikletin tekerini indirmeli mi?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Günlerin kısalması ve iş yerinde çok yorulmam sebebiyle bir haftadır binemediğim bisikletimi bugün temizleyip yağladım ve odaya koydum.
Nisana kadar da sürmemeyi düşünüyorum. Aslında bu sabah temizlemeye başlamadan önce bisikleti kaldırıp bir köşeye koyma fikri aklımda yoktu. Hatta bugün ikindi vakti 30kmlik bir tur da yaparım diyordum. Ama bisikleti temizledikten sonra çok güzel göründü gözüme ve sürmeye kıyamadım. Aslında zaten belim de ağrıyor. Neyse...

Nisana kadar yani yaklaşık 7 ay evde yatacak olan bisikletimin tekerlerinin havasını indirmeli miyim? Yoksa şişik mi kalsın? Bugün süreceğim diye havasını da iyice şişirmiştim çünkü :D

Scudo
Indirmesenizde zaten kendi iner bi sure sonra:) indirmeyin sisik kalsin. Inik lastik catlayabilir zamanla.

• Beğen
Tepkiler: Ormanci
Bisikleti duvara/tavana asmayacaksanız indirmeyin. İnik teker üzerinde bisikletin kendi ağırlığıyla beklerse; @Ercan Cebeci aynen çatlar. Çatlamasa bile şekli bozulur.

Basıncını biraz düşürmek işe yarar mı? Aklıma geldi :)

@alifurkan390
Indirmeyin...
Mumkunse bisikletinizi duzgunce bir yere asin tekerler yere degmesin!
Eger asmak mumkun degilse ters cevirip birakmayi deneyin ama sele gidon vb. su gormeyen bir zeminde olacaksa bunu yapin.

Havasiz lastik, deforme olur, catlar ve omrunden yer! Ic lastigin ic yuzeyleri birbirine yapisabilir (gerci pudralidir cogu yapismamasi lazim ama belli olmaz). Dis lastikte catlaklar olursa ve bunlar iceriye kadar islerse lastik isirmasi ile ic lastiginizi surekli patlatacagindan degismeleri gerekir!

Siz indirmesenizde bir sure sonra lastik havanin sogumasi ve diger nedenlerle inmeye baslayacaktir. En iyisi asin veya ters cevirin ;)

@alifurkan390 Askere giderken aynı şeyleri düşünmüştüm. Lastik üreticisinin lastiğe yazdığı basınç aralığında bıraktım gittim. Yani normalde sürerken kullandığım aralıkta... Askerden döndüğümde eksilen havayı tamamladım (tamamlamak için benzinciye binerek gittim). Sonra da normal kullanım ömrü kadar kullandım aynı iç ve dış lastikleri. Ama ben ne olur ne olmaz diye tavandan geçen kalorifer borularına asmıştım bisikleti. :)

Şöyle düşünün; mesela son sürüşünüzde falan tekere bir diken girdi. Ama görmediniz ve fark etmediniz. Çok çok yavaş iniyor çünkü. Vardır böyle patlaklar, yama yaparken de zor tespit edilir. 2 haftada jant yere oturur mesela. Bisikleti asmadıysanız, ağırlık lastiğe binince ve lastik de inince, lastiğin yere basan tarafı ezilir. Tabi lastiğe diken girmemiş olsa bile bir şekilde inme gerçekleşebilir, önlem olarak lastiğin yerle temasını kesmekte fayda var.

Edit: Konudaki soru, evde bekleyecek bisiklet içindi. Evdeki bisikletin lastiğinin indiğini görürsünüz herhalde. Ben görmeme ihtimaline yönelik yazdım.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Sonuç olarak yapılan bütün yorumlar dış ve iç lastiği havasız bisikletin ağırlığıyla ezmeme üzerine. Bunun için ister asın isterseniz bisikleti askıya alan ayaklar kullanın. Ters çevirme olayında ise fren (hidrolikse) fren kollarını sıkılı bir şekilde bantlayıp o şekilde ters çevirirseniz hava yapmamış olurlar. Ama lütfen bisikletten bu kadar uzun süre ayrı kalmamaya çalışın. ;)

Bence indirme. Hatta bisikletin tekerleri yerden kes.

@cumali55 indirmene gerek yok inecektir ama lastiklerin ışık veya güneş görmemeleri iyi olur. Üzeri örtülürse 7 ay durduğu yerde daha az kimyasal bozulma olur.
Ayrıca bu sene bisikletini kaldıran yada erkenden kaldıran pişman olacak çünkü bu sene daha çok güzel hava var daha kesin hava geçişleri olacak 10 gün yağmur yağacak 10 gün açık olacak. Yani daha rahat bir kış sezonu olacak. Kaldırmanızı tavsiye etmem.

Geri