Scudo Sports

Fıstık ezmesi beni uçuruyor

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
İkidir yorgun hissettiğim iş gününün sonunda, sürüşten önce(15-20dk önce) birer kaşık fıstık ezmesi yedim ve sürüşte ne yorgunluk hissettim ne de ağrı.
Önceleri çok düşük bir eğim olan yolu bile iş çıkışında tırmanırken zorlanıyordum ama fıstık ezmesi yedikten sonra o yolu da rahat çıktım.

Acaba fıstık ezmesi mucize yiyecek olabilir mi? Yoksa benimki sadece psikolojik mi?

Scudo
Başlık çok güzel olmuş :D Aynısını ben de tecrübe ettim.Cycling Weekly'in muz'la birlikte enerji verici dediği gıdalar arasında vardı ayrıca.Uzun bir süre önce izlemiştim, güncellenmiş halini bilemiyorum ama.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Icindeki calori orani cok fazla bisiklet ve kosu dan 1 saat once bir muz ve 1 tatli kasigi yiyorum on numara oluyor

Ortalama 150 kal ve yanında bol miktarda yağ almışsınız uçmanız normal :)
Dikkat edin fazlası dokunur :)

Hizli kana karisan sekerli gidalar hizli bir enerji patlamasi yapar. Spordan once yersen ucarsin, spor yapmazsan sadece gobek yaparsin.

Psikolojik etki mutlaka var. Fistik ezmesi yedim, simdi ucacagim diye dusunup kendini buna inandirirsan ucarsin. Kafanin ici iyi durumda degilse bir kasik degil kavanozun tamamini gotursen oturdugun yerden kalkamazsin.

@anti panik reklami ozelden atar misin linki bi gorelim su cube leri :D

Ayrica fistik ezmesi Turk Hava Kuvvetleri pilotlarinin resmi kahvaltisidir. Askerde bizde sebeblendik o gelenekten ehehe :D

5 kavanoz fistik ezmesi 10 lira!!!.. Yanlış duymadınız 1 değil 2 değil 3 değil tam tamına 5 kavanoz. Yanında büyük boy wd 40 ve pusulalı seccade hediye..

Tuzlu olmayanını bulan varsa konum atsın lütfen.

@Ahmetgitar
Ben geçenlerde yer fıstığı, ay çekirdeği ve kabak çekirdeğini karıştırdım. Tadı da fena olmadı ama koruyucu koymadığımız için bi süre sonra küflendi. Belki dolaba koymuş olsam küflenmezdi.
Ay çekirdeği içini malum marketlerden ucuza alıp tekrar fıstıkla karıştırıp deneyeceğim. Tavsiye ederim. Yalnızca fıstık kullanmak istemeyenler için güzel bir alternatif. Ama sürülebilir kıvama(krem) gelmesi için baya bi uğraşmak gerekiyor.

Bu arada konuda bahsettiğim fıstık ezmesi yine malum marketlerde satılan malum markanın hazır ürünü.

@Onur YCL
Tuzlu olmayanını sanırım sadece çiğ olarak evde kendimiz yapabiliriz. Bilinen fıstık ezmeleri hep kavrulmuşundan oluyor ve onlar da tuzlu genelde.

@vela2016 Universitedeyken oda arkadaşım suudi arabistandan az miktarda şekerli olanını getiriyordu ve tadi harikaydi. Evde ben pekmezle denedim ancak sürülebilir bir kıvam elde edemedim.

@mariokaldato
Hocam cube un sitesindeydi birkaç ay önce ..
Ama kaldırmışlar.
Kızlı erkekli downhill grubu deli gibi yarışıp.
Uçuruma ve muhteşem göl manzarasına geliyorlar.
İki pedal daha çeviren uçurumdan aşağıda yani..

İşte tam o anda herkes..ve hatunlar ağır çekimde manzaraya karşı çikolatalarının tadına bakıyorlar..:D:D..
Herkes enerjisini alıp tekrar yarışa devam.:)

• Beğen
@Onur YCL
Bi ara Sarelle markası fıstık ezmesi de çıkarmıştı ve o da çok güzeldi ancak bi anda ortadan kayboldu. Şuan sadece fındık ezmesi satıyor. Keşke gene fıstık ezmesi satsalar.

@Onur YCL çiğ olarak satılanlar var ve tamamen tuzsuz...
üstelik teflon tavaya atıyorsun (mümkünse en küçük olanlarından alın en lezzetlileri onlar) biraz çıtırdamaya başlar elinizle su serpin. Tuzluktan da gerektiği kadar tuz ile ...
Sonuç SÜPER! ee yanında da :))))) iyi gider

@alper 76

Çiğ daha iyi..
Tuza gerek yok.
Sıcak severseniz 1-2 dk mikrodalgada kavurunca süper olur.
Çiğ kuruyemiş en iyisidir. Bu konuda diyetisyene gitmiştim. Kavrulan kuruyemiş özelliğini yitiyormuş.
Örnek. Üzeri kabuklu ve çiğ finduk..finduk..:)

• Beğen
@anti panik
Tamam çiğ en iyisidir kabul ama kavrulanın protein değerinde bir değişme oluyor mu acaba? Bunu hep merak etmişimdir, besin değerleri kısmında kavrulan kuruyemişlerde de hep aynı oranlar var. İnanasım gelmiyor açıkçası. Bu konuda net ve kesin bilgisi olan arkadaşımız var mı acaba aramızda?

A101 de satılan fıstık ezmesini deneyen var mı? Tadını merak etmişimdir hep :D

Geri