Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fahiş fiyatlı lastikler yüzünden bisikleti bıraktım

@mertgulkokan Gezgin Gezer abinin anlatmak istediği o değil ki çifti vergisi ile bireysel olarak aldığımız halde çifti 430 TL iken burada tekine(erdoğanlarbisiklet) 550 TL istiyorlar o da internet ortamında başka bir mağazaya gitsen çok daha fazlası

Scudo
@hamlet2006Bisiklete uretirse ne olur bilemem ama 2 aracimada 2 sene once petlas lastik aldim yari fiyatina geldi diger bilinir markalara kiyasla. Sonradan yasadigim memnuniyetide cabasi.

Başlık sahibi fiyatların pahalı olduğu konusunda haklı, ancak herkes 500-600 tl’lik lastik kullanmak zorunda değil ki. Naylon olmayan, uygun fiyatlı bir dolu marka ve model var piyasada. Pire için yorgan yakmak gibi düşünüyorum bu psikolojiyi. Biraz bırakın, sonra özlersiniz zaten. ;)

2 ya da 3 sene önce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu izlerken spiker şöyle demişti:"Bisiklet bir acı sporudur." Yüzlerce km efor sarfet,gücünün tükendiği anda bir de yokuş çık,finişe 100 metre kala düş vs bunları kastederek dedi eminim ama ben şu an bisikletim çalındığı için ve yeni fiyatların aşırı derecede yükseldiği için acı çekiyorum :eek::(:koptum:

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Almanyada 2 adet alabilirsiniz o fiyata ve birazda para kalir elinize, hatta tanidiginiz bisikletci olunca 3 adet bile alabilirsiniz. O ne öyle ya 549Tl = 87€. Hadi idyelim vergi gümrük vs geliyor üzerine peki anladik ama fiyati üc kattina katlamak nedir ya.

Almayada iki adet ve iki adette ic lasti dahil fiyati.

Conti lastik.png

(link)

Irc firması bisiklet için üretim yapıyor. Belki yol bisikleti için de üretim yapabilir.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
@Taner James
hocam ben 3 sene önce aldım bisikleti, 900₺ ye. birde jant setini değiştirdim 500₺ ye, bana 1400tl ye mal oldu. o zamandan beri kullanıyordum. lastikler haşat oldu iyice. en çok değişmesi gereken parçalar da genelde lastik ve zincir oluyor. ben minimalist yaşamaya çalışıyorum ama bu artık bisikletle pek mümkün değil gibi. aslında bir yönden de iyi oldu böyle olması. bisiklet yerine street workout a yönelmeye başladım. sürekli bisiklet süre süre üst vücudum hamlaşmış. sırt kol gibi kasları da hissetmek güzel bişey

Lastiklerime iyi bakmam lazım...!!!
Tanesi 353 TL olmuş:hihi::hihi:
(link)

Yol bisikleti lastikleri daha pahalıymış...!!!:agla::agla:
900 TL
(link)

Emre arkadaşımızdan örneklemem gerekirse
TREK Türkiye lastiğe 47 EURO + KDV diyip 353 TL'ye satıyor ahanda linki;(link)
Aynı lastiğe TREK 25 ABD DOLARI istiyor sadece 2 lastik alırsak kargo da ücretsiz diyor bu da onun linki;(link)
Peki buradaki fark neyden kaynaklanıyor ben bireysel olarak TREK'den lastiğin tanesini 25 dolara alırken distribütörü çok daha uyguna alıp 65 dolara satmasına ne demeli?

Bu konuyu okuyunca yol bisikletime 4 yıl önce çiftini 200 TL ye aldığım lastiğin henüz sağlam olmasıyla şanslı olduğumu hissetim. MTB falanda almaktan vazgeçmek üzereyim. Fiyatların bu kadar arttığını görünce gözüm korkmadı değil.

Bisiklet ve motosiklet lastiklerinde otomobil lastiklerinden farklı olarak "silis" denen bir malzeme var ek olarak. Yol tutuş otomobilden daha önemli ve iyi olmalı. Sonuçta iki teker üzerindeyiz. Maliyeti arttıran o aslında. Motosiklet lastiklerine bakarsanız 1500 tl gibi fiyatlara tek lastik satıyor adamlar modele göre ama onlar da otomobil lastiğinden ince yine. Teknik bilgisi olan biri bunu daha iyi açıklar elbette. Ayrıca yola daha iyi tutunması için yumuşak hamurlu oluyor bisiklet ve motosiklet lastikleri bu da ömrünü kısaltıyor.

• Beğen
Tepkiler: NKurtuldu
@muratcolakoglu
Çocuk ayakkabıları da yetişkin ayakkabısından pahalı. Ne yapalım bu mantık ile, hepsine yetişkin ayakkabısı mı giydirelim mı diye de sorulabilir :D

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@karton_piyer

O yazdığımı ciddiye alıp cevapladığın için teşekkür ederim. :)

• Beğen
Tepkiler: ikemath
Yerli lastik sanayini desteklemek için lastik ithalatına ek gümrük vergisi getirilmişti.
Bisikleti de kapsamış anlaşılan.

İndirimleri takip ederek yurtdışı sitelerden TR dekilere göre çok uygun fiyata bulabilirsiniz.

@Bisiklet sever 93
Bayır aşağı gayet güzel gider bu.

Erdoğanlar bisiklet te şimdi yüzde 15 artı yüzde 10 indirim var. Bir bakın derim. Net yüzde 23.5 indirime denk geliyor.

Merhaba, XC MTB için "ANLAS" marka lastikten almayı düşünüyorum (fiyatının uygun olması nedeniyle). Daha önce alıp kullanan var mı? Dayanıklılığı ve ömrü nasıl? Teşekkürler.

Şunu herkes bilsin ki lastik pahalı diye bisikleti bırakıp motorlu taşıtlara bindiğimizde hiçbir firma bisiklet lastiği üretmeyecektir. Zaten istenen de bu. Ayakkabı da çok pahalı. Ayakkabı pahalı diye yürümeyi bırakıyor muyuz? Ne yapıyoruz? Kesemize uygun ayakkabı alıyoruz. Eski ayakkabılarımızı tamir ediyoruz. 2012'de çiftini 50 TL'ye aldığım Bangladeş malı lastiklerim vardı. Lastikler berbattı ama yaz kış, kar, çamur demeden 5 sene kullandım. Bu kötü lastiklere deriden yama bile yapmıştım. Ülkemizdeki şehirlerin görüntüsü Amsterdam gibi, Kopenhag gibi olmadığı sürece hiçbir firma lastik üretmeyecektir. Ankara'da işine bisikletle giden kaç kişi var? Nedense çok seyrek rastlıyorum. 5,5 milyonluk bir şehirden bahsediyorum arkadaşlar. Danimarka'nın nüfusuyla aynı neredeyse. Kopenhag'da mı daha fazla bisikletli var Ankara'da mı? Bisiklete binen çok az olduğu için bisiklet yolu yok, çok az olduğu için yerli lastik üreticisi yok. Dolmuşa, otobüse ya da metroya verilecek yıllık paranın 3'te birine bir çift Schwalbe Marathon alınır, en az 10-15 yıl sorunsuz kullanılır. 10 yılda dolmuşun 30'da biri fiyatına gelir lastik masrafı. İşine bisikletle gidenlerden vergi alınmaması gerekirken bizde vergi üzerine vergi ödetiyorlar. Olsun, yine de bisiklet daha kârlı. Parçalar pahalı diye bisiklet bırakılmaz. Aksine, inatla bisiklete binilir.

Geri