Scudo Sports

Felt z100 2015 model kadro seçimi yardım!

51'e yok deyip de 56'ya hayır demek ne alaka ben onu anlamadım. Arkadaşın ideal kadrosu 54 gibi kadro boyu yoksa almamam gerek bu kadar basit. Yani her kadro boyu gidon boğazı ile halledilseydi kadro boyunun bir önemi olmazdı. Başka markalara yönelmeniz gerek.

Scudo
@Burak Salgın
Senin yerinde olsam zorlamazdım :)
yoksa ; 100 km kullnıldı kadro boyu büyük/küçük geldiğinden sayılıktır, pazarlık teklif etmeyin alıcısına şimdiden hayırlı olsun içerikli ikinci el satış ilanı görebiliriz benden söylemesi :)

@Tolga Çelebi 56 al demiyoruz zaten. Yukarıda da tavsiye etmediğimizi ben dahil bir çok kişi belirtti. Buna rağmen gidip alacaksa bari riski minimize etsin diye uzun uzun yazıyoruz. Yazılanlardan bu anlam açıkça çıkarılabiliyor bence.

Bisiklet geometrisi konusunda bilginiz varsa, yukarıdaki tablo ile bu modelin 56 kadrosunun 1,77 boy için pek abes olmayacağını hesaplayabilirsiniz. Kaldı ki, markanın kendisi de 1,77 boy için Z serisinde 56 kadro kullanımını uygun görmüş. Bkz:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Burak Salgın
56ya da açığım. Sanırım 56 daha olası yorumlarınızı görmedim. Hemen sinirlenmeyin gençler:)

Tesekkur ettim herkese

@Berk Karaca

Yalnız yol bisikletinde kadronun bir ufağı seçilmesi konusunda genel bir algı vardır,biliyorsanız.( Hakimiyeti arttırmak için )

Umarım 56 kadro alınca sorunlar çıkmaz. Eğer çıkarsa durum vahim olacaktır,piyasada 54 kadro bisiklet kaynarken...

İç bacak boyunu gözardı etmek de büyük bir hata..

• Beğen
Tepkiler: hakan64
@Tolga Çelebi İç bacak boyu ikinci sırada gelir. Özellikle de bu model gibi slope (üst borusu eğimli) modellerde. Önemli olan kadronun reach değeridir.

@Burak Salgın Ne sinirlenmesi yahu :) Sana içini rahatlatacak bir detay daha vereyim. Yukarıda bahsettiğim gibi, yol kadrosu seçiminde en önemli parametre reach (uzanma mesafesi) değeridir. Bu modelin 56 kadrosunda bu değer 386 mm. 54 kadro Specialized Tarmac da ise 387 mm. Daha büyük kadro olmasına rağmen Felt de 1 mm daha kısa yani. Bu da markanın neden bu boy için 56 kadro önerdiğini açıklıyor.

Markaların kadro dizaynları ciddi değişkenlikler gösterir. Genelde o şekilde öneriliyor diye kesin bir kadro ölçüsüne bağlı kalmaktansa geometri tabloları incelenmeli.

arkadaslar Felt Z100 kullanan varmı? fiyatları baya uygun 1700 TL civarı.. tavsiye edermsiniz. bide boyu 1,86 58 kadro uygun olur mu acaba?

Geri