Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Firefly 6S 4K Aksiyon Kamera

Tepki
106
Başlangıç
1950—51
Bisiklet
Bulldog
Merhaba arkadaşlar,
Aksiyon kamerası alacaklar için bu kamera hakkında biraz bilgilendirme yapayım dedim,

Kamerayı aldığım link:
(link)

Kamerayı 9 Aralık'da 99.99 dolardan sipariş verdim 29 Aralık'da teslim aldım, Gümrük vergisi çıkmadı, sadece 60 kuruş damga vergisi ödedim,

Ürün kutu içeriğinden henüz ne işe yaradığını bilmediğim epey aparat çıkıyor.

http://www.upmatik.com/m/2016/01/02/ggg5Hf2.jpg

Boyutu hemen hemen kibrit kutusu kadar;

http://www.upmatik.com/m/2016/01/02/fff.jpg

Kamera 4K da 24 fps, 2K da 30 fps, 1080p de 60 fps ve 30 fps, 720p de 120fps kayıt yapmakta,

Chipset olarak Novatek 96660 mevcut,

Lens olarak Sony CMOS Sensor lense sahip, fotoğraf çözünürlüğü 16mp olarak yazsa da gerçekte 12mp lik çözünürlüğe sahip,

Bu sensörden DSLR fotoğraf makinelerindeki fotoğraf keskinliğini beklememek lazım tabi ,

Örnek fotoğraf:

http://www.upmatik.com/m/2016/01/02/4ziXr.jpg

Fotoğrafta güneş henüz ortaya çıkmadığından ışık yetersizliğini göz önünde bulundurmak lazım

Kamerayı bu fiyat aralığındaki benzerlerinden ayıran en önemli fark ise dahili Gimbal olması ( Gyro Image Stabilization ).

4K daki görünrütü 24fps olması nedeniyle beğenmedim diyebilirim, fakat tripod sabitleyip çektiğimde idare eder, 24 fps den fazla bir şey beklememek lazım çünkü,

2K 30fps deki çekim kalitesi gayet başarılı, çekmiş olduğum örnek videom :

1080P 60fps deki örnek videom:

Bu videolar da başka arkadaşların yapmış olduğu türkçe inceleme videoları:

Xiaomi Yi-Firefly 6s video karşılaştırması;

FIREFLY 6S GYRO image stabilization test videosu;

FIREFLY 6S Örnek video:

FOTOĞRAF ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ: 12M/8M/5M,

VIDEO ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ:
4K@24fps (Bitrate: 29Mb)
2.5K@30fps (Bitrate: 28 Mb)
1080P@60fps (Bitrate 36Mb)
720P@120fps;
VGA@30fps

ISO: Auto/100/400/1600

HDMI ÇIKIŞ DESTEĞİ: Var

SD KART DESTEĞİ: Max 64GB TF card, Class 10

WIFI: Var

TİTREŞİM ENGELLEYİCİ (GYRO IMAGE STABILIZATION): Var

BOYUT: 59 x 41 x 12mm

AĞIRLIK: 70g

PİL KAPASİTESİ: 1600mAh (Gopro3/3+ pilli ile uyumlu)

ŞARJ SÜRESİ: 2-3 saat

VIDEO/FOTOĞRAF FORMATI : MOV / *.JPG

LENS DİYAFRAM ARALIĞI: F/2.8

TIME LAPSE ÖZELLİĞİ: Var-0.5 / 1 / 3 / 5 /10/ 30 saniye aralığında

KAYIT DÖNGÜSÜ(CYCLE RECORDING): Var -Yani videolar 5 dakika aralıklarla çekilir kart dolduğunda eski kayıtlar silinir ve çekime devam eder

OTOMATIK USB GÜCÜ KAYIT ÖZELLİĞİ: Var, Yani araç kamerası olarak kullanacaksanız kontağı çevirdiğinizde otomatik kayıda başlıyor,

ARD ARDA FOTOĞRAF ÇEKME ÖZELLİĞİ: Var, Bu mod sayesinde saniyede 11 fotoğraf çekiyor,

WDR (Wide Dynamic Range) ÖZELLİĞİ: Var, Bu özelliği açık alanlarda değilde kapalı alanlarda kullanmak işe yarıyor, mesela arka plandaki parlamayı önlüyor ve nesnelerin daha görünür olmasına yardımcı oluyor. Örnek WDR linki:

Şimdilik aklıma gelenler bunlar,

Kamerayı gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim,

Alacak arkadaşlar için tavsiye ederim,

Scudo
Paylaşım için çok teşekkür ederim. Güzel kameraya benziyor. TİTREŞİM ENGELLEYİCİ (GYRO IMAGE STABILIZATION) modu gayet başarılı. "Firefly6s vs Xiaomi Yi Karşılaştırma Çekimleri" adlı videodaki bisikleti süren arkadaşın kaskındaki kamera tutma aparatı hakkında bilginiz var mı? 360 derece dönebiliyor sanırım. Marka ve modelini biliyor musunuz?

@mhd Rica ederim,
Kameradan memnunum, özellikle ışıklı ortamlardaki çekimleri gayet başarılı. Aparat hakkında pek bilgim olmamakla beraber o arkadaş aparatı kendisi yapmıştı diye biliyorum,

@oenaj satın aldığınız linkte black silver ve gold olmak üzere üç seçenek var acaba arada bir fark var mı? Bu konuda bir bilginiz var mı?

@oenaj Arada 20-30 dolar oynayınca dedim var mı bi farkı ama demekki adamlar "3 kurul pahalı olsun ama siyah olsun" diyenlere yapmışlar. :)

• Beğen
Tepkiler: black_mirror
@Onur Y. Ben alırken hepsi aynı fiyattı, şimdi sen öyle deyince baktım şaşırdım :)

• Beğen
Tepkiler: Onur Y.
@oenaj Muhtemelen diğerlerinde promosyon var siyah olanda bitmiş ondan kaynaklıymış inceleyince farkettim.

@Onur Y. Evet benim de dikkatimi çekti, diğerlerinde stok gözüküyor, siyah kalmamış olabilir dediğin gibi,

• Beğen
Tepkiler: Onur Y.
Bu videoda parke taşlı yolda, firefly'ın sarsıntı önleyici moduylada normal moduylada karşılaştırılsada, xiaomi daha iyi çekmiş hangi videoya inansak bilemedim şimdi

aceba kafa aparatı sarsıntıyı alınca firefly, sarsıntılı aparatla firefly mı üstün

Burdada go pro hero4'den daha net, sanırım hile olabileceğini düşünerek karşılaştırma çekimini kendimiz yapmalıyız..

@emrah9700
Hocam bu görüntü kesinlikle fake, yani görüntünün içine etmişler,

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@emrah9700 Bir kere Xiaomi Yi de titreşim engelleyici yok, ama ne hikmetse bu videoda xiaomi yi de titreşimsiz görüntü var, kesinlikle düzmece ve marka tercihi için art niyetli hazırlanmış bir bir video,

@oenaj sahil cafede çay içmeyi özlemisim, resimde gordum de :) yi cam sipariş werdim bende hayirlısıyla yarın elimde olucak.

1. videodada çok kötülenmiş, 2.videodada çok iyilenmiş sanırım, en iyisi forum üyelerinden birinin karşılaştırması yada sizin yapacağınız çekimleri izleyip fikir sahibi olmak..

Bu arada bende xiaomi siparişi verdim bekliyorum, bu markayı yeni gördüm umarım beklediğime değer yi camera..

@KUTAY67
@emrah9700

Bende Xiaomi Yi ile bu kamera arasında kaldım fakat aparat zenginliği, pil kayıt süresi, titreşim engelleyici, menü ekranı, bazı aparatlarının go pro ile uyumlu olması ve Xiaomi Yi deki focus problemi sebebiyle Firefly tercih ettim,

Ama Xiaomi Yi kullanıcıları da epeyce fazla,

• Beğen
Tepkiler: KUTAY67
@oenaj ben sadece xiaomi 'nin soluk görüntüsünü sevmiyorum, çok canlı renklere göre daha gerçekci görüntü çıksada ortaya yinede renkler birazdaha canlı olabilirdi, xiaomitr diye bir siteden aldım türkiyeden alıyorum diye, oda avrupadan getirtiyormuş, 15-20 günü bulacak gibi bilseydim böyle olacağını kendim getirtirdim, bekleyelim görelim artık nasıl olucak..

@oenaj eski model 230tl focus ve mikrofon sorunu olan, yeni sorunların giderildiği z23 ise 250tl idi bende herkes gibi kendim yaparım diyerek 230'luğu aldım sonra fark almadan yeni model yollayacaklarını söylediler, ben firmanın beşiktaşda yeri olduğunu görünce uğraşmayım yurt dışı bekleme gümrük vs diye düşünmüştüm, yoksa böyle olacağını bilseydim kendimde alırdım 62 dolara yurt dışından..

• Beğen
Tepkiler: ataberkdönmez
Geri