Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fazla kiloluyum bisiklete binebilir miyim?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kalori sayımı üç aşağı beş yukarı oturttuğum birşey fakat performe odaklı olmak zaman istiyor dediğiniz gibi. Herhangi bir makine de kullanmıyorum, edinmem gerekiyor kalp ritmini görebilmek için.

Ortalama hızımı arttıramıyorum, bunun için de dediğiniz gibi zamana bırakmam gerekiyor sanırım. 86kg bantındayım, 177 boyum, sağlıklı bir iekilde 80kg bantına inmaya çalışıyorum. Dediklerinizi mutlaka uygulayıp sonuçları yine buradan yazacağım. Tekrar teşekkür ederim @Hues @z_g_h @portakallimon @necmeddin

Scudo
Çok güldüm şuan, tavsiye isteyen arkadaş 85 kg, öneri aldıkları 110, 125 vs..Bence sen konuş biz dinleyelim..100 de benim mesela...
Şaka bir yana o yaşta ekmek yemeseniz 1.5-2 ayda gider 6 kg..Asıl bizim iş zor..50 yaşında o kilolar artık demirbaşa kaydolduğu için yangın çıksa yinede terketmiyor binayı. 😁😂🤣..Sadece bisikletin pek bir anlamı yok..Diet şart..Ben 10 kg vermiştim ne güzel günlük 25-30 km + diet le, sonra pandemi ve ilk lafım "kiloları geri alıcam kesin" oldu..Bilmişim..😁..Ben kiloyu yükten sayıp aslında hafifmişim gibi asılıyorum, tabi bunu 1 senede kazanabildim, yoksa kalpten korkardım..Baktımki birşey olmuyor dayandım bende..😁..Hep derim, nerde tırak orda bırak..😂

Çok güldüm şuan, tavsiye isteyen arkadaş 85 kg, öneri aldıkları 110, 125 vs..Bence sen konuş biz dinleyelim..100 de benim mesela...
Şaka bir yana o yaşta ekmek yemeseniz 1.5-2 ayda gider 6 kg..Asıl bizim iş zor..50 yaşında o kilolar artık demirbaşa kaydolduğu için yangın çıksa yinede terketmiyor binayı. 😁😂🤣..Sadece bisikletin pek bir anlamı yok..Diet şart..Ben 10 kg vermiştim ne güzel günlük 25-30 km + diet le, sonra pandemi ve ilk lafım "kiloları geri alıcam kesin" oldu..Bilmişim..😁..Ben kiloyu yükten sayıp aslında hafifmişim gibi asılıyorum, tabi bunu 1 senede kazanabildim, yoksa kalpten korkardım..Baktımki birşey olmuyor dayandım bende..😁..Hep derim, nerde tırak orda bırak..😂
Ah hocam, gülmeyin Allah aşkına, zira kronik bir kan rahatsızlığım var, 65li kilolardan çıktım, sağlıksızlığa alıştığım an kan parçalanmalarım başlıyor, o yüzden korkuyorum. :)

Ben geçen sene 80 kg ulaşınca 173 boyla bir yerde durmam gerekliliği hasıl oldu.Sabah ufak atıştırma öglenleri etinin altınbaşak yanınada ufak ayran akşamlarıda 1 dilim ekmek corba salata ile 1.5 ayda 7 kg verdim.Bisiklet üstündeyken bol kadanslı sürmenin çok faydası var en başlarda bayagı yoruyor ama sonradan alışıyorsun siz biraz zorlanıcaksınız ama yavaş yavaş yemenizede dikkat ederek istikrar çok önemli burada kilolarınızdan kurtulacaksınız bu sabah antremandan sonra tartıldım 69.3 kg olmuşum 2-3 kilo fazlam kalmış onuda yavaş yavaş vericegim nasipse sizede bol sabır ve azim diliyorum başarılar.

