Scudo Sports

İnceleme Ferrino Lightent 1 ( Tek Kişilik Çadır 1,4 Kg )

Ferhat Karaca

Forum Demirbaşı
Tepki
521
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar...

Turda kullandığım bazı malzemelerin ağırlığı beni çok yoruyordu. Bu durumu değiştirmek için kolları sıvadım ve birçok yeni ürün aldım. Bunlardan birtanesi de çadır oldu. Eski çadırım yaklaşık 2,5 kg ağırlığında ydı ve çok yer kaplıyordu. Rüzgarlı havalarda kapladığı alan sayesinde beni daha da çok yoruyordu. Yaptığım araştırmalar sonucu Ferrino markasının 1,4 kg ağırlığında ve hacim olarak çok daha az yer kaplayan çadırına yonelmemi sağladı ve bu çadırı aldım. Çadırın bana göre tek eksiği ayakta biryere sabitlemeden duramıyor olması bunun dışında yapmış olduğum 2 günlük kampta çok rahat ettim içinde. Yağmur, rüzgar, güneş herşeyi gördüm 2 gün boyunca ve şunu söyleyebilirim gerçekten çok kaliteli bir çadır. Alta kurulum videosunu ekliyorum. Sorularınız olursa alta yazabilirsiniz. Saygılar...

(link)

Scudo
@Ferhat Karaca çok teşekkürler
Bisikletli kamp yapanlar için bu tür incelemelerin artmasını temenni ediyorum . Hafiflik bizler için çok daha önemli biliyorsunuz. Video süresinin montajla daha iyi düzenlenebileceğini belirterek elinize sağlık diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Peki fiyatı nedir ?

• Beğen
Ferrino çadır konusunda gerçekten çok iyi. Bende de 2 kişiliği var 1.8 kg

• Beğen
@Ferhat Karaca
Ohohoo hocam eyvallah :D

@yakubi (link) bendeki bu.Tek çubuk olması büyük avantaj. Çadırdan ziyada uyku tulumunun daha kaliteli ve özellikle kaz tüyü olması lazım.
Uyku tulumum da bu (link) 930gr

(link)

@H.T çadır çok enteresan. düşünülebilecek bir ürün bence.

• Beğen
Tepkiler: H.T
inceleme için tşkler.. bu çadır bana biraz ufak gibi geldi..
decathlondaki daha pratik ve daha ucuz ama yine de tercih meselesi tabi bu işler

(link)

@Türka¥ 1,75 boy ve 90 kg ağırlığı ndayım. Ben çok rahat ettim çadırda. Ayrıca çadırın hemen girişindeki 50 cm lik bagas kısmı sayesinde yağmurda hiçbir esyam islanmadi. Yazmış olduğunuz çadır da var bende çok yer kapladığı için ferrino aldım. Hem yarı boyutunda hem de yarı ağırlığında...
(link)

(link)

Özdilekten iki kişilik aldım 55 liraya,1.1 KG :) Bana yetti,ağırlık azalınca insan gerçekten rahatlıyor,hayırlı olsun

@Ferhat Karaca aralarında bayaa fark varmış.. bir de videoda ufak gibi gelmişti ama sonradan eklediğiniz dıştan görünen fotoğrafta o kadar ufak değilmiş dedim..

kazasız belasız pedallamalar dilerim :)

@Türka¥ tesekkur ederim. Almadan önce bende çok tereddüt ettim ama kullanınca iyiki almışım diyorum. Daha güzelleri sizlerin olsun, iyi pedallamalar...

Bugün tesadüf ettiğim bir yazıda bu çadırdan da bahsediliyordu. Sonbahar ve Kış aylarında, çadırın içinde 12-13 saat kalmayı gerektiren durumlarda bağdaş kurup oturulmadığından, 12 saat devamlı yatar pozisyonda olmanın sıkıntı verdiğinden bahsedilmiş. Tabi 1 günlük haftasonu kamplarında değil günaşırı faaliyetlerde böyle bir sıkıntı yaşanmış. (link)
Gene bu yazıda sizin de bahsettiğiniz gibi çadırın kazıklarını çakmadan ayakta duramadığı, bunun yorgun argın vaziyette çadır kurduklarında ve sert zeminlerde can sıkıcı olduğundan bahsedilmiş.
Aynı yazıdaki msr hubba çadırı kullanan oldu mu acaba aranızda?
Ekim ayında İznik gölü taraflarına taşınıyorum. özellikle haftasonları bol bol turlama, kamp yapma imkanım olacak. tek kişilik iyi bir çadır almayı istiyorum.
Bir de bu incelemeden sonra herhangi bir olumsuzlukla karşılaştınız mı acaba?

Geri