Scudo Sports

Fıkralarımızı burada toplayalım..

Baskillinin biri Ford minibus almis koy halkini Malatya'ya goturecekmis.

Neyse otobuse binmis gidiyorlarmis.

Adam cok hizliymis.

Adamin biri sormus:

-Biraz yavas git bizi oldurecek misin?
-Sen Ford u bilisin?
-Yok bilmim.
-O zaman isime karisma!

Hala yavaslamayinca adam tekrar sormus:

-Bizi oldurecek misin be adam?
-Sen Ford u bilisin?
-Yok bilmim.
-O zaman isime karisma!

En son Malatyanin keskin virajlarina gelince:

-Yavas be adam yavas da!
-Sen Ford u bilisin? adam sinirlenmis.
-He bilim ula bilim.
-O zaman soyle bunun fireni nerde?

Scudo
Kompozisyon (3. sinif ogrencisinden)

Konu: "3 dilek hakkiniz olsa ne dilerdiniz?"

Gunumuzde cok dilek hakkimiz olmasi cok onemlidir.
Maalesef sevinerek bu hakkimizi kullaniriz her zaman. Benim 3 dilek
hakkim olsa 3 dilek hakki daha isterdim.
Elde var 6 dilek hakki, 5 ile 3 er dilek daha dilesem 15 dilek hakkim
daha olur. 15 dilek ile her istedigimi dilerim. Gunah degilse Allah olmayi
dilerim. Allah olduktan sonra dilek hakkim sonsuz kere sonsuz olur.
Cok akili olurum. Maalesef her istedigimi yapabilirim. Kendime
kasvetli bir yaris arabasi yaptiririm. Onunla Antalya'ya gider dedemlerin
elini operim.Dedem bana torunum Allah olmus der. Sevinir. Harclik
verir. Abime vermez, cunku o arabaya kusan bir gerzek. Sonra dedem mezarlikta zombileri oldurmeye gonderir beni. Hepsini yok ederim isin kiliciyla.

Babami da bisiklet almadigi icin bir guzel doverim.

alıntıdır

Yönetici ve Mühendis
Buyuk bir sirketin ust duzey yoneticilerinden biri bir gun New York uzerinde balonla
dolasmaya cikar. Aksilik bu ya, pusulasini asagiya dusurur ve kaybolur. Inmek icin
uygun bir yer ararken bir gokdelenin tepesinde sigara icen bir adam gorur ve
alcalir.
"Pardon. Ben neredeyim acaba?" diye sorar.
"Yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icindesin" der adam.
Yonetici sinirlenir:
"Sen muhendissin degil mi?" diye sorar.
"Evet." der adam. "Nereden bildin?"
"Cunku basim belada ve sana bir soru soruyorum. Verdigin cevap 100% dogru fakat hic
bir isime yaramiyor."
"Sen de yoneticisin degil mi?"
"Evet sen nereden bildin?"
"Cunku yerden 500 feet yukseklikte bir balonun icinde kaybolmussun. Pusulan yok,
berbat durumdasin. Fakat bu simdi benim sucum oldu."

Uyanık Eco
Birgün A.Necdet Sezerle Ecevit avrupada bir konseye katılıyorlar bizimkiler tam yemeğe başlayacaklar ecevitin gözü sezere takılıyor sezer o anda vay be ne güzel kaşık bunu semraya götürsem iyi sükse yaparım deyip kaşığı cebine indiriyor bunu gören ecevit içinden ulan bunu rahşan semrada görürüse oda ister deyip bitane araklamaya karar veriyor tabi konseyde herkesin önünde bir çan var kaşığı buna vurunca konuşma sırası sana geçiyor ecevit tam kaşığı alacak kaşık çana çarpıyor bunu üzerine ecevit bizi davet ettiniz sağolun deyip olayı kapatıyor tam tekrar davranıyor yine çarpıyor yine yine derken ecevit sinirleniyor son bidefa daha alacakken yine çarpıyor bu sefer ecevit diyorki: Bakın size bir sihirbazlık yapacam şimdi şu kaşığı göüyorsunuz dikkatli bakın şimdi bunu alıyorum cebime indiriyorum bakın sezerin cebinden çıkıyor

