Scudo Sports

Femur kırığı ve sonrası ..

@Adrenalin26 benim de 7-8 yaşladında femur kemiğim kırılmıştı. Gelişme çağında olduğuumdan kırılan kemik eskisinden daha sağlam ve ne yazık ki daha uzun oldu. 18. yaşıma doğru bir ameliyat daha geçirdim bu sebepten ötürü. 3 cm kadar kemik kısalttılar. Ama 10 sene süren boy farkı yüzünden ortopedik anlamda tamamen sağlıklı olamadım ne yazık ki. Bikaç sene önce belimde L5 omurunda kayma olduğunu öğrendim. Muhtemelen yine eski kazanın bir yan etkisi. Sizde böyle bi durum yaşanacağını zannetmiyorum. Benim femur ortalardan sopa gibi kırılmıştı. Yol bisikletini sürmeye çekinmeme neden oluyor bu ve bikaç sebep daha.

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Scudo
2012 yılında Sağ ayak bileğimde bimalleoler kırık sakatlığı yaşadım.Şöyle açıklayayım kaval kemiğim (Tibia) ve diğer taraftaki baldır kemiği (Fibula) ayak bileği bölgesinden kırıldı eklem bütünlüğü kalmadığı için ayağım bilekten çıktı. 2 ameliyat oldum 4 ay yattım.İyi bir fizik tedavi dönemi geçirdim.12 vida ve fibula üzerinde uzun bir kompozit plaka ile yaşıyorum.Hiç bir sıkıntınız kalmayacak emin olabilirsiniz korkunuz da yavaş yavaş geçecek.

Merhaba,
Femur başı/boyun kırığı sonrası kalça artroplastisi dışında vida ile yapılan cerrahi işlemde spor dönüş iyi oluyor. Ortopedi ve Travmatoloji Hekiminiz tavsiyesi ile spora başlaya bilirsiniz. Birçok örnek ve yayın bulunmakta. Uygun kas kuvveti-dengesi, eklem ve spora yönelik egzersizlerle bisiklete dönebilirsiniz diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Never Give Up💪

Merhaba Fatih bey geçmiş olsun, ben de 2015 Yılında motosikletimle kaza geçirdim sol femur kemiğim kırıldı, platin takıldı ve platini 3 titanyum çivi tutuyor hala sol bacağımda duruyorlar, kazadan sonra iki ay yatakta kaldım bu süreçte ilk basit fizik tedavileri uyguladım, iki ay sonra hem yürümeye hem bisiklet kullanmaya başladım, bu esnada ameliyatım sorası hastanenin Fizik tedavi biriminde adıma randevu oluşturulmuş ama kırığın iyileşmesi için gittiğim ortopedi birimi beni hiç bilgilendirmedi, ben de bu konularda cahildim ve kemiğin kaynaması gayet iyi gidince sorun yok sandım ama bisiklet sürdüğüm esnada sol bacağımı yana çok açtığımı söylemeye başladı arkadaşlarım, bu gibi kırıklarda yatakta kalındığı sürede hasar gören bacak kasları zayıflıyor ve benimde kalça ve yan bacak kaslarım kısaldığı için hala sol bacağım sağa göre zayıf, ben bunu çok geç fark ettiğim için bu kısalan kasların düzelmesi zor bir tedavi süreci içeriyor, ilk kaza esnasın kaslar zayıfken bunu yapmak daha kolay, şuan kaslarım hem kısa hem de güçlenmiş esnetmesi zor halde. Dikkat edin sizde benim yaşadığımı yaşamayın. Bisiklet sürmemde bir sorun yok günde 150 km kadar sürdüğüm oldu, şehirler arası turlar yaptım, 1650 metrelik Sertavul geçidini de tırmandım kamp malzemesi yüklü bisikletimle ama ilerleyen zaman içinde ve masa başı bir işe sahipseniz bel ve sırta kadar etkisi yayılıyor bende olduğu gibi. Allah şifa versin :)

2017 senesinde femur boynum kırıldı ve 3 kanüle vida ile tespit edilerek ameliyat oldum. 90 gün yatıp 1 ay fizik tedavi ile hayatıma kaldığım yerden devam ettim. Bisiklete ise binmeye çok korktum. Taki bu yaza kadar. Şu an 100, 150, 200kmleri günlük turlarda rahatlıkla çıkartabiliyorum. Sakatlanan bacağım hiç bir zaman sağlam bacağım gibi olmadı ama doktorumda 10 sene sonra bile bu garip hissi yaşarsın demişti. Çok kafaya takmıyorum. Hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz, fiziksel olarak engeliniz olmaz.

Hocam çok geçmiş olsun. 11.11.2010 tarihinde ateşli silah ile yaralandım. Kurşun sol ayak bileğinin üzerinden girdi topuktan çıktık, talus calcaneus kemikleri kurşun yüzünden tuzla buz oldu, 7 ay yattım, hiçbir ameliyat geçirmedim, ağrı ile yaşamaya alıştım ve şuan günde 40 km bisiklet sürüyorum, yürümemde vs sorun yok ama artık ayağıma dikkat ediyorum. Ekteki de ilk emar sonucum. 10 senedir hala acısı ve ağrı az da olsa devam ediyor.
received_592433360966062.jpeg

Geri