Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Firmalar Ve Taksit Konusunda Bir Soru?

Supi

Üye
Tepki
17
Merhabalar;

Arkadaslar Bisiklet Firmaları Arasinda Kredi Karti Olmadan Taksit Yapanı Varmi???
Şimdiden Tum Cevap Yazan Arkadaslara Tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: maksim
Scudo
O şeyi bir ara bende araştırmıştım ama fos çıkmıştı. Senet olayına girmiyorlar diye biliyorum.

ozaman sorun buyuk. :( malum kredi kartim yok ki peşin olarak 250€ - 300€ verebilecek bir dururmum da yok :) bana senet yapabilecek bir firma lazim. bakalım şansımızı denedik ve forumda soruyoruz bulabilirsek buradan bulucaz. bulamassak cok kotu...

ah olsa böyle bişi....bizde çalınan bisikletin yerine yenisini alabilsek....galiba tek çıkış kumbaraya para birliktirmek....

• Beğen
Tepkiler: Supi
haydi firmaları senetli satışa davet edelim.bu yönde bir talep gösterirsek belkide tavırları değişir

Bi İhtimal Belki Senetle Satan bir firma vardir.??? tek beklentim bu yönde zaten. para biriktirmekle gecer mi zaman :)

Senet genellikle Hizmet sektöründe kullanılıyor bildiğim kadarı ile
Dershane Sürücü kursu vb. hizmetleri veren yerlerde...

Senet karşılığında ben de olsam satış yapmam
şöyle düşünün

Senetle aldınız herkes iyi niyetli değil sonucunda..
Sahte kimlik düzenleyerek alışveriş yapanlar
Alıp ödemeyip yanlış adres verenler vs.

sonucunda karşı tarafı (satıcıyı) üzebilecek bir durum ortaya çıkıyor...

En iyi yol bankalardan birisinden tüketici yada ihtiyaç kredisi çekmek..
zaten çekeceğiniz tutar çok yüksek olmadığı için o bankada kredi kartı olan bir tanıdığınızın olması ve kefil olması kredinin çıkmasını garantiler zaten...

Ya sabırlı olup yavaaaş yavaş alıcaz
yada bu şekilde koşuşturmaca evrak kağıt vs.. :)

ben yavaş yavaş alışverişi tercih ettim hep ;)

Senetle satışı ancak güvendiklerine uygular artık bu zamandan sonra insanlar, ben güvendiğim dediğim kişilere de uygulamam ayrı mesele. Çevrenizden yüksek limitli bir tanıdık bulun en iyisi ya da sabredin.

Çevrem de cok yuksek limiti olan insanlar var fakat neden bir başkasına gidip böyle bir şey istiyeyim. nasıl demişsiniz. en güvendigime bile senet le vermem demişsiniz. o kredi karti olan adam da benim babam degil anam degil bana nasıl güvensin meselesi cıkabilir ortaya? ama senetle satan biri cıkarsa kefil - adres dogrulama ne biliim istedigi bilgileri dogrularım yani?

Bırakın senetle satmayı,firmalar artık banka seçiyor.Bilmem ne bankasının kartına taksitlendirme yaparım,ha o bankamı?ben o bankanın kartını tanımıyorum tribindeler.Mutlaka bir açıklaması vardır elbet,Biz o banka ile çalışmıyoruz gibi.Ne yapmamız gerekiyor?her mağaza için bir kartmı çıkaracağız?belki buda bir yöntem ama her kartın yıllık üyelik ücreti gibi saçma sapan bir gerekçe ile aldığı 25-30 liralar var.Her karta bu kadar para verirsek zaten bisiklet alamayız.Hey gidi günler.Eskiden insanlar bırakın kefil olmayı,durumu müsaitse çıkarıp tıkır tıkır borç verirdi ihtiyacı olana.Hem de TL olarak.Ne euro vardı,ne dolar.Şimdi gözlerim dolar.Kapitalist dünyanın,biz fanilere armağanı.Adama zorla deveyi güttürüyorlar :)

Artık kredi kartlarını herkese veriyorlar, öğrenci olsun ev hanımı olsun hiç farketmiyor. Hatta bir ara sokakta dağıtıyorlardı. Yinede bir kredi kartı sahibi olamıyorsanız, ailenizin (anne baba vs), arkadaşınızın veya çevrenizdeki herhangi birinin kredi kartını kullanıp ona taksitle ödeme yapacağınızı söyleyiniz. bir kere düzenli öderseniz herkes size kredi kartını açacaktır emin olabilirsiniz. Yada yakın aile veya akrabanızdan birisi size ek kart çıkartabilir. Tabi bunlar hep güven meselesine dayalı şeyler.

hayir bakın yanlış anlıyorsunuz? sorun baskasının kredi kartini kullanma degil cevremdekiler ( annem, babam, tanıdıklarım ) bu bisiklet işini cocuk işi olarak gorenlerden, yani bir spor olarak gormuyorlar ve 500 ytl gibi bir parayi bisiklete baglamam icin yardimci olmuyorlar butun sorun burada baslıyor? bu bisikleti alabilirsem ki bunun bir spor oldugunu onlara kanıtlamış olacam?

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Benzer sorunla bende karşı karşıya sayılabilirim. Ailemden araba istesem neredeyse hemen alacaklar ama bisiklet diyince yan çeviriyorlar. Yinede bir arabaya 30-40 bin vereceklerine+vergiler ve yakıt harcaması 2000' e kaliteli bir bisiklet almak ister istemez daha cazip gelmesi lazım.

Şimdi ben uğraşıyorum. Bayramdan sonra yeni bisiklet almak istiyorum ama babamı İstanbul' a bisiklet almaya nasıl götüreceğim bilemiyorum. İkna edecez.. Çıkış yok.. Almam demiyor.. Neticede yeni ameliyat oldum ve daha rahat ve hafif bir bisiklet kullanmam gerekiyor (yarı bahane, yarı gerçek).

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Geri