@mariokaldato
günaydın raşit ,dün habertürkte masaya yatırıldı besinler,fatih altaylı 'ın programı idi,,marketlerde satılan renklendirici artı diğer besinlerin zaralı oldukları proflar tarafından irdelendi,bim dedinde bu yoğurdun içinde ne kadar katkı var ona bakmak lazım keza süt ,biliyorsun ithal cenneti haline getirildik .bu besinler bence zararlı ,yüzde 95 'i ,dost yoğurdu yerli malı onu biliyorum ama her besinin denetimi şart bunu sağlık bakanlığı yapacakta bu yapılmıyor,kesin denetimden yanayım şalgam suyu aldım deneme amaçlı sıcak su içine dökünce rengi yeşile döndü bu ne ayak şimdi bu boyalı şalgam suyumu ?
biz senle farkındayız herşeyin ,ama dana değiliz ,dana olanlar farkında olmayanlar ,onlar aynen dana ve hatta öküz,,,bizim millet okumaz goggle denilne cahillere hizmet eden bir arama motoru var .bu arama motoru doğrular yazmıyor doğrular aynen kitaplarda ,kütüphaneye kaç kişinin ayağı düştüde bir kaç saat kitap okududa benmi görmedim ,nedir bu ülke insanlarının kitap düşmanlığı okumayan adam değildir nezdimde,
bu yaşımıza kadar kitap okuduk 70 'lerden beri spritoloji,parapsiloloji ,metafizik ,diyalektik materyalizm ,felsefe ,özellikle yunan felsefesi,tabi ayırt ettim felsefeci bana göre önce insan diyenler olmuyor önce dünya sonra insan diyenler oluyor,çünki önce dünyanın doğası diyenler doğaya zarar verilmesinden yana olmayanlar ve uygarlık kurulurken asla doğaya zarar vermeden kurulacak idi,ne yazıkki önce insan diyenler bu uygarlığın kurulmasına ön ayak oldular bu uygarlık topraktan çalındı ve kuruldu yeşil yok edildi ,fosil yakıtlar yakıldı sera etkisi o biçim oldu sonuç uygarlık doğayı biçti,bu doğa bizden intikamanı aynen alacak raşit ,anormal yağmurlar yağdı istanbula ve topraklar kayıyor raşit ,binalar aynen göçtü,dahada göçecek ,size kim dedi arkadaş dik bayırlara ev yapın diye alacak doğa intikamını ,
valla hiç üzülmüyorum gerek dünya insanları gerekse bizim insanımız hak ediyor bu durumu ,doğanın gücünü bilmeyen tokadı öyle bi yerki işte günümüz türkiyesinin hali,
konuşmakla iş bitmez betonarmeye çevirdiler istanbulu ve sonuç acı olacak zati deprem eli kulağında acaip bir yıkım olacak ,,ölü sayısını yazmayayım korkunç bir rakam ortaya çıkabilir bu acı gerçekten kimse kaçamaz,,
her gün günaha yatan bir halktan hayır gelmez ,kralda biliyor bunu ,o kralda çıplak zati halkta sahipsiz ,
nice ne dedi raşit ,
zavallıların yaşamaya hakkı yoktur benim insan sevgimin baş ilkesi yıkılıp gitsinler diyede yardım edilmelidir ,,
acımasız bir düşünce biçimi,ama cahiller için düşünürsen doğru...
cahil çok akıllanan yok,birde senin bahsettiğin medya var uyuz olduğum medya evde led tv var asla kanal seyretmiyorum.yok efendim 300 kanal nedir ülen bu,
çok lazımdı canım 300 kanallı boktan kanallar,ayrıca 7000 lira değerinde cep telefonu çok lazım kardeşim ,ülen ben o parayı cebe vermem bisiklete harcarım,sağlığıma gidiyor para ,,
biliyorsun raşit teknoloji manyağı değilim .bu nesil ne hikmet ise oldu budala ,sokakta herkesin elinde ceb,
kilitlenmiş cebe adam çukura düşüyor diğerine araba çarpıyor bu rezillik nedir ?
bu kadar kilitlenen bir toplum düşünemez ahmaklaşır ve yönetilen olur internet tarafından,
,,internetten bilgi alınmaz bilgi kütüphanelerdedir,1 _2 saatini okumaya ayırmak şarttır kadıköyde var ,,giderim kitap okurum serbest okuyorsun kimse orda bağırarak konuşmaz bilirki kitap okuyanlar var ,
bazı kendini bilmez kürk mantlolu zengin züppe hanımlar geliyor yüksek sesle konuştuğu anda görevliler uyarmakta ,kültür şekle bakmaz adam köylüdür ama bilgilidir ,okumamıştır ama hayat mektebinden mezundur,
bu medya bence topyekün kapatılmalı eskiden trt 1 vardı 2 vardı 3 vardı 70 'lerde ama belgeseller vardı kültür programları ne oldu azizim neden kopuldu bu durumdan cahiller yetiştirildi medya sayesinde yok evlendirme programları rezalet ,ayrıca aile içi kavgaları ekrana niye getiriyorsunuz ,toplumu yıkmak içinmi yapıyorsunuz bunu ,bu toplumun moralini bozmak içinmi yapıyorsunuz bunu,
uyanın ey türk milleti kendinize gelin sizi ithal mallar ile yıllarca uyuttular ,sizi borçlandırdılar ağzınıza soktular kredi kartlarını uyanın kardeşim uyanın ayrıca artık,seyretmeyin programları kapatın tv 'leri ,yada adam gibi faydalı kültür programlarını seyredin yada belgesel seyredin
kütüphanelere gidin kitap okuyun ,
raşit acaip bir saldırı var dikkat et
birinci saldırı besinden geliyor ikinci saldırı internetten ,insanları yavaş yavaş zehirliyorlar,sonra yatağa düşüyoruz ilaç sektörüne para kazandırıyoruz
gerek besin sektörü gerekse ilaç sektörü hizaya çekilmeli
bir lider aranıyor raşit sen ve ben bu ülkeyi değiştirebiliriz bir parti kurabiliriz..
