Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fikirlerinize ihtiyacım var..

Scudo
@emir arıca

tamam bende dedim ne oluyoruz. geçen biri bana o modelin disk frenlisini önermişti.malum bütçemin üstündeydi. gayet kullanışlı bir model meridalar araştırınca. alırsanız şimdiden hayırlı olsun. imkanınız varsa şimdiden almanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: emir arıca
@mehmet ankaralı

Borla olmaz ;)
olursa 711 v hatta 711d olur..

Merhabalar

Forumda bende yeterince deneyimli bir üye olmasam da yakın zamanda bisiklet alacak olmam fiyat ve performans araştırması yaptırmıştır bana.Fiyat aralığımız yokun olduğundan düzgünce paylaşmak istiyorum.

Ben öncelikle yol bisikletlerini filan düşünmüştüm ama gezilerde turlarda ve dağ yollarında sürmemin artıları yüzünden kararımı mtb yönünde değiştirdim. Öncelikle ben daha pahalı olan bisikletlerin 2009 2010 modellerini araştırdım ki bunların ömür boyu garanti veriyor olması gerçekten çok iyiydi. Ne yazık ki kendi boyuma göre uygununu bulamadım. Eğer stoktaki meridayı o fiyata alabilirseniz bence ilk olarak onu tercih etmeniz gerekir. Sonrasında ise bende geotech ascent modeli benimde ilgimi çekti. O fiyata kullandığı parçalar en iyisiydi diyebilirim. Araştırdım ve kadrolarının pek tutulmadığını gördüm belkide yanlış şekilde araştırmışımdır :)..

Sedona 711D modelinin olduğu bir bisikletçi vardı çevremde yalnız istemediğim birşey Disk frendi. Sebebi ucuz disk frenlerden alacağınız performans üst düzey olamayacak iken ağırlığı da arttıran bir faktör. Bu yüzden hergün gidip 711 V gelmiş mi diye bakıyorum kararımı bundan yana kıldım :)

Boyum 178 civarında kilom ise 68. Scott scale 40ın 2009 modelini çok avantajlı bir fiyata bulmama rağmen ise XL olması beni vazgeçirmek zorunda kaldı.

Son karar sizin olmakla beraber önceliğiniz merida sonrasında ise sedonayı düşünmenizi tavsiye ederim.

Umarım istediğiniz gibi bir bisikletiniz olur :)

• Beğen
Tepkiler: emir arıca
@oguzhanzed

geotech ascenti hangi bakımdan ötürü öne çıkardınız

@ali bayrak

Ascent'i ilk gördüğümde kampanyada idi..Kampanya fiyatı ile gerçek fiyatı arasındaki fark ve son olarak merida düşünmem sebebi ile liseden çıkardım...
Son 7 gün..
İst.a gidince arayacağım yerlerde merida ve sdonaya ulaşamazsam sırada geotech var..
Delta ile konuştuğumda gördüğüm iigiden memnun kalmıştım üstelik sedona'dan çok da geri olduğunu düşünmüyorum geotech in..
Ama yine de tercihim merida-sedona ve geoteh olur...

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=82711

Bir aksilik çıkmaz ise pazartesi Trek 7.1 alıyorum..
Mtb almayı düşündüm durdum, hatta inşallah yaşamayız ama bir aksilik anında bir sonraki tercihim merida tfs-100v 2010 model ..
Büyük ağırlıklı olarak asfaltta çok nadir olarak ta sert toprakta kullanacağımı düşününce, Delta Kızıltoprak'ta Ulaş bey olduğunu sandığım %70 asfalt %30 toprak durumunda dahi city bike tercih etme önerisi doğrultusunda Trek 7.1 i düşünmeye başladım...

Kaybım, Kapıdağ'ın sert zeminleri olacak..
Kazancım, yeterli antremandan sonra Erdek-Gönen-Erdek hatta Erdek-Bursa yapmayı düşünmek... Sonuçta hardtrail bir kapıdağ turunu senede 1 defa yapabileceğim ancak asfaltın ulaştığı her yer artık benim olacak :)

Merida matts tfs 100v 2010 model 20'' beyaz-yeşil...
Kaçkar bisiklet'e çok teşekkürler...

İlk gün 39km..
1 senedir bisiklete binilmeme sonrası alışkın olmayan yumuşak dokuya temas eden sert selenin 1-2 gün sürecek ağrısı haricinde her şey süper :)

Arkadaşımın rockrider çelik kadrolu bisikletini düşününce kendimi tüplü şahinden bmw 3.16 ya geçmiş gibi hissediyorum... Bisiklet tabiri caizse yağ gibi akıyor...

Geri