Scudo Sports

İnceleme Fitnesta yeni çıta: Cube SL Road Pro

Scudo
aynı bisikletten bende aldım 2100 tl ye sıfır, suluk kafesi ve eldivende hediye ettiler, bende çok memnunum Allah güle güle binmeyi nasip eylesin..

Ben biraz acemi olduğum için ufak kadro almışım :(

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Mükemmel anlatım ve harika bisiklet... Bir an benim scott U satıp bundan alaşım geldi.... Güle güle kullan kardeş...

• Beğen
Öncelikle güle güle kullanın.Ben de (link) modelini beğendim fakat incelemenizi görünce seçtiğim bisikletin cross tipi olduğunu farkettim.
Kafam karıştı ne yapmalıyım? Koskoca İstanbul'da Cube bisiklet bulamadım bu hafta Ankara'dan sipariş vereceğim.

@mehmetsunu bisiklet harika görünüyor.verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar verecektir.güle güle kullanın.
incelemeniz de aydınlatıcı olmuş.bu modeli düşünecek arkadaşlara iyi bir rehber mahiyetinde.
yine de arka ayaklığı çıkarın :) ( size önceki mesajlarımda yazmıştım ) şaka bir yana kazasız keyifli sürüş!..

@Hakan Balıkçı ben de geçen hafta aklınızdaki modeli aldım.bisikletimden çok memnunum.şehir içinde 20-30 km lik asfalt bisiklet yollarında kullanıyorum.keyifli,yormayan ve seri kullanımı var.ben almadan önce bisikletle neler yapacağımı,nasıl kullanacağımı iyice gözden geçirip bu modelde karar kıldım.aldığım kararda isabetli olmuş.en önemlisi beklentinizi iyi saptamak.gerisi kolay.

@Hakan Balıkçı

Cube hyde da güzel bir model. Bisikleti her yola vurayım derseniz bence verdiğiniz karar son derece isabetli. Dün üzdünüz beni yollar başlığında bahsetmiştim. Ülke yolları özellikle şehirlerarası yollar bisiklet için çokda müsait değil. Stabilize yolda bir 50 km yol yaptığımda bu tip yollarda bana daha güven hissi veren eski bisikletimi anmaya başladım. Cube sl road un üzerinde yer alan kojak lastikler tam basınçla çok az bir kısmı yola basıyor buda sürüşe yol bisikleti hissiyatı veriyor. Özellikle uzun stabilize inişlerde bu durum beni tedirgin etmedi değil. Ama şehiriçi ve sıcak asfalt da bisiklet adeta bir hız makinasına dönüşüyor. Bence cross tarzı bisiklet sürecekseniz cube hyde en uygun model olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: The 69 Eyes
Şehir içinde ulaşımda sürekli fitness kullanan biri olarak bayıldım. Ben biraz eski kafalıyım sanırım bu sınıf bisikletlerde ille de V fren arayanlardanım.

Kusura bakmayın bisikletin güzelliğinden en önemli şeyi söylemeyi unutmuşum,

(Fitness'ten saymadığınız Merida T serisi kullanıcısı olarak )HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN :)

• Beğen
güle güle kullanın, ancak biraz daha mütavazı bir dille anlatılsaymış daha hoş olacağı kanaatindeyim,
Yeni çıta filan baya iddaa lı bence... Ghost speedline 7500 ü bi incele derim, naçizane...
http://www.ghostbisiklet.com/Images/Products/1920/SPEEDLINE_7500.png

Siz Mehmet Beyin tarzını bilmiyordunuz galiba :)

@Tolga Çelebi
evet, ama çıta baya yukarda bu sefer:)

aşağıda Ghostun ana donanımlarını koyayım... isteyen yine oyunu Cube Pro Road SL den yana kullanır..ancak çıta denmesi Scott SUB a, SSE lere, speedera ve özellikle Ghost a haksızlık olacağı kanaatindeyim.

Arka DeğiştiriciShimano Ultegra 10-Speed
Arka GöbekShimano XT
Ön GöbekShimano XT
Ön DeğiştiriciShimano Ultegra
Vites KoluShimano SL 780 Flat
FrenShimano Deore Disc 180 / 160 mm
Saygılar.

@hüseyin kurtoğlu

Şüphesiz dostlarım kıyaslama yaparken diğer fitnes bisikletleride büyük ölçüde gözönünde bulundurdum. Kadro geometrileri bakımından bir karşılaştırmada yol bisikletine benzerliği açısından cube sl road bir adım daha öne çıkıyor. Fitnesta üstünlük geometrik olarak yol bisikletine yakın durmasıdır.

MODEL VE KADRO BOYUREACHSTACKHEAD TUBE ANGLESEAT TUBE ANGLECHAIN STAYSHEAD TUBE LENGTHWHEELBASE
CUBE SL ROAD 52 CM39957372734301601039
GHOST SPEEDLİNE 51 CM41558070.5734401751085

Donanım özelliklerinde ghost un bariz bir üstünlüğü var. Ama cube sl road un en son türkiye satış fiyatı 919 euroya göre ghost speedline nın 1212 euroluk fiyatı bu üstünlüğüde bence ortadan kaldırıyor. Donanım açısından ghost un parlaklığı ağırlığa da yansımamış. Her iki bisikletinde ağırlığı 10.7 kg.

cubeden bende çok memnunum

@mehmetsunu

ghost un reach mesafesinin daha uzun olması daha yatık sürüş, dolayısıyla daha çok "yol" anatomisi anlamına gelmez mi?
bu durumda CUBE ün sürüş pozisyonu daha dik oluyor çünkü ?

@hüseyin kurtoğlu

Sadece reach mesafesi ile değerlendirmek yanlış olur. üstelik değerlendirmedeki cube ün kadro boyu 1 cm daha fazla. Geometride diğer kriterlerle karşılaştırıldığında cube daha atak bir bisiklet olarak gözüküyor.

Hayırlı olsun, kazasız belasız binin. Daha alt segmentte ve yeni bir Alman kullanıcısı olarak; sanırım Almanlar bu işi biliyor :) Deneme imkanım olmadı ama Cube'un bir iki bisikletini az çok inceledim, gerek tarzı gerek kalitesi kendini hissettiriyor gerçekten.

• Beğen
http://www.cube.eu/media_ftp/BIKE_Bilder_2015/649000/649000_light.jpg cube sl road race 1000 euro ya alinir mi?

• Beğen
Tepkiler: vebag
@mehmetsunu Gözden kaçırmışım bu konuyu,sınav zamanıma denk gelmiş sanırım. Büyük zevkle okudum yazıyı:). Bisiklet hayırlı olsun:). Çok güzel duruyor. Cube tasarımına bayılıyorum ben de. Benim fx de güzel ama bunun yanında migros bisikleti gibi durur:D. Umarım kısa sürede canlısını da görürüm:).

• Beğen
Geri