Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Facebook gibi siteler sizce sosyalleşmeye yardımcı oluyor mu?

Şahsi görüşüm olarak gereksiz buluyorum.İnsanlar orada iç yüzlerini göstermedikleri için sahte saygı ve sevgiler hiçbir fayda etmez.Onun başında saatlerde vakit kaybetmek asosyallikle birebir aynı eşdeğerdir.
Eskiden facebook mu var dı yaa gençliğimizde biz yine haberleşirdik.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
Olumsuz yorumları okuyorum da hepsi de bu tür siteleri tamamen '' sanal ortamda arkadaşlık kurmak '' için varmış gibi görüyor . Biraz daha geniş bakın lütfen ...
 
@MeLiSBuRCu

Teknoloji diye diye insanlığımızı kaybettik zaten. Cep telefonları yokken aç mıydık ? Facebook yokken arkadaşlarımız ,dostlarımız yok muydu ? 1500 kanallı televizyonlarımız yokken dünyadan bihaber miydik ? Herşey bir yere kadar . Facebook'tan sonra ne çıkaracaksınız? Burada tartışılan yalnız facebook değil , bu mantığı tartışıyoruz...

Temiz düşünce ne demek? Herkesin düşüncesi kendine göre temizdir zaten...
 
  • Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
@Ali Gelir

Geçenlerde facebook, msn vs gibi internet araçların dünya ülkeleri arasındaki popülerliğine ait bir anket gözüme çartpmıştı. Nüfus oranına göre konuşuyoruz tabi ve Türkiye en tepedeki ülkelerden biri idi 2nci galiba :) ve Hindistan vardı birde. Şimdi bu iyi mi yada kötü mü? bunun cevabını vermek için biraz ertaflıca düşünmek lazım. Mesela Melisburcu daha geniş düşünün diye güzel bir noktaya değinmiş. Hindistan bilişim dünyasında şu anda lider. Piyasada nereye baksan bir hindistanlı görmek mümkün. Ayrıca bu adamlar yazılım sektörüne de yön veriyorlar. Yani demek istediğim bu adamlar hertürlü iletişim teknolojinisi kullanıyorlar ama aynı zamanda üretiyorlar da.. Yani Melisburcu'nun temiz düşünce dediği bu oluyor işte.. Ahlaklı düşünce yapısı değil çalışkan ve üretken düşünce yapısı oluyor. Gerçi bunlarda ahlak tanımlarının içinde ama demek istediğimi anladınız siz.
Şimdi Türkiye örneğine bakıyoruz burakın dünyaya yön vermeyi yerel bilişim sektörü mevcut ihtiyaçlarımızı karşılamıyor bile. Oysaki internet teknolojilerini kullanma konusunda en iyilerden biriyiz. Hepimizin evinde en üst seviye bilgisayarlar, labtoplar var. ve emin ol teknolojiyi bizler kadar seven ve takip eden başka bir dünya ülkesi fazla yok. Ama sonuca gelelim bu çok sevdiğimiz ve bolca kullandığımız teknoloji ile üretim yapabiliyor muyuz? Hayır.. İşte kirli yada şöyle diyelim hayırsız :) düşünce yapısı da böyle oluyor..
 
Ali Gelir , rica ediyorum bana hitap ederek konuşma , genel olarak konuş . Zaten boş konuşuyorsun .
 
@Güney Tuncer Haklısın Güney Abi de , herkesin yaptığı kendine doğru geliyor . Bende bunu ima etmek istedim .

Biraz felsefik bir yaklaşım olacak ama bana göre meyhane açmak da yanlış ama meyhaneciye göre doğru bir eylem . Dediğim gibi "Facebook gibi sosyalleşme veya sosyalleştirme iddiasında bulunan yapılar insanları asosyal yapıyor. " . Kız arkadaş bile arıyorsan git yüzyüze tanış . Çünkü insanlar bu tür ortamlarda yüzyüze bile konuşamayacak şeyleri söylüyorlar , sırlarını açıyor vs... Hiç tanımadığınız insan sizin hakkınızda ananızdan , babanızdan çok şey biliyor .

Yüzyüze insan ilişkileri benim nazarımda daha önemli .

Eğer sanane kim ne yaparsa yapsın dersen , ona da saygım var ; Güney Bey

İnsanların bu konudaki düşüncelerini öğrenmek istemiştim , yalnızca
 
@victoryişte benim 200 kelimede yazdığımı sen 15 kelimede özetlemişsin . Helal sana kardeşim
 
  • Beğen
Tepkiler: murat yayla
@RECEP ÇALIŞKAN

başlıkla pek alakası yok yorumumun ama insanlar bunu ötekileştirme için ortam ve fırsat olarak görmeleri düşündürücü. Misal benim apaçi gençliğinden haberim yoktu yada dansından. Ama biraz baktığımda aslında bunun kırsaldan kente göçün çok doğal bir sonucu olduğunu gördüm. Şehrin dinamikleri bunlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
biz feysbuh mesene filan yokkene cepten ikişer üçer kere çaldırıveriyoduk birbirimizi. öyle iletişiyoduk :D
 
@Serkan Demir

Cep telefonundan önce de arkadaşın evinin kapısına kadar gidip, balkonun altından bağırıyoduk dışarı gel diye. :D :D

Tabi rahatsız olan komşular oluyordu ama napalım, çocuktuk o zaman. :eek:
 
  • Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
Burdan noeducation abiye sesleniyorum, forumda henüz yeniyim ve mesaj sayım henüz 28, 50 olana kadar sizin mesajınıza cevap veremiycem, bu yüzden burdan cevaplıyım istedim, isterseniz arnavutköye bi uğrayın, buluşalım, size güzel yerler gösterebilirim, burdan söyleyerek olmuyor anlıycağınız
 
facebook çıktı çıkalı herkes yayında milletin kişilği değişir oldu anlamıyorm anlam veremiyorm uzak durmaya çalışyorm
 
Facebooktan daha önce myspace vardı, birde hi5 :p Ben bunları ve facebooku ve bir sürü gereksiz forum sitesini uzun süre kullandım ama şuan hepsini iptal ettim. Yararlı yada gerekli olduğunu düşünmüyorum. Böyle düşünenler hatta vazgeçilmez olarak görenler var, saygı duyuyorum.. Ama internete kişisel bir bilgi girerken yada bir resim veya video upload ederken iki kere düşünmenizi tavsiye ederim.. Bunu bir daha geri alamazsınız. Tıpkı şu videoda dediği gibi :)

(link)
 
İyi ki üye olmamak için direnmişim.
Göz atmanızda fayda var.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden
çok fazla bağımlı olmadığın sürece gayet iyi bir site, bu gibi sitelere saatlerini veren bir çok insan var bence sosyal olmaktan çok a sosyalliğe itiyor.
 
iletişim kurma oranını artırıyor fakat insanları birbirinden uzaklaştırarak sağlıyor bunu. en ucuz şekilde iletişimi sağlıyor . dozu kaçıranları yalnız ve sedanter (hareketsiz) bir yaşam bekliyor. Anlayacağınız artılarıda eksileride çok.:eek:
 
Geri