Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Fasterway Entegre Karbon Gidon - - Aliexpress İçerir

NoCycling

Forum Bağımlısı
Tepki
1.717
İsim
Mustafa K.
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
10 gün önce sipariş ettiğim entegre karbon gidon, bugün elime ulaştı. Uretimi ile birlikte toplamda 15 gün sürdü. Gidon çok hoşuma gittiği için konusunu açma ihtiyacı hissettim. Zaten satıcının ve ürünün yorum ve puanları çok iyiydi. Türkiye'den kimse satın almamıştı, biraz risk alarak sipariş verdim.

Satıcı ürünü çok iyi paketlemiş, kırılması nerdeyse imkansızdı. Ürün geldiği gibi tarttım yaklaşık 300 gram ağırlığında çok kibar bir gidon. Black Inc diye bir firmanın ürettiği gidonun çakması üretim kalitesi olarak güzel. Tutucusuna kadar replikasını(çakmasını) üretmiş firma.
Epey bir çekiştirdim, droplardan tutup yanlara doğru açmaya çalışınca çok az esniyor sadece. O da sürüş esnasında yapamayacağımız bir hareket o yüzden güvenli geldi.
Bu arada benim yorumların tamamı subjektif farkındayım. Yakın zamanda montajını yapıp kullanmaya başlayacağım. Yorumların devamını getiririm.
Reach:80 mm
Drop:130 mm
Genişlik 400 mm(hood) 420 mm(drop)
Ağırlık 298 gr (40cm-90mm)
T800 karbon kullanılmış gidonda bu arada.

Fazla uzatmadan resimleri ekleyeyim.P00727-143917.jpgP00727-144019.jpgP00727-161401.jpgP00727-161424.jpgP00727-161428.jpgP00727-161440.jpgP00727-161452.jpgP00727-161524.jpgP00727-161528.jpgP00727-161552.jpgP00727-161556.jpgP00727-161045.jpgP00727-161051.jpgP00727-161106.jpg

Son düzenleme:
Scudo
ürün güzel gözüküyor fakat sık yapılan bir yanlış için sizi uyarmak istiyorum, aldığınız ürün replika değil, çakma. replika olması için üretici firmanın onayı olması gerekiyor.
bu yazdığım şevkinizi kırmasın, güle güle kullanın :) sadece sürekli karşıma çıkan bir durum olduğu için söylemek istedim.

Doğrudur hocam, halk arasında kullanilan tabirle replika. Doğrusu sizin dediğiniz gibidir. Bilgilendirme için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@Mustaac normal aliminyum bir gidon kaç gram oluyor? Sizin aldığınız ürünün fiyatı biraz yüksekmiş, vergi ne kadar çıktı?

@Mustaac normal aliminyum bir gidon kaç gram oluyor? Sizin aldığınız ürünün fiyatı biraz yüksekmiş, vergi ne kadar çıktı?
Hocam 300-350 gram gidon, 140-150 gram civarı boğaz oluyor genellikle. Çinli kardeşimiz 20 dolar yazmış kutuya, 37 lira vergi çıkması gerekirken 22.5 lira vergi kesmişler.

@Mustaac süper
108 dolar mış fiyatı
@Mustaac kusura bakmayın ben biraz acemiyim. Neden carbon gidon tercih ediliyor? Arada pek ağırlık farkı yokmuş. Ne gibi avantajları varki ekstra masraf ederek carbon gidon alınıyor?

@Mustaac süper
108 dolar mış fiyatı
@Mustaac kusura bakmayın ben biraz acemiyim. Neden carbon gidon tercih ediliyor? Arada pek ağırlık farkı yokmuş. Ne gibi avantajları varki ekstra masraf ederek carbon gidon alınıyor?
Hocam biraz görüntü, biraz titreşim emmesi, azcık hafiflik, birazcık tutuş konforu. Hepsi birlikte olunca benim için tercih edilesi oldu.

Ancak bunlar başkalarının tecrübeleri, ben daha monte ettirmedim gidonu, bayramdan sonra inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
@Mustaac sarmak için bant ne aldınız?

Mustaac
Güle güle sağlıkla kullanın,bende biraz beğeni birazda meraktan karbon gidona geçtim,kabloları içerden geçiremediğim için bisikletçiye monte ettirdim,inşallah sizin kablo yollarıda benimki gibi dar değildir,kabloları içerden geçirene kadar perişan oldu usta,gidonun üst kısmı yassı olduğu için belirli bir konfor sağlıyor,onun haricinde eski gidonum fsa marka 310gr idi bu karbon gidon 220 gr geliyor ağırlık takıntısı olan biri değilim,ama aero olması beni cezbediyordu,bir arkadaşım 2 yıl önce almıştı sağlamlığından memnun kalınca bende aldım.Şimdilik memnunum eskisiyle çok fark ettimi derseniz görüntü,tutuş konforu,hafiflik farketti,240tl lik bir ürün için tatmin edici.

Son düzenleme:
Gidon bisiklet üzerinde farklı açılardan en çok baskıya maruz bölgelerden birisi. Sele borusu mesela tek noktadan baskı yiyor , dolayısı ile sorun çıkarma riski oldukça düşük. Ama yokuş çıkarken de sprint atarken de farklı yönlerden baskılar uygulamak zorunda kalıyorsunuz gidon için. Kullananlar ve mutlu olanlar vardır , ben bu topa girmezdim :)

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Uzun zamandır merak ettiğim bu konu var konusu burda geçmişken sormak istedim. Scott addict kullanıyorum, bisiklet fren vites kabloları kadro içinden ama gidon dışından. Bisiklet önünde 4 tane kablo var ve bence çirkin duruyor. Bunun gidon gidon boğazından kadro içine alabileceğim bir çözüm var mıdır. Bisikleti aldığım yer kadro içinden destekleyecek kablo boşluğu olmayabilir dedi ama denemedik. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

@srdrmrs merhaba. Ben o topa girmezdim derken ne demek istediniz? Önermiyor musunuz carbon gidon?

@srdrmrs merhaba. Ben o topa girmezdim derken ne demek istediniz? Önermiyor musunuz carbon gidon?
Karbon değil ama çakma ürün riskine girilmez diyorum bende. Hele böyle kablo kanalları açılmış modellerde yapı iyice zayıflıyor. Üzerinde yol aldığımız aletlerin güvenliğinden emin olmak gerekli derim.

Hocam Aliexpress den karbon malzeme almak her zaman risktir. O riski almanız lazım, fiyat olarak 4/1, 5/1 fiyatına alıyorsunuz orjinalinin. Şahsen konusunu açtım ama riskini alarak aldım ben de gidonu. Özellikle diğer alternatiflere göre fazla para verdim ki sorun yaşamayayım. Yoksa 50 dolara da entegre karbon gidon var.

Bu karbon işini geliştirdi çekik gözlü abilerimiz. Nerdeyse her firma Çin ve Taiwan da üretim yaptırıyor artık. Ancak onların ürettirdigi karbon kalitesi ve denetimleri bizim aldığımız yerlerle bir değildir elbette. Yine de Bisan, Salcano, Carraro, Kron, Mosso gibi bir firmadan karbon kadro alan birisi bu tarz bir gidonu da rahatlıkla alabilir diye düşünüyorum. Bence risk benzer. Ayırabilecek bütçesi olan elbette gitsin 3-4k para verip bilindik bir markanın orjinal gidonunu alsın. 👍

Bu arada birçok karbon gidonda kırılma ve çatlama problemi yaşanmış. Epey ince eleyip sık dokudum bu yüzden. Yoeleo adında bir firma var, yurtdisina satış yapan karbon jant, karbon gidon vs üreten. Aldığım yer de bu tarzda hem kadro hem karbon malzeme üreten bir yer. Dedigim gibi risk işi, riskini ben aldım. Bir arkadaşım da aldı aynı gidondan. Deneyimlerimizi buradan aktarırız zamanla.

@BerkEvren anladım. Bir bakıma haklısınız ama kafama takılan bir konuda şu. Güvenip ürünlerini aldığımız bir çok firma parçalarını bu tür firmalardan toplu şekilde almıyor mu? Hatta düşük donanımlarda @Mustaac arkadaşımızın aldığı üründen çok daha ucuz ürünleri kullanıyorlar sonuçta. O yüzden ben her zaman bir şanş veriyorum. Bir kaç aydır forumu takip ediyorum ve hiç tahmin etmeyeceğim firmaların maşasının çatladığı, gidonun kırıldığı vs. Haberlerini gördüm. Yani bu olasılık tüm firmalar için geçerli bence.

Güvenip ürünlerini aldığımız bir çok firma parçalarını bu tür firmalardan toplu şekilde almıyor mu?
Yukarıda da bahsedilmiş olan çakma / replika farkı çok önemli burada. Ama neticede can sizin, karar sizin. "Risk var alırım" demek elinizde.

ürün güzel gözüküyor fakat sık yapılan bir yanlış için sizi uyarmak istiyorum, aldığınız ürün replika değil, çakma. replika olması için üretici firmanın onayı olması gerekiyor.

Ek olarak orjinal ürününüz çatladığında firma arkasında duruyor, değişim yapıyor gerekiyorsa.

Kısacası sorun ürünü yapanın uzak doğulu olması değil, ürünün sahte olması.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Yukarıda da bahsedilmiş olan çakma / replika farkı çok önemli burada. Ama neticede can sizin, karar sizin. "Risk var alırım" demek elinizde.

Ek olarak orjinal ürününüz çatladığında firma arkasında duruyor, değişim yapıyor gerekiyorsa.

Kısacası sorun ürünü yapanın uzak doğulu olması değil, ürünün sahte olması.
Hocam garanti veriyor da canınızın garantisini veriyor mu? Yukarıda can sizin yazmışsınız o yüzden soruyorum bu soruyu. Internette kırılan kadro maşa gidon diye aratın karbonundan aluminyumuna her markada rastlanan bir olay. En basitinden en kaliteli üretim yapan firmadan aldığınız malzemenin tork ayarını aşarsaniz elinizde kalabilir. Firma garanti verir ürünü tekrar yollar kabul. Ama size gelen zararı telafi edebilir mi? Risk her yerde var bence hocam bu yüzden.

Kabul ediyorum aliexpress ürününde bu risk daha fazla. O konuda zaten size katılıyorum. Ama birinde risk var diğerinde hiç yok şeklinde anlaşılmasın bu. Bisiklet başlı başına bir risk zaten.

2 bisikletim var ikisinde de carbon gidon var. biri 3T 170 gr (weight weenie olmak bunun gerektirir) diğeri de s-works aerofly. bu iki markada da oldukça güvendiğim ve bir çok testten geçtikten sonra piyasaya sunuldugunu bildiğim ürünleri satıyor. senede min. 12000km yapıyor ve ekipman yüzünden oluşabilecek bir riski minimuma düşürmeye çalışıyorum.

@srdrmrs Bu durumda kesinlikle haklısınız. Sizin kullanımınızda bu şekilde olması şart. Ben kendi adıma düşündüğümde günde 20 km oda çoğu bisiklet yolunda. Max. Hız 35 km/h. Böyle olunca nispeten sorun olmaz diye düşünmüştüm.

Geri