Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fixed Gear Buluşmaları

http://img101.imageshack.us/img101/7500/zipli.jpg

ya burasida Amerika' da gittigim bir bisikletci,
Big Shark, St.Louis subesi :D

Scudo
Arkadasimin facebook profiline ekledigi bi resim. Bu elemanlar zamana karsi yarislarina fixed le giriyolar, gazlar cunku :D Resimdeki bisikleti gormedim ama benim tam istedigim sey bu,hatta seneye Brian Rourke a kadro yaptirtiyimmi onu dusunuyorum. Gidonu da boynuz yaptinmiydi bi de arkadaki disk yerine ondekinden taktinmiydi tamam.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1138.snc4/150062_1641424668579_1025678561_31743566_6847987_n.jpg

Bu arada ben gidiyorum askere 12 sinde, sanirim gorusