Scudo Sports

Firma Çalışanları imzalarında Firmaları yazılsın.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Sayın www.bisikletforum.com sahip ve çilesini çeken yöneticileri;

Lütfen rica ediyorum,
Firma çalışanları var aramızda ve bunlardan bir kaçını tespit ettim,
Sürekli uzun yıllardır bir şeyler satıyorlar
Kimsenin günahını almak istemem ama durum AYIPLI DURUMDUR,
Ayrıca forum üyeleri bu kişilerin yanlış yönlendirmelerine, algı yönetmelerine maruz kalıyorlar.
Geçen gün açtığım konu için bir gecem haram oldu 48 saat sinirden uyuyamadım
O gece bunlara sebep olan Beşiktaş adı geçen firma mağaza müdürü Halil bey bile bu forumda 10 yıl yazmış ve hala üye, buradan açıkça yazmıyorum, adlarını afişe etmiyorum ama onlar kendilerini çok iyi biliyorlar..mertçe firma isimlerini imzalarında yazsınlar, bizlerde yalan,yanlışa kurban olmuyalım.

Zaten kriz yönetimindeyiz ve parada eskisi gibi kolay kazanılmıyor, birde kerizlemesine para harcamıyalım.

Birde bir firma çalıoşanı nasıl olurda sürekli forumda 2.el ürün satar, yoksa bu ürünler değişim yaptıkları müşterilerin ürünlerimidir diye de bir soru aklına geliyor insanın.

Sayın forum admini ve cefakar yöneticiler bu konuya eğilin.
Kanuni olarak medyada gizli reklam yasak ve buna uymayanlara ceza vardır.

Dürüst ve mert olmak şart, BİZ TÜRKLER MERTLİĞİMİZLE MEŞHURUZ.
Bende her ortamda mertçe yazıyorum,kahpelik ise en rezil sinsiliktir.

Scudo
@asusmune
İnternet forumları medya tanımlaması içinde Gizli Reklam kurallarının dahil olduğu bir platform değildir. Medyada geçerli olan gizli reklam kuralları foruma gelirse üzerinde markası yazan bisikletinizle fotoğraf çekemez, ürün incelemesi yazıları yayınlayamazsınız. (Medya çalışanıyım)

İnsanlar sosyal medya ve forum ortamlarında çalışan değil bireysel kimlikleriyle hareket etme hakkına sahiptir. Burada aslen doktor olan biri tavsiyede bulunup kazanç sağlarsa doktorlardan da meslek bildirimi talebinde bulunabiliriz sizin mantığınızla. Bırakın isteyen nik kullansın, isteyen adını adresini versin. Yeterki farklı sesler çıksın.

Firma çalışanlarının müşteri ürünleri sattığı konusunda bir delil varsa elinizde paylaşmanız, yazınızın son satırında belirttiğiniz mertliğin gereğidir. İnsanları ucu açık cümleler ve paranoyalarla zan altında bırakmamak gerekir.

@BerkEvren ilginç .Demek sanal dünya da yalanmış. :):) (Bu kuraldan muaf olması da olmaması da ayrı bir sıkıntı )

bisiklet forumuna uye olup bisiklet firmasinda profesyonel olarak calisip bireysel kimlikle hareket etme diye bi dunya olmaz. Cekinilecek bisey yapmayan insan kimligini de gizleme ihtiyaci duymaz.

Forumda gerçek isim kullanımı bile artık zorunlu değilken insanların nerede çalıştıklarını yazmaya zorlanmaları pek uygulanabilir değil gibi geldi bana.

Sektörde çalışanların ikinci el ilanlarına gelince. Şirketler genelde kendi çalışanlarına güzel indirim oranları sunarlar. Dolayısıya çalıştığı firmanın ürününü ucuza almış birisi ürünü denedikten sonra herhangibi bir sebeple (sıkılmış olabilir, beğenmemiş olabilir, daha yenisini alacak olabilir) satmak isterse bunu çok daha az zarar ile yapabilir. Öküzün altında buzağı aramaya lüzum yok.

İmza: Troll A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

@BerkEvren
Sevgili berk konu nick değil hatta o konuda banada kızdılar ama imza ayarı başka,
2.el de çok önemli tespitlerim var.
Bir firma çalışanı sürekli 2. el ürünler satılıyor, tavsiyelerde bulunuyor.
Malum firmalarda bile satış temsilcileri ve dış firma temsilcileri farklı kıyafetler giyer.
en kısaca şunla örnekliyeyim,
Yıllar önce mer surf kamış arıyorken forumda bir zatın 4 kamış aldığını gördüm ve bu kişi üstad lardan biri idi, benimde acemi dönemim.gittim aldım
Çöp çıktı, sonradan gördümki adam mağaza açtı vs,vs. firmalarda 10 yıllık çalışanlar var bu kişiler firmalardan bağımsız değil, o sebeple imzalarında o mağaza temsilcisi gibi yazsınlar bizlerde ona göre hareket edelim, yani yanıltılmayalım.

Saygılarımla

@Çağdaş78
Sanal dünya yalan ama yanıltılarak kredi kartıyla bir tarafımıza kaçış gerçek :)

@Murat B. bey bir kez olsun trolluk yaptığınızı görmedim. Herzaman ciddi ve sakin bir şekilde konulara yaklaşıyorsunuz. Bravo .:harika::harika::harika:

@Çağdaş78
Murat'ı ve bilgisini devamlı takip ederim, Troll a.ş den yırttı.:)

@Murat B.

Murat cevap bu değil, 50 yaşında oldum,
Fatura kesmezse ki bir türlü fatura kesecek %18 indirim, bir büyük firma sahibinin kendi sözü 2 haneli kar marjı vermiyoruz hade %10 1000 tl oldumu 700 tl yok bizim bilmediğimiz kadar yüksek karmı ediyor bu firmalar.O zaman ürün iade,değişimde neden kıllık çıkarıyorlar?
Baistçe sordum.

Arkadaslar Decathlonda calisiyorum da kusura bakmazsaniz alur700.bisikletimi satacagim, lutfen kizmayin. Abi vurma abi...

Ne kadar sacma sapan bir konu yahu. Firma calisanlarini tespit etmis ahaahah. Yani? :D

Firma calisani olan hicbir sey satamaz mi bu nasil bir mantiktir?

Bu konuyu acan sahis aktif pedal calisani olaa, specialized allez alsa 2000 e begenmese, bir ay sonra 2000 e ikinci elden satsa ne olacak? Bu ayni suna benziyor; ben yapamiyom, baskasi da yapamasin, hepimizi esit sevsinler :D :D

Ayipli ürün olsa nasil satacak bu adam? Alacak adama ayibini soylemeden? Alacak adam ayibini bilipte alacaktir muhtemelen yoksa satan kisiyi her yerde ifsa eder kesinlikle. Alan memnun, satan memnun, kime ne?

Yani madem calisan kisileri tespit edecek kadar Sherlock Holmessiniz, calisan kisiler eger ki sorun olacak bir sey yapiyorlarsa (sorun dedim de sorun kismini ben anlamadim zaten yazilandan, durumumuz sıkısık yazmissiniz, ayipli malı ucuza satiyorlar yazmissiniz, gecen gün aktif pedal pahali diye yakiniyordunuz :D))) baskasina sattiramayacak kadar aptal mi bu kisiler ki onu gerektirecek bir durum da yok ortada.

Onun disinda bu arkadaslar gayet kendileri de farkindadir sorunlu bir durum yaptiklarinda islerinden olacaklarinin, acik acik yaparlar mi boyle?

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
niyet okuyarak bir yere varamayız. sanırım Aktif Pedala uzanacak iş. hiç belli olmaz.

@asusmune
Hocam 50 yaşın sakinliğine ihtiyacınız var bence. Konuşmadan yazmadan önce derin bir nefese, cümlelerin ve hayatın aralarına virgüllere noktalara. 2 Gündür kendi cevaplarınıza bile cevap yazıyorsunuz ve açıkça sinirli - hızlı şekilde yazdığınız belli. Forumda yazdığım her 5-6 cevaptan 1'inde "cevapla" tuşuna basıyorum. Size de tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Murat B.
asusmune mesajını okuyamıyorum ama senin yazdığını tahmin ediyorum. Çünkü bu kadar adamı gıcık etmeyi başarabilmekte kolay başarılabilecek bir iş değil. bak kırk yıllık forum trolüyüm ben bile bunu bileisteye başaramadım. Şimdi satıcılara takmışsın anladığım kadarıyla. Bırakda adamlar iki kuruş yolunu bulsun ekmağini yesin. Bu durumdan neden bizar oluyorsun. Bu memlekette haksızlıklar bir tek sanamı. Birde adamlar ismini cismini yazsın kısa künye tekmil versin diyorsun. iyi güzel pekalada bu asusmune nedir allasen yahu. Asurbanipalin oğlumudur asusmune. Senin bir ismin yokmudur. Yoksa sana mahmutmu diyem. Bak ne yazmışız vakti zamanında. Önce iğneyi kendine sonra çuvaldızı başkasına..

Forumda gittikçe artan rumuz olayı

Biz ne dediysek o...

@asusmune

"2 haneli kar marjı vermiyoruz" denilen brüt değil net kar marjıdır. Yani alış ve satış fiyatları arasındaki fark değil, bu farktan dükkan kirası, maaş, elektrik gibi masraflar çıkarıldıktan sonraki rakamdır. Bisiklet sektörü konusunda çok bilgim yok ama brüt kar marjı %40 ise, firma çalışanlarına rahatlıkla %30 indirim sunabilir. Çalışan da liste fiyatı 1000 olup 700'e aldığı ürünü 2 ay sonra 600'e satsa fazla kaybı olmaz.

İade ve değişimde kıllık çıkartmalarının çok nedeni olabilir, benim bildiklerim:

Değişim ve iade süreçleri satıcılar için zahmetli ve masraflı olabiliyor. Sizin satıcıya iade ettiğiniz ürünün önce satıcıdan distiribütöre sonra distribütörden üreticiye gitmesi gerekiyor. Türkiye'deki bisiklet piyasası oldukça sığ olduğu için hiç kimse stok tutmak istemiyor, yeni ürünün gelmesi veya paranın iade edilmesi uzun sürebiliyor.

Suistimal edilmesinden korkuyorlar. Zorlu'daki Apple Store'un en ufak şikayette yeni iphone vermesi efsanesi vardı bir zamanlar. Suistimal edilince akılları başlarına geldi. Ayrıca B2B işlemler genelde iyi niyete dayalı olarak yapılır yani satıcının sizden iade alıp distribütöre gönderdiği ürünü genelde distribütör "bakalım gerçekten ayıplı mı bu" diye kontrol etmez. Ama şüpheli bir durum varsa (mesela bir zamanlar Apple gibi çok fazla iade alıyorsa) üretici veya distribütör tek tek kontrol etmeye başlayabilir. Bu olur da bazı iade taleplerin reddedilirse satıcı için çok kötü olur.

Küçük esnaf hastalıklarından biri olan kasaya giren para çıkmaz refleksi. Aslında ürünü iade almak satıcı için en dertsiz olanı. Ama en yanaşmadıkları bu oluyor, çünkü satış yapıldığı an para ceplerine girmiş gördükleri için ceplerinden para çıkacak gibi hissediyorlar. İki gün önce "şu freni satarsam zengin olurum" diye düşünmeyen adam frenin satış işlemi geri dönerse fakirleşeceğini düşünüyor. Bu konu davranışsan ekonominin çok güzel konularından biridir, kayıptan kaçınma (loss aversion) diye ararsanız çok ilginç şeyler öğrenebilirsiniz.

Mesajlarımı okuyamayan adama

Seninde RUH HASTASI kişiliğine saygım var,
Senide var eden Anneye, Babaya saygım ama
Ama öyle evlatlar vardırki GEBERSEDE rahat etsek, İnşallah o grupta olan değilsindir.
( Geçen ne yazmıştın ultra bilmem ne diye ) :)

Acil şifalar lolipop gardaş.

seviye çok pis düştü burada. ben kaçtım.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Engin er.
Herkesten ÖZÜR dilerim bir kişi hariç.

Aylardır bende imza ayarı böyle görünüyor ama gizlilik ayarlarıyla imzamda gizlenmiş, şimdi fark ettim.
ama
adı mübarek olan ama asla saygıyı hak etmeyen edep yoksunu kişi, sen nasıl insansın, baba konusuna girmiyeceğim ama inşallah bir gün denk gelir bunu karşılıklı konuşuruz.Kesin konuşacağız, Maraşa geçerken sana bi uğrar laflarız.
121675 dosyayı görüntüle

Enteresan bir forum burası. Önce hakaret ediliyor, hakarete refleks cevap verilince, oldumu ya, bu ne sinirlilik deniliyor.

Kebap 49 :(

Ayrıca konuyu anlamadan (ki yüksek bir IQ gerektirmiyor, her ne kadar tonla imla hataları da olsa) saçma sapan karşı yorumlar yapılıyor.

Firma çalışanlarının belirtilme önerisinin arkasında şu var, kim trolize ediyor, kim etmiyor, bu ortaya çıksın deniliyor...Üstelik kimse gerçek kimliğiyle yazışsın da denilmiyor...

E bence mantıklı. Yazanın arkasında kim olduğunu öğrenme hakkını kullanmak istiyor arkadaş...

Nesi yanlış bunun?

Geri