işin şakası tabi,biliyorsun parakrasi var .demokrasi yok .partilerin arkasındaki sermayederlere bakmak lazım ,kim bunlar halkın yararınamı çalışacak yoksa cebinemi,parası olanlar parti kurar halkın gözünde sivrilmiş lideri başa getirirler ,işi bitincede onu satarlar başka lidere oynarlar bu bütün dünyadada böyledir türkiyedede böyledir kaybeden siyasetçi olur o piyondur,,,,
Kimse bilmez ama bu yuzden aile mahkemeleri bedava erzak dağıtan yardım kamyonlarının önüne yıgılan mültecilerden daha kalabalık. Bu yuzden aileler yıkılıyor ve bu yüzden herkez mutsuz.
"Evine helal lokma getirsin bana yeter " diyen evinde turşu kuran, bahçesinde salça pekmez yapan kadınlarin nesli tükendi malesef.
Kaldiysa da su an bim de kampanyali ürün almak icin sabahin köründe sıraya girmiştir...
Bakın elinizdeki şablon ile tüm geometrik şekilleri yargılayamazssiniz. Misal aldın eline üçken bir şablonu, içine ikizkenar yamuk girmedi diye, daire , dikdortgen girmedi diye " Bu yanlıştır " diyemezssin...
Giyimi kuşamı trendlerine ters diye bir insani köylü ilan edemezssin.
Sende yol var diye mtb li genci hor goremezssin
4500 dolarlik bisiklet seni farkli kilamayacagı gbi birisi x siyasi görüşünden diye onu vatan haini ilan edemezssin, bir başkası bir dine inaniyor diye inandiklarını ispatlamasını teklif bile edemezssin...
bu duruma nasıl geldik 20 milyon açlık çeken varsa bu duruma aynen liberal düşünce yüzünden geldik yani açıkça kapitalist liberal düşünce biçimi yalandır fakir yaratır,,
bir devlet insanına helalinden iş bulacak bulmaz ise o devletin yöneticilerinde iş yoktur,asgari ücret 1855 lirada kalırsa bu durum aç ordusu yaratır 8 milyon kişi,,
giyim kuşam ile kültür ölçülmez,kültür kafadadır
mtb kullandım asla aşalamadım mtb 'yi
7 bisiklet eskittim ,bisikletin hakkını verene madalya takarım,,km' ler devirecek insan km' ler
milliyetçilik sağında solunda tekelinde değildir gerçek milliyetçi halkını sever halkının derdine çareler bulur ,halkının sağlığını korur,halkına iş yaratır,,milliyetçi budur ,,
Mok sarısı tek parça kumaşı üstüne sarıp alnına 3 noktayı kondurmuş hanım ablamız lüx bir otelde " kendini fark etme, kendi içine yolculuk, kendiyle kanka olma, kendine parmak atma" üzerine konferanslar veriyor. Gelen arkadaslar zengin , varlıklı ve elit bir kesimden genelde. O konferansta insanların ruhuna 250 lümen sevgi ışığı ve bikaç bin dolarlık giriş ücreti salıyorlar. Kimsede bu dilenci kılıklı ablaya " bizim paramizla bizi tokatlıyor , üstüne iç yolculuğumuza cikartiyorsun bizi!!! Ulan ben o paraya Yunan adalarini gezerdim , kafa mi buluyosun bizle kapçirik ağız" demiyor.
raşit 17 senedir ılımlı islam siyasi düşüncesinde ama kapitalist libarelizmi savunan iktidar yarattı 20 milyon açı ama ne gariptirki onlara bedava yemek veriyor para sağlıyor neden bu çelişki değilmi niye biat ediyorsun kardeşim kapitalist libarelizme ey iktidar gözünü aç ,kapitalist liberalizm aç yaratır aç ,
hak düzeni değildir,
ne diyordu rahmeli necmettin erbakan adil düzen adil düzen ,adil düzen kapitalist liberalizm düşünce tarzında yatmaz .ben biliyorum 28 şubatı kimler yaptı ,hoca haklı idi.neyse deşmeyelim doğruları doğruyu söyleyen 9 köyden kovuluyor raşit ,,,acı gerçekki ortada parti yok erbakan misyonunu paylaşacak ,,
osman altuğ ekonomi danışmanı idi...
aynı konferansta aytunç altındağ rahmetli çok bilgili idi toprağı bol olsun