2 haftadır haftada 6 gün bisiklete biniyorum. 25km‘yi geçemiyorum, 2 haftadan 5kmden 25kmye kadar çıkmış olsam da bir türlü bir sonraki basamağa geçemiyorum. Bir yandan da kilo vermem bir yana sabah tartıldığımda biraz kilo artışı gördüm, çok üzüldüm. 😔 önerileriniz var mıdır acaba bu konuyla ilgili?
2 hafta kısa bir süre acele etme 25km başlangıç için iyi, kilo konusuna gelirsek spora başlanan ilk zamanlar kas artışı ve kaslardaki ödem nedeniyle yağ kaybetseniz bile tartıda kilonuz artar takılmayın spora devam edin, çok endişe duyuyorsanız da bel çevreninizi ölçün onu takip edin

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bisiklet sürerken önce keyif almaya bakın. Keyifle sürdükçe daha çok sürmek ister ve hedeflediğiniz noktalara keyifle ulaşırsınız. Kilo vermek de kolay bir iş değil. Ben 5 kiloyu 3 ayda verdim. Zaman ve sabır ile olacak bir şey. Kararlılığınızı yitirmeyin.

merhaba bisikletforum sayfasına yeni üye oldum, ben dağ bisikleti yada fat bike bisiklet konusunda kilom ve boyumdan dolayı kararsız kaldım, boyum 1.96 kilom 119, sizce bisiklet olarak bianchi 529 29 jant 22 inclik kadro uygunmu bana, yada carraro fat bike, cevaplarınız için teşekkürler şimdiden

Antrenman nabızla olur. 120 130 nabız ile 1 saatten az binmemelisiniz. Ben uludağ non stop full çıkışımda ortalama nabzın 165 oluyor . 32 33 km ile ortalama ile düz rotalarda 140 civarı ortalama oluyor. Nabız bandı alın maksimum nabzınıza yaklaşmadan (220/yaş) 50 60 km binin.farkı görürsünüz. Zamanla oksijen kapasiteniz artar bir volume de pompalanan kan artar. Nabzınız düşer

Bu sene mayıs ayında 130 kg ile bütçeme uygun 27.5 jant bit mtb ile bisiklete binmeye başladım keşke daha önce başlasaymışım hayat kalitem çok arttı bence hiç düşünmeden başlayın.

Ben de 95-100kg arasındayım.

- Bisiklete binmek kesinlikle sağlıklı ve doğru yapıldığı sürece dizleri ve eklemleri güçlendirir. Benim gibi yaşı 45'i aşmış olanlar için eklem sağlığı kilodan daha önemli olabiliyor.
- Spor olduğundan dolayı kas kütlesi artar, metabolizma hızlanır ve kilo vermeyi teşvik eder.
- Koşu içeren sporlar kilo verdirme açısından daha etkili ama bisiklete binmenin zevki ayrı. Ben doğa yürüyüşünü de çok severim, ikisinin yeri farklı.
- Kilo verince de eklemlere binen yük azalır ve daha kaliteli bir yaşam ortaya çıkar.

120 kilo güreşçiydim.1 yıldır hergün 30 km biniyorum kilom 98.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Spor olarak da zayıflama amacıyla da en sağlıklı spor bence bisiklet. Millet 20 30 kg yükle tura çıkıyor o yuzden 130 140 da olsanız bisiklet en sağlıklısı . Niye duzgun ayarlanmis bir bisiklet dizlerinize tuk bindirmez, aşırı nabiz degerlerine cikmadiktan sonra kalbinize yük bindirmez. Kilolu biri olarak nefes kapasiteniz bile zamanla artar. En zevkli kalori yakma aracıdir. Koşu sporlaeı gibi dizinize bileginize yük bindirmez. Kilolu biri ne demek istediğimi yasayarak biliyor. Haydi pedallamaya!

Konu 6 yıl önce açılmış. Merak ettim doğrusu arkadaş ne yaptı.

Geri