Acı kaybımız

3 ay önce ailemize katılan, Necmi ismini verdiğimiz kaplumbağamız dün vefat etmiş. Aile arasında sade bir törenle evin arka bahçesine gömdük. Hayvancağız durduk yerde can verdiği için gidip Necmi'yi aldığımız dükkanın sahibine sebebinin ne olabileceğini sorduğumuzda ''Abi onlar kış uykusuna yatar'' cevabını almış bulunmaktayız, hepimizin başı sağolsun. Bu vicdan azabıyla ben de çok yaşamam herhalde

Öncelik

Evlenmeyi düşündüğü erkek arkadaşının ''benden önce biriyle oldun mu?'' sorusuna, ''buraya gelmeden önce mi?'' cevabını vererek evlilik umutlarını magmalara atan hatunun gerçek sarışın olduğunu söylememe bilmem gerek kaldı mı?

Annemin Maceraları

Shrek'in fragmanlarını gösteren bir televizyon kanalında, el ele tutuşmuş Shrek ve Fiona'yı gören annem, 'Bunlar Süleyman ve Nazmiye Demirel çifti mi?' diye sordu! Seçememiş gözleri o mesafeden.

Alfabe

Ben de bu yıl okula başlayan torunum için kuvvetli bir moral alkışı istiyorum. Daha ikinci gün: 'Örrrtmenim, taa evden buraya tel çizmeye mi geldik, hep yumarlak mı yapcaz, harf felan öretmicen mi?' deme cesaretini gösterdiği için.

Annem!

'Bu taraf bitti.' diye CD'yi arkasına çeviren ve sonra da 'CD çalar çalışmıyor!' diye feryat eden anneme alkış az geliyor!

Modem

Yemek masamın üstünde duran modeme uzun uzun bakan anneanem 'Bu ne?' diye sordu. Ben de kolay anlasın diye 'Hani benim bilgisayarım var ya onunla internete giriyorum. İşte internete girmek için o kutu zorunlu.' diye uzun uzun açıkladım. Anneannem dinledi beni; 'Yani modem bu' dedi ve konu kapandı...

Yaz Okulu

Bir alkış da annesine yaz okulunu kazandığı müjdesini veren üniversite öğrencisine gelsin. Bu yaratıcılığa şapka çıkartılır.

Beyin göçü

Tikky olduğu her halinden belli olan kızımız Beşiktaş-Taksim midibüsünde yanındaki arkadaşına dert yanmaktadır. ''Şekerim dördüncü kez girdim ÖSS'ye, ama yine kazanamadım, gidicem sonunda Amerika'ya o olucak. Böyle böyle beyin göçü oluyor işteeaa!'' Sen git, masrafları ben karşılıyorum.

Alman yazar

Bir alkış da lisede edebiyat dersinde okuduğu şiir bitince sınıfa dönüp 'Bu şiiri ünlü Alman yazar Goethe yazmıştır' diyen hocaya, 'Niye, kağıt bulamamış mı?' cevabını veren arkadaşa gönderelim.

Düz mantık

Eğer bir sokakta yürüyorsanız ve camında ''Bu ev kiralıktır'' yazılı bir evin yanından geçip birkaç adım sonra önüne geldiğiniz bir başka evin camında ''Bu da'' yazısını görürseniz bilin ki Trabzon'dasını z.

İngilizce yazılısı

Bir alkış da ingilizce sınavında 'Nice ........' şeklindeki boşluğu 'Nice mutlu yıllara!' şeklinde dolduran, dahi mi aptal mı olduğunu henüz anlayamadığımız öğrencime istiyorum.

Hügo'lar Beşledi

Bir alkış da lisede edebiyat kitabından bir metni tüm sınıfa sesli olarak okurken V. Hugo'ya 'Beşinci Hugo' diyen arkadaşımıza gelsin.

Ne zaman?

Kardeşim karne almıştı. Fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni kenara çekip uyarıları sıralıyordu; 'Sakın çocuğun moralini bozmayın, sakın kötü bir şey söylemeyin.' Uyarılar özellikle babama yönelikti; 'Hele de sen, sakın çocuğun gururunu kırma.' Babam daha fazla dayanamadı ve sordu; 'Karne için ne zaman özür dileyeceğiz?'

