Bence asfaltta ve asfalt türü virajlarda dişli lastiğe göre yol tutuşu daha iyi, dişli lastiğin yaptığı ses ve titreşimden kurtulmak güzel, akıcılık artıyor, ben 60-55 psi arası 1.6 conti. sport contact kullanıyorum, 180 tpi tam dişsiz patlak koruması var daha patlatamadım. Maxxis xenith ve detonatoru bilmiyorum ancak tpi oranları continentale göre bir hayli düşük. Bisikletin denge ve töleransının azaldığına şahit olmadım, lastik inceldiği için aerodinamiklikte artıyor, mtb lastiğiyle yaptığım herşeyi yapıyorum bu lastiklerle merdiven inişi, yüksekten atlama, ani frenlemelerde arka kalkması vs. hiç sorun yaşamadım. Sadece ilk alışırken mtb lastiğine göre daha konforsuz geldi bunada zamanla alıştım. Çok arazide gezilmiyorsa şehir içi ve uzun turlarda dişli lastikler hammallık.
ben de yeni konu açmadan sorayım.
bende 26x1.75 schwalbe marathon lstikler var. bunun yerine tamamen slick lastik alsam 26x1.50, bana hız getirisi ne kadar olur? yol tutuşunda sorun yaşar mıyım?
1.50 lik lastiklere extra para vermenize gerek yok bence tek getirisi hafiflik olur, lastiğin kaldırdığı max. psi basınca yakın değerlerde hava basarsanız zaten rijitlik yüksek oranda artacaktır. Yol tutuşunda sorun olucağını sanmıyorum.