Scudo Sports

Fenerbahçe Bisiklet Yolu İhlali ve Silahla/Bıçakla Tehdit

@dodobir

Haklı olmak istiyorsan öküz dememek lazım. Öküz dersen haklı olmazsın.

Scudo
Türkiye'de gelişmemiş insan profili için geçerli olan diğer bir unsur da en çok kim bağırırsa hükmeder, haklı çıkar. En iri kimse haklıdır ses çıkarılmaz, iri olan daha küçük olanı ezerse bir de övgü alır. En büyük hangisiyse (araç > bisiklet) haklı odur. Gerizekalı otoparkçının kurduğu cahil mantığı bu olsa gerek. Koskoca araç(üstelik müşteri bir de) ufacık bisiklete mi yol verecek, onun için mi duracak? Baydıysam söyleyin daha önce bir çok kez yazdım bu anımı, Avrupada yola dikkatsizce girdiğimde koskoca tramvay pıss edip durdu yol verdi. Durmasaydı bana çarpmazdı yine, adam yaya olduğu için yol verdi. Buradaki gibi haklıysam ezerim demedi :). Ben utandım adamı yavaşlattığım için.

@clubber Eger medeni bir ulkede yasiyor olsaydik biraz once ustumuze surup bizi ezmeye calisan surucunun ceza alacagini bilmenin huzuru ile sakinligimizi korumak kolay olabilirdi. Ama Turkiye'de, hem sizi ezmeye calismis, hem de yuzsuz bir sekilde size saydirdigi bariz bir durumda olan sahsin kanunlar tarafindan da cezalandirilmayacagini bilmek sizi pek sakin bir insan yapamiyor, agizdan en azindan okuz kelimesi cikabiliyor demek ki.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@dodobir

Şu yazdıklarınla o şöförden farkın olmadığını anlıyorum.

@clubber Ne anladigin umurumda degil. Kendisine kufredildikten sonra cevap olarak okuz diyen bir insanin oldurulmesini mesrulastiran bir zihniyetle isim olmaz zaten.

@dodobir

Küfredilmiş mi? Arkadaş küfredilğini duymuş mu yoksa sen küfredildiğini mi sanıyorsun?

@clubber Evet, butun bu anlatilan olaydaki en buyuk ayip arkadasin soforumuzun kufur ettigini varsaymasi. Yoksa saga donuste yapilan kural ihlali sonucu ezilme tehlikesi yasayan bisikletci, mal gibi araci savunan otoparkci. Bunlar konusulmaya degecek seyler degil. Dogru belki arac soforu kizgin yuz ifadesi ve kol hareketleriyle ozur dilemeye calisiyor, torpidodan da arkadasa vermek uzere cicek ariyordu. Uzun zamandir Isvec'te falan yasiyorsun herhalde? Turkiye gerceklerine baya uzak kalmisin.

bu sadece trafikte başımıza gelen bi olay... ben artık ciddi ciddi kadroya bi elektrikli cop bağlamayı düşünüyorum... vericen kutsalı bi sağdan bi soldan... ne sinir kalır ne stres.

@clubber
Allah korusun kendi ailenden bir ferdi dusun bir an icin.Birisine okuz dedi diye basina kotu bir sey gelse,buraya gelip bu rahatlikla yine bu satirlari yazar misin cok merak ediyorum?

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@tugrulboraerkil

Varsayımlarla sonuca varamazsın. Küfür etmek haklıyken haksız duruma düşmektir. Küfür etmeden de olayı çözebilmek lazım. Hatta küfür etmezsen daha rahat olayı çözersin. Bu tip durumlarda kuralı hatırlatmak daha etkili olur.

Beyler iki cesit karakterde insan tipi vardir.
  • Ebeveyn karakter: altindakine baski kurar, ustundekine itaat eder. Ona gore ustteki ezmekte daima haklidir. Bu nedenle altindakini surekli ezmeye calisir. Ustundekinin onu ezmesine ise tepki vermez. Ofkelidir, isler kendi istedigi sekilde gelismediginde kaba kuvvete basvurur. Ogrenmek yerine baskalarinin deneyimledigi ve kulaktan dolma bilgiye inanir. Sekilcidir. Guce taptigi icin guclu olmanin onemine inanir ve kendisini de guclu olmak zorunda hisseder. Dayak ona gore cennetten cikmadir. Genelde az gelismis üçüncü dunya ulkelerinde gorulur. Ona gore kendisini sahip oldugu ekonomik degerler guclu gosterecektir. Mistik degerlere ve otoriter devlet duzenine inanir.
  • Yetiskin karakter: Bu karakter yapisina gore zayif ve guclu esit haklara sahiptir. Sorunlar karsilikli saygi cercevesinde konusularak halledilir. Dis gorunus ve sahip olunanlar kisiyi guclu ve kaliteli kılmaz, kisi bu ozelliklerine dusunce yapisi ve ahlaki gorusuyle sahip olur. Toplumsal saygi ve sosyal ahlaki degerler on plandadir. Elestirileri yıkıcı ve hirpalayici degil, yapicidir. Bilimsel degerlere ve sekuler devlet yonetimine inanir.

@clubber
Hayatimda hic varsayimda bulunarak hareket etmedim diyorsan bende sana verilecek yanit bulunamadi.
Sana dokunmayan yilan bin yasasin!

Vay dürzü hem suçlu hem güçlü tabiri boşa söylenmemiş.
Sakın yanlış anlamayaın bazı arkadaşlar o anki öfkeyle şunu bunu yapsaydın demiş.
Aslında bi bakıma haklılar ama.
Emin olun bu kişiliksizlere bi kamyon dayakda atsanız çoğu aynı kalıyor.
He siz sinirinizi atmış oluyorsunuz ama yinede pek değişen olmuyor.
Çünkü dikkat ettim bu tip dürzüler hastalıklı kişiler. çoğu şeyide saplantı haline gitiriyorlar.
Sizden dayak yer gider başka bi bisikletliyi ezer.
Çok nadirdir yani ilkden tepki verip sonradan tamam kardeşim özür diliyorum hata bendeydi diyen.
Ki böyleleride zaten sizinle kavga bile etmez. Kafası dlagındır bir şeye ilkden size tepki gösterir ama ardından kısa sürede hatasını anlar özür diler.
Ki böylelerin özür dilemesinede gerek yoktur. Hatayı anlamakda zaten insansı bi düşüncedir.
Fakat verilmiş sadakan varmış sakın olaki tamam hepmi sinecez diyip tepkini göstermeye yönelme.
Çünkü sen duyarlısın, o ise insan öldürmenin bile sıradan olabileceğini düşünen bir canlı.
Şartlar eşit olsa bile, yinede sen üzülen kaybeden olursun.
Mümkün mertebe araçlardan olabildiğince uzak durmaya çalışalım. Tarafiğin içinde ne kadar imkansızda olsa başka çere yok.
Tekrardan geçmiş olsun.
Sevindiğim tek konu ise, Allah dan bir yara almamış, saldırıya maruz kalmamışsın.

@tugrulboraerkil

Varsayımla hareket etmek başka küfür etmek başka. Zaten küfür eden bir insan da değilim.

Resim koyduğunuza göre olayın görüntüleri de var elinizde; savcılığa gidin, suç duyurusunda bulunun.

(link)

@clubber 9 saat mesai sonrası, 20 dk sıcağın altında pedalladıktan sonraki 20 sn içerisinde yaşadığım bu 3. olayda kendime mukayyet olamayıp adamın tavrına binayen anlık olarak ağzımdan "öküz" kelimesi çıktı, umarım siz kendinize benzeri bir durumda mukayyet olabilir, karşınızdaki insana daha saygın kelimeler kullanabilirsiniz. Çünkü olamazsanız sizi öldürmeye hak kazanmış olur..

@Murat B. başvuruda bulundum, bakalım ne olacak sonuç

@Edip Dinçer aynısını söyledim ama "o araba sen dikkat edeceksin" diyen otoparkçıya:) zaten bu adamın ölçüsüz bir boyutta sinirlenmesine otoparkçının onu pervasızca destekler tavrı neden oldu

Şunu da belirtmek isterim arkadaşlar,

Ben aktif olarak kadıköy-kartal arası bisikletimle yolculuk yapıyorum, birkaç hafta boyunca bisiklet yolunu işgal eden herkesi çok kibar bir dille uyarmayı da denedim ama genellikle 25-35 yaşları arası, yanında eşi/sevgilisi ile dolaşan erkeklerden kötü geri dönüşler aldım.

İnsanımız genel olarak birbirine tahammülsüz. Kaldırımdan gitmek zorunda olduğum durumlarda adetimdir, uygun bir boşluk bulup da kaldırımı terk edene kadar önümdeki yayayı rahatsız etmeden, yürüme hızında sessizce takip ederim, çünkü onun yolundayım, kural hatası yapıyorum. Bazı insanlar Türkiye'de insanların birbirine karşı tahammülsüz olmasına o kadar alışmış ki bu durumu bile garipsiyorlar.

Yani kullandığınız sözcüklerin de bir önemi yok, tahammül edebilmeyi öğrenemedikten sonra...

Geri