Havale

Bankada gişenin önünde işlemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gişede işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan kadın soruyor: 'Parayı kim alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?' Teyzem cevap veriyor: 'Bu paranın hayrını görme İnşallah yazalım.'

Lamba

Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: 'Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa.'

Hacim nedir?

Öğretmen bir arkadaşımdan naklen; 5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2. sorusu: 'Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız.' Öğrencimizden gelen cevap: 'Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?'

Asabi Polis

Hareketli bir Bağdat Caddesi akşamında, polis abilerimiz rutin olduğu üzere devriye gezmektedir. Işıklarda müşteri bekleyen taksiye yaklaşılır ve;
''Ticari, bekleme yapma, devam et.'' anonsu yapılır. Camdan eliyle '1 saniye' işareti yapan taksiciye, ikinci ve çok manidar anons gelir ardından;
''Ticari, benne pölümüye girme! Devam et dedik!''

Neden olmasın

5 yaşındaki yeğenime babası soruyor: 'Büyüyünce ne olacaksın kızım?'
'Asena olacağım babacım; sen ne olacaksın?' Babası gayet sakin cevap veriyor:
'Katil' İkisine de meslek hayatlarında başarılar.

Sayin Cihan Aksoy'un yazisinin www.itiraf.com'dan alinti oldugunu belirtmek sanieim yerinde olacak ;)

ADSL; Siz de lutfen forumda daha "belden yukari" fikralar yayinlamaya ozen gosterin.

@HaliliOzturk

Pardon ama burada ki yazıları biryerlerden alıntı olmayan var mı? Ayrıca bana bir arkadaşım göndermiş ben güldüm okuyanlar da tebessüm etsinler istedim nereden alındığını bile bilmiyordum bir daha bu bölüme birşey yazmam.Özür dilerim.

Adamın biri arabasıyla şehirler arası yolda seyahat ederken trafik polisi durdurur.
"İyi Günler beyefendi, ehliyet ruhsat lütfen", der.
Adam: "Buyrun" der ve uzatır.
Trafik polisi bakar: "Yangın söndürücünüz var mı?"
Adam: "Var" der, gösterir.
Polis: "İlkyardım çantası?"
Adam: "Var" der, yine gösterir.
Polis: "Zincir" diye sorar, adam gösterir.
"Takoz?"
"Var."
"Çekme halatı."
"Var."
Polis dayanamaz:
- Mezdekenin kaseti de var mı lan?" der.
Adam güler "O da var" der, kaseti gösterir.
Polis:Tak o zaman teybe.
Adam takar, polis oynamaya başlar. Adam gülerek: "Memur bey, napıyosunuz" der.
Polis adama döner: Eşşek diilsin, ya bi yirmilik takarsın artık! :D

Tünel inşaatı.

Mısırlılar süveyş kanalını açtıktan sonra kanalın iki yakası arasında ulaşım için su altında tünel yaptırmak için ihale açarlar. İhaleye bir ingiliz bir japon ve birde türk firması girer. Mısırlılar teklifleri incelerken firmalardan bilgide almaktadır. İngilizlere sorarlar. "Bu tünel inşaatını nasıl yapmayı düşünüyorsunuz" İngiliz cevap verir. "Biz iki kıyıdan birden inşaata başlarız. Denizin ortasında buluşuruz. İki uç arasında en fazla yarım metre kayma olur. Onu halletmekte çok kolay." Mısırlılar aynı soruyu japonlara sorarlar. Japon cevap verir. "Biz iki kıyıda birden inşaat başlarız. Denizin ortasında buluşuruz. İki uç arasında en fazla 10 santim kayma olur. Onu halletmesek bile olur ama biz hallederiz." Mısırlılar aynı soruyu bizim türklere sorarlar. Bizimkiler cevap verir. " Valla biz iki kıyıda birden inşaata başlarız. Denizin ortasında buluştuk buluştuk. Buluşamazsak iki tane tüneliniz olur :)

@semih26
arkadaşım lafım sana değil yanlış anlama fıkraya :) ama mısır toprakları süveyş kanalı yaılırken kime aitti? o kanalı kimler yaptırdı ve mühendisleri nereden geldi işi kim aldı? çok saçma olmuş fıkra bu konu da bari sallayan düzgün sallasaymış, temeli geçtim süpermen fıkraları bile daha mantıklı gerçekçi :D

En azından o sondaki Türklerin söylediği söz güldürüyo bence...

• Beğen
Tepkiler: ByEfsane
kekeme çoçuğu hocası tahtaya kaldırır ve çocuktan ''kedi sütü iç''demesini ister.
çocuk söyler:''kedi tütü iç''.Hocası sinirlenerek düzgünce söylemesini ister.Çocuk:''kedi tütü iç''.Hocası iyice sinirlenir,çocuk hala söyleyemez ve bi güzel dayak yer.Dayağın ardından hocası bi daha söylemesini ister,ve çocuk:''anasını tittimin kedisi iç şu tütü'' der..;)

• Beğen
Tepkiler: ByEfsane ve enis57
Microsoftun ünlü kurucusu birgün fani dünyadan göçer gider ve ona 2 teklif sunarlar;CENNET mi,CEHENNEM mi?.Önce cehennemi tercih eder ve girer içeriye.İçerisi muhteşemdir,güzel güzel kızlar,deniz plaj vs...Daha sonra bir de CEnnete bakalım der.Girer içeriye,içerisi çay çimen çayır ve ona çok sıradan gelir,ve cehennemi tercih eder,tekrar cehenneme geri döner.Cehenneme girdiğinde heryer ateş,zebani doludur,ve dayanamayıp sorar:-az önce girdiğimde heryerde kızlar ve deniz vardı,nereye gitti bunlar?
Zebani cevap verir:
-Onlar ekran koruyucuydu...

:D ee gülün hadi :D

Sevgili kurmedia ve semih26 fıkralarınız ahlak sınırlarını zorlamakta, lütfen tekrarı olmasın.

• Beğen
@zafer sidal

hiç yakıştıramadım zafer abi:eek: baştan güzeldi fazladan dilek hakkı isteme ama ALLAH olma yanlış olmuş.ALLAH a şirkten daha da beeter

• Beğen
altında alıntıdır yazıyor zaten hem bunları söyleyen 3. sınıf öğrencisi:)

• Beğen
on zenci köle kamptan kaçmışlar. ayakları zincirlerle birbirlerine bağlı kaçarken bir küp içine yüzyıllardır kapatılan cini uyandırmışlar.
cin yüzyıllardır burda kapalıyım kim uyandır dı beni.
bakmış on zenci köle ayakları zincirlerle bağlı kaçıyorlar.
zenci köleler yakalanmaktan korkmuş hem şaşırmış bir vaziyetteler.
cin - beni burdan kurtardınız. hepinizin bir isteğini yerine getirecem.
isteyin benden.
birinci zenci köle soluk soluğa - beni zincirden kurtar birde beyaz yap demiş.
en arkadaki zenci gülmüş.
ikinci zenci köle - benide zincirden kurtar beni de beyaz yap.
en arkadi zenci kahkaha atmış.
üçüncü zenci - beşinci - yedinci zenci aynı şeyler istemiş.
arkada zenci gülme krizine girmiş.
cininde asabı bozulmuş - sıra sanada gelecek ne gülüyorsun .
sekiz - dokuzuncu zenci köle de aynı isteklerde bulununca.
son zenci kopmuş gülmekten.
cin - ne gülüyorsun sabahtan beri söyle dileğini bakalım.
son zenci - şu beyaz yaptığın zencileri yakala, ayaklarını zincirle tekrar zenci yap demiş.

@kurmedia

kurmedia böyle fıkralar hoş değil...

1.si fıkranda ahlak kurallarına aykırı yazılar var.
2.si ise kekemeler cümelleri yanlış söylemezler sadece biraz geç söylerler,bunuda bilmeni isterim..

saçma saçma fıkralar koymalayalım bu bölüme...

• Beğen
Geri