Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evrim Teorisi'ne inanıyor musunuz?

Evrim Teorisi'ne İnanıyor musunuz?


  • Toplam katılım
    53
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
dünyada ilk canlı balıklardır daha sonra denizden karaya ,karadan da havaya geçmişlerdir.bu geçiş milyonlarca yıl sürmüştür.

doğadaki bazı canlılar diğer canlıları evrim geçirtebilirler
örneğin: insanlar 10.000 (15.000 de olabir) yıl önce kurtları evcilleştirerek bugünkü köpekler meydana gelmiştir

ayrıca insanlar tavukları uçamayacağı bir yerde binlerce sene tuttukları için bugün tavuklar uçamıyorlar(uçamıyorlar diye kabul ediliyor)

maymuna yakından bakanlar bilir. insana çok benzerler tırnakları,el yapıları...
bizimde maymundan geldiğimiz apaçık ortadadır.

bu konularda din kitaplarına değil bilim kitaplarına bakılmalıdır.
 
Scudo
Evrim teorisine inanmıyorum diyenler öncelikle neye karşı olduklarını öğrensinler. Evrim teorisi insanın maymundan geldiği değil, maymunlarla ortak bir atadan, onun da ötesinde tüm canlıların ortak atadan geldiğini savunur. Darwin ateist değildir ve yaratılış efsanesini kanıtlamak için bilimsel gezisine çıkmıştır. Dna'ları %99 aynı olan, organ yapısı ve işleyişi hemen hemen birbirinin aynı olan insanlarla maymunların ortak atadan milyonlarca yılda evrimleşerek geldikleri düşüncesi size mantıksız geliyor da insanın çamurdan birden yaratıldığı fikri neden mantıklı geliyor.
 
Bu tür konuları saygı ve anlayış çerçevesinde konuşmalı.

Ben Yaradana inanıyorum.

Bir de şöyle bir sorum var; bir din bilgini çıkıp dese ki dinle evrim bağdaşıyor, insalık evrim geçirmiştir, bunu izah etse bu tip tartışmaların sonu ne olur acaba?

Avrupada çoğu ülke eskiden Hristiyandı. Şimdi Hristiyanım diyenler bile Hristiyanlığı tam yaşamıyor. Eski Hristiyanlık hikayeleri ve yaşantısı, Müslümanlığa benziyor.

Burda mesele şu; kapitalizm insanları robotlaştırıyor, özünden ve değerlerinden uzaklaştırıyor. Sanayi devriminden bu güne batı bunu yaşadı ve yaşıyor. Yine batılı bir düşünür Erich Fromm ne güzel diyor ' to have or to be' . Kapitalizm bizi daha çok şeye sahip olmaya yöneltiyor. Aslında daha çok şeye sahip olmak insanı mutsuz ediyor. Doğru olan ' varolmak '

Bugün kapitalizmle gelen sözle modernleşme ile, bizi de değer ve inançlarımızdan uzaklaştırıyor.

Evet inanç özgürlüğü var ve olmalı.

Yine batılı bir düşünürün dediğine yürekten katılıyorum; ' Tanrı'nın varlığına inanmıyor, O'nun varlığını biliyorum ' ( C.G. Jung)

Bunları yaşanılan 'kimlik sorunlarına bir cevap ' ya da 'insanın içindeki boşluğu ' doldurmak olarak görmemeli.

Şüphesiz Yaradan vardır ve birdir

Selamlar
 
Kuran-ı Kerimden alıntı yapılmış ama siz nasıl evrime inanmıyorsanız insanlarda Kuran-ı Kerime inanmak zorunda değil çürütmek için daha sağlam kanıtlar gerekir yani sonuçta Kuran-ı Kerim indirilirken hiçbirimiz orada değildik Hz. Muhammet kendi yazmış olamaz mı ? Yani sonuç olarak inanmıyorum ve kendime göre sebebim de eğer maymundan gelmiş olsaydık ara geçiş formlarının olması gerektiğiydi ve o fosillere şuana kadar rastlanmadı bildiğim kadarıyla bu yüzdende inanmıyorum. Ama bu konularda biraz daha eleştirel düşünmeliyiz direk Kitaplara yıkmak biraz kolaycılığa kaçmak gibi geliyor.
 
Gandiye sormuşlar Batı medeniyeti konusunda ne düşünüyorsunuz..Olsaydı iyi olurdu demiş. konuyu açan arkadaşım medeni insanların dinsiz olması gerektigini üstü kapalı empoze ediyor.. Batının medeniyeti lafta ikiyüzlü çıkarcı ve sömürücü ve tüm dünyada ki
kalmış insani degerleri tahrip ediyorlar...Kimse salak degil... Evrim ise saçma lık, ve daha çok Tek dünya devleti programına hizmet eden siyasileşmiş bir teori.Ben şahsen Maydanoz un evrimleşip Çınar agacı veya sekoyaya dönüşecegine inanmıyorum.. Ayrıca böyle konuların foruma getirilmemesi gerekiyor...
Sizin dininiz size ,benim dinim bana....
 
Ara geçiş formları dediğiniz sürüngen olup da kanatları olan canlı fosillerini geçtik, halen yaşayan formlar bile mevcut, küçük bir bebeği suya bıraktığınız da rahatlıkla yüzmesi bile evrimin kanıtıdır.
 
http://img03.blogcu.com/images/r/u/s/rusencan-masonlar/58aaf29adc0aad084b455b370bd769a3_1305238625.bmp
 
Duane Gish -(fosil bilimci-amerikalı)fosiller ve evrim ..kitabı evrimi red ediyor ...

Adı üstünde teori,,ispatlanmamış neyin propangandasını yapıyorsunuz...

(link) fatih üniversitesi FOSİL KAYITLARI EVRİMİ YALANLIYOR

Herkes inançlarında özgürdür..Benim üzüldügüm medenilikle inançsızlıgın paralel seyrettigi iması...Açıkça bölücü ve yıkıcı . Burda güzel bir şeyi paylaşırken insanların arasına böyle bir konu atmak kötü..bürsürü sitede bu konu tartışılıyor...
isteyen orda tartışır...
 
@Selcuk ASLAN

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kabul edilirliğinin fazla olduğunu söyleyerek hiç bir yere varamassınız..Doğruyu bulmak için gelişmişlik seviyesine bakmak çok yanlıştır.O zaman Japonyaya bakıp Shintoist yada Budist olun!

Bende tartışmanın içine dahil oldum ama yazı ile mesaj ortamında bu konunun tartışılmasına taraftar değilim çünkü buradan aktarabileceklerimiz çok kısıtlı birbirimizi anlıyamayız. Gerçi yüzyüzede pek farklı olmuyor,ilkokulda tartışma ve diyalog diye bir ders açılsa tam bizim derdimize derman olur...
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri