Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fazla kiloluyum bisiklete binebilir miyim?

bende 115 kiloyum ve mosso 1621 aldım sıkıntı olmayacağını düşünerek. yakın bir zamanda beslenme uzmanına gidip uygun bir beslenme programıyla da bu süreci devam ettireceğim.

Scudo
uzun suredir arastirmis oldugum ve cogu kişininde bana önerdiği carraro sportive 227 model bisikleti bugün accell bisiklette incelemek ve fiyat arastirmalari icin gittim. dukkanda birtane 2015 model 227 gördüm ve direk konuya girdim. diyalog aynen şöyle gelisti;
+merhabalar, ben bu tur bisikletlerinden satin almak istiyorum ama siz daha iyi bilirsiniz bu 227 modelleri nasildir. saglamlik acisindan olsun kalite acisindan olsun
-kardesim sen napicaksin bu bisikleti hiz mi yapicaksin (hafif sakayla soyluyor tabi) hem bunlar seni tasimaz max 85 kilo tasir bu gel sana ben dag bisikleti vereyim bitane
dedi ve mtb lere bakmaya basladik. ilk once ghost marka bi mtb gosterdi. ozelliklerinide saydida saydi. bu 30 viteslidir. gobekleri saglam markalidir seni anca bu taşır.
fiyati nekadar dedim 2800 kusur bi rakam soyledi. cok fazla oldugunu soyledim ondan sonra bana carraro 710 modelini gösterdi onunda 1800tl oldugunu 9 taksit yapabilecegini soyledi. pazarlik indirm fln sordum mümkün degil dedi. acikcasi cokda ilgilenmedi.
simdi sizlere soruyorum abilerim kardeslerim benim kilom 124 boyum 176 sizce bana ne tur bir bisiklet uygun olur .
daga taşa cikmam. sehir icinde kullanırım.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Oncelikle merhaba arkadaslar adim ibrahim 15 yasinda 180 boyunda ve 100 kilogram agirligindayim sehir tur bisikleti almayi dusunuyorum merida nin crossway 100 modelini almaya karar verdim ancak kilomdan korkuyorum alirsam bi sikinti olur mu bisikletin lastikleri yari yolda patlar ya da yarilir mi kadro ya zarar gelir mi mtb mi almaliyim beni bu konuda aydinlatir misiniz tesekkurler saygilar :))

• Beğen
Başlığı okuyunca 2 satırda yazmak ihtiyacı duydum. yine böyle bir konulu sayfada bir kişi ağza fermuar diyordu. (bisiklete 2012 de 130 kilo başladım. 2016 temmuzuna kadar sadece 105 kiloya inebildim.ama 110 kiloda demir attım. diyet rejim yapmadan. 20 kilo verebilmiştim. ) 2016 yılında ağza fermuar aklıma yattı. 53 günlük Sensiz 5 yıl turum da (2.650 km. Sarp-Kapıkule-Çanakkale-Izmir) 111 kilodan 95 kiloya düştüm. tur bitti suan dinlenmedeyim. 98 kiloyum. sabah kahvaltisi olarak genelde 200 ml. Süt veya kayısı suyu içine 5 tatlı kaşığı kurutulmus meyvalı müsli. 10 tane karaüzüm kurusu . 2 dilim ekmek. Doktorun verdiği suda eriyen D vitamini. Günlük 4 litreden fazla su. 25 gün 500 gram.yoğurt. hergün pide veya ekmek serbest. günde 2500- 4000 kalori harcayıp daha az alırsan zayıflama kaçınılmaz. is kafada bitiyor. Hedefinizi iyi koyabilirseniz. başarı sizindir. bende yıllar sonra 2 rakamlı kiloya düştüm. Parolam ağza fermuar. (link) da Sensiz 5 yıl bölümünde turun detaylarini günlük olarak yazıyorum. takip edebilirsiniz . Örnek olması yazdım. bisikletim 2013 model Bisan achill 27 vites. 28 jant. Lastikleri 2015 ocak schwalbe maraton plus taktım.( yama yapmayı unuttum.) arka jant teli tur boyunca 2+3+2+2=9 tanesi kırıldı. kendim değiştirip yola devam ettim. alüminyum gövde çatlak patlağı yok. 25-0 kilo yükle sorun çıkarmadı.)

fatlara fat bike önerilir :D

@oguz169

İkinci el bir şehir bisikleti işini görür. Salcano city mesela.. Zaten sezon bitti bitiyor... Uygun bisiklet düşer sahibinden sitesine..

Aypedden Tapatalk kullanarak atıldı

@Deutscher

Öncelikle başlamış olmanızdan dolayı tebrik ederim..
Ancak yekten bir öneride bulunayım sakın ha bu kilo ile ağustos sıcağında herhangi bir spor yapmayın..
Lütfen yapacağınız spora uygun olarak giyinin ve mutlaka ama mutlaka serin saatlerde spor yapın.. Ve en kritik şey olan suyu unutmayın..
İlk Zamanlarda yazdıklarınız normal.. Serin havada ve düz bir güzergahta bir kaç ay devamlı kullanın.. Beslenmenize dikkat edin bakın Nasıl gidiyor kilolar...
Ben de 43 yaşında 108 kilo ile başladım Karatay diyeti ve bisiklet ile 80 kilo civarına indim..

@ibrhm2586

Hiç birşey olmaz.. Yol bisikleti bile kullanabilirsin kilonda hiç bir şey yok..

@akiros
Lütfen insanların fiziksel durumları ile ilgili şaka yapmayın.. Bu tarz espriler kırıcı olabilir..

@zor bisikletçi

Kilonuzda hiç bir şey yok.. Allah utanacak bir şey vermesin..
Binin paşalar gibi bisikletinize..

@Decsan
Bende fatım hocam :D biz fatlar olarak böyle anlaşıyoruz.

Bu konu bence kilolular koşabilen mi? Olmalıydı . çünkü o Zaman doktorunuz size bisiklete binmeyi tavsiye edecekti. herkese uygun bisiklet var binin gari bişeycik olmaz .....

• Beğen
Açıkcası bu konuyu bir doktora danışıp, yapılması gereken testleri yaptırıp yine doktorunuzun tavsiyesine göre bisiklete binip kilo vermeye çalışmanız daha doğru olur kanısındayım. Düzgün, işini doğru yapan her spor salonunda gerekli bazı testler ve doktor onayı istenir ki bisiklete binmek ciddi bir kardiyo egzersizi. Burada daha tecrübeli arkadaşlar bilgilerini, tecrübelerini elbet paylaşacaklardır. Benim naçizane tavsiyem bu olacaktır. İyi günler, iyi bayramlar.

Bir kaç kez dile getirmiştim, yine tekrarlayım. 130 kiloyum, bisiklete biniyorum, doktora kanser ile alakalı ön tedbir için gittiğimde kilo muhabbeti döndü, bisiklete biniyorum dedim, "aman dedi binme" bel ve diz de sıkıntı yaşamış, direk tepki ile yaklaştı. Kısacası kendiniz kendi limitinizi bilirsiniz. Sınırlarınızı azda olsa zorlarsanız sıkıntı olmaz ama öğle sıçağında da binmemek bizim gibi fat ler için daha kararlı bir hareket. Bu arada herkesin kurban bayramı mübarek olsun.

Bu haberi dünkü gazeteden fotoğraf çektim.
Dünyada farklı ülkelerde obezite yüzdeleri ve bunun kadın erkek dağışımı var.
Listede Türkiye maalesef 2.sırada.
Bisiklet cenneti Hollanda ise en iyiler arasında.
Bu tesadüf müdür?:)

(link)

Kaynak: WHO (Dünya sağlık örgütü)

acikcasi benim bu konuya soru soruyor olmam benim binebilecegimi sormaktan cok binecegim bisikletin bana dayanabilecegiydi. 128 kilodan 1 ayda 120 ye dustum duzenli beslenerek ve gunde en az 10km bisiklet surerek. kendime guvenim tam istedigim zamab tek seferde 30km de gidiyorum fakat sorun şu ki. bisiklet ikadar dayanamiyor. mesela 2 gun önce bindigim cift amortisörlu 24 jant full celik kadro markasiz bir market bisikletinin fazla baskidan rampada 4 tane jant teli kirildi. bu tur bisiklette sorun olmadiktan sonra kendine guvenen kilosuna boyuna bakmasın binsin bence.

@oguz169
Hocam biraz masraf edip şu tarz bisiklet düşünebilirsiniz;

Cube trekking serisi 140 kg a kadar destekleyen bisikletmiş.
Yani tur ve ekstra ağırlık için üretilmiş bir ürün.:)
Cube harici markalarda da "tur" uyumlu olanlara bakabilirsiniz.:)

(link)

• Beğen
Tepkiler: ilhami35 ve avare
@anti panik
simdilik merida crossway 100 modelinde karar verdim 1700 civarlarina düşmüş. taşır beni sanırım :)

@oguz169 bey
Giant revel 0 tavsiye ederim 29 jant olanı... Başınızı ağrıtmaz. Dert sahibi olmazsınız. İkinci el bahsettiğiniz rakama hatta altına rahat rahat bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Bence Sen hibrit bisiklet al hem dağ bisikleti gibi hafif araziye girebilirsin hemde asfaltta hız yapabilirsin tam ortası amortisörü kilitlenebiliyor bunların şehir içinde açık tutarsın asfaltta kapar yol bisikleti gibi kullanırsın sana önerdiğim bisikletler Giant Roam 1 ,Trek 8,3 DS başka bilindik markalarada bakabilirsin ama salcano falan almanı tavsiye etmem

Geri