Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fırsatçı zihniyetle bisiklet satanlardan şikayetçiyim

Satıcı malına istediği fiyatı belirler bence, sonuçta adam kıtlıkta ekmek satmıyor, piyasada bulunmayan model bir bisikleti vardır, illaki onu almak isteyen birileri çıkar istediği fiyatı verirse alır, alan razı satan razı. Fiyatı yüksek bulan da güler geçer benim yaptığım gibi.

Yalnız bu adamın ilanındaki her satır sıkıntılı zaten, yok depodan getirtmiş, kask şu paraymış, çanta bu paraymış. Bu kadar palavranın üstüne bir de pazarlık sünnettir demiş :ckskc: Peygamber (SAV)'in pazarlık sünnetini öğrenmiş ama "Bizi aldatan bizden değildir" sözünü hiç duymamış sanırım.

Scudo
(link)
(Kazanç amacıyla yürütülen alım satım etkinliği.)

Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu en başta söyleyeyim.
ama alışveriş adabımızdan nefret ediyorum. "pazarlık sünnet"miş.

ne demek bu? ben 8 liralık mala 10 lira fiyat koydum, pazarlıkla 8'e satarım, 9'a satabilirsem ne ala,pazarlık yapmayana da 10'a sokarım, gram da umrumda olmaz demek.

ne alırsak alalım "bana kaça olur" deriz. adam 100 liralık ürünü ister 20 liraya koysun, "15 olmaz mı" deriz. olur cevabını alırsak, "tamam 10 yap alayım" deriz.

iğrendiğim, dandik, insanlık dışı bir durum. triban 3'ü 1300 liraya koyan elemanla ilgili söyleyeceğim pek bişey yok. isterse 10bin liraya koyar. zorla satmıyorum demiş zaten. haklı da. ama nefret ettiğim şu durumları da söylemeden edemedim. bazı konularda gerçekten çağ dışıyız.

İsteyen istediği fiyatı biçer malına ona benimde sözüm yok sıkıntı verdiği yüksek fiyatı ballandıra ballandıra anlatıp insanları kandırmaya çalışmakta

Satıcının ölücüsü diyorum ben bu tiplere. Sınır oluyorum ve her fırsatta yazıyorum. Özellikle Facebook'taki ilanlarda herkes görsün öğrensin diye de ısrarla yazıyorum.

Piyasası 500TL olan bir ürünü 300 liraya ilanda gördüğünüz zaman da satıcıya kardeşim bunun piyasası 500 lira ben sana 500 veriyorum diyemeyecekseniz, serbest piyasadaki ikinci el ilanlarına hiç bir laf etmeye hakkınız yok.

@Mert S. Konu yüksek fiyat verip onu haklı göstermeye çalışıp fiyatın yüksek olduğunu bilmeyen insanları kandırmaya çalışanlarla alakalı orayı kaçırmışsın sanırım
Örneklemek gerekirse piyasası 300 tl olan malı 500 tl yazana laf etmiyorum, 2. eli 300 tl sıfırı 500 tl olup 800 tl yazan ve mal şöyle iyi böyle iyi şunları veriyorum kaçırma vs gibi kendini zeki görerek malı pazarlamaya çalışmakla alakalı;)

• Beğen
Tepkiler: Mert S.
zenginin malı züğürtün ağzı dedikleri bumuki...komple memleket soyuluyor kimsenin sesi çıkmıyor
sokakta aç yatan çocullar kimsesiz yaşlılar var hakkı yenen onları tartışalım ne hapılabilir diye
kaça satarsa satsın kardeşim internet denen bişey var herşeyin fiyatı yazıyor bakarsınız almazsınız bunu bilmeyende arkadaşın dediği gibi kazıkla tecrübe sahibi olur

@barış barış Konuyu abuk subuk bir tartışma konusuna çevirmek gibi bir niyetim olmasada şunu söylemeden geçemiycem;

Memleketin soyulmasının temelinde bu gibi küçük görülen bireysel zihniyetlerin toplamı olan bir birikim var zaten,
zamanında ufak ufak fırsatçılık yapanlar eline büyük imkanlar geçince daha büyük kazık atıyorlar insanlara hiçbirşeyi değersiz görmememek lazım

Ayrıca bırakın isteyen kazık yiyerek tecrübe kazansın isteyende böyle paylaşılan konuları okuyarak bilinçlensin:harika:

800TL'ye elde kalan 43 ve 48 kadroları sattılar. Bu bisiklet 1.100-1.300 TL arası bir fiyata alınmış olabilir zamanında.

Satıcı fiyatını belirlemekte özgürdür.
İsteyen istediği şeyi istediği fiyata satabilir..

Aynı şekilde alıcı da alıp almama konusunda özgürdür.
Veya şuna almam en fazla şunu veririm deme hakkı da vardır.

Ancak bu durum tarafların satılan ürün hakkında eşit bilgilerinin var olduğu ortamlar için geçerlidir bana göre.

İşin içine hobiler ve bu hobilere yönelik satışlar girdiğinde bazen kurt ile kuzu karşılaşmaları sıklıkla olabilir. Maalesef bisiklet hobisine yeni başlamış birisi (benim gibi) piyasaya, markalara, modellere, farklılıklara vb konulara hakim değildir. Terminolojiyi dahi bilemez. Dolayısı ile bir alım yaparken karşısındaki kişiye güvenmek zorundadır.. 100.Lira değerindeki bir ürünü 100.Liraya da alabilir 150.Liraya da.

Onun için hobisinde deneyimi olan kişilerin bu tarz maksadı aşan bir satış gördüklerinde satıcıyı uyarmaları ve hatta acemilerin okuyarak dikkat etmelerini sağlayacak konular açmaları bir misyon olmalıdır.

Size kendi bir anımdan bahsedeyim 1984 veya 1985 Radyo kontrollü model uçaklara merak salmışım, bir tanıdığım Amerika’dan o zamanın önemli markalarından Kyosho nun bir kumandasını getirmişti 72 mhz ve 9 kanal. Türkiye ye göre üç kuruş paraya. Daha sonra motor ve uçak için lokal bir mağzaya gittim ve ekipmanları toplamaya başladım.

İş kumandaya geldi..

Dedim kumandam var,
Dedi nedir,
Dedim Kyosho 72 Mhz 9 kanal
Dedi olmaz, 72 mhz Amerika içindir Türkiye de çalışmaz uçağın düşer.
Dedim ne yapacağız.??
Dedi bu 4 kanal kumandayı alacaksın..,

Özetle ben 9 kanal kumandamı tekne yüzdüren bir arkadaşıma verip yerine elimdeki kumandadan çok daha düşük özelliklere sahip ama çok daha pahalı bir kumanda sahibi oldum. :(

Sene 1985 desek 30 sene geçmesine rağmen hala hatırlarım ve her fırsatta dillendiririm.

Bence bildiğiniz hobilerde maksadı aşan talepler gördüğünüzde sırf bu işe yeni başlayan ve dünyadan bi haber kişileri düşünerek müdahil olun, kişileri uyarın.

@Snorlax bence doğru yoldasın.... Yeter ki bu tarz kişiliklere karşı üslubunu bozma..

insanları uyarmak güzel şey ama kişiyle uğraşmak başka bişey
yok adamla dalga geçelim yok adamı şöyle yapalım adamı böyle yapalım bunlar saçma şeyler kimse kimseye bişey yapamaz dağ başı deil burası insanları uyaralım yanlış bi durum varsa asker var polis var hakim savcı var

@ilker Öyle olsaydı kesinliklet bunu büyük bolt harflerle ifade ederdi bu kişi üsluba bakarak rahatlıkla söyleyebiliyorum

@MURAK Teşekkür ederim gerçekten konuyu tek yorumla özetlemişsiniz elinize sağlık:harika:

Bence herkes sizin gibi olsa bu ülkede böyleleri kalmazdı, doğru düşünmüş güzel ifade etmiş ve iyi yapmışsınız.

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
Piyasada bulunan bisikletlerin ikinci elini sıfırının iki katına satanlar bile ortaya çıkabiliyor. Girilen ilan sayısı çok fazla olduğundan kontrol olayı çok sıkıntılı. Genelde kişiyle muhatap olmak yerine şikayet edip sıfır ürünün linkini de şikayete ekliyorum. Bu gibi kişilerle karşılıklı konuşunca bir çözüme ulaşılmıyor sizin örnekte de görüldüğü gibi.

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
130 Tl lik çantalar ! 600 liralık hediye malzemeler ! microshift ya kötülemek istemem ama adam böyle hızlı vites geçişi görmedim diyor. :acpsnr: Bisiklet camiasının güzel insanları; bunlarla mücadele etmezsek bisiklet dünyası kirlenir. Yenisi türer, zaten türeyeceği varsa da daha çok türer. Mücadele edeceğiz ki adam ilanı yazarken daha utanmaya sıkılmaya başlayacak. Böyle işlere bulaşmayacak. Mevzu para değil. Bu bisikleti kanıp da alan bir insanın yediği kazık neticesinde (fiyattan bahsetmiyorum-ilan açıklamalarına bakmanız yeterli) bisiklete küsmeyeceğinin garantisi var mı ki ? Lütfen böyle şeyleri normalleştirmeyin.

• Beğen
Tepkiler: yihehe ve Snorlax
Ben arabamı 54 sıfır alıp 57 ıkıncı el sattm 1 sene sonra alan arkadas 2 ay sonra 63 sattı :D ve pıyasada onca 57 58 araba varken :D Baska mevzu arkadasım aracını satıyor adamın bırı yazmıs yaa bende de bu aractan vardı 2 3 ay once 28 sattım sen 35 yazmıssın 28 ver bana :D bu nasıl mantık ya :D Ben kendı bısıkletımı sahıbındene koydum 4 000 de yazarım kıme ne ıstedıgım fıyatı yazıyorum hemen abı su kadar olmaz mı bu kadar olmaz mı yazdım 4000 mısal 3500 verıcem o yuzden 3500 yazmıyorum :) oyle yazsam abı 2000 olur mu ? Ve bunu baska yerlerde de soyledım acelen varsa yaz ıstedıgın fıyatı hemen satılsın yoksa ısterse 10 bınn yaz her malın bır alıcısı oluyor. Millete kızmakla olmuyor bu isler.

Sn @Snorlax

Yukarıdaki konu başlığı ve içeriğine dair paylaşımda bulunduğunuz düşünceleriniz Türk Ceza Kanunu 125 madde bağlamında (kısım 1 + devamen kısım 2) suç unsuru barınmaktadır.

İddia ve hakarete (ahlak yoksunluğu ifadeniz) muhatap kişinin hakkınızda ceza ve tazminat davası açma hakkı bulunmakla birlikte, suç ve suçluya imkan tanıma kapsamında "@bisikletforum" sitesi ve yönetimi hakkında da ceza ve tazminat davası açılabilir.

Bu bağlamda; gerek şahsınızın gerekse @bisikletforum sitesi ve yönetiminin hukuk nezdinde sıkıntı yaşamaması, ceza ve tazminat davaları ile karşı karşıya kalmaması için, konu başlığına devamen beyan ettiğiniz düşüncelerinizde ki hakaret ve resimleri bir an önce yeniden düzenlemeniz menfaatinizedir.

Esen kalın.

Ben zaten şahısa ikinci el ilan sitesi üzerinden açık ismimle fikrimi belirttim
Fakat @starbuck ın belirttiği gibi Forum adına sıkıntı oluşturabilecek bir durum varsa konu silinebilir problem değil
@Edip Dinçer @Sadettin Z.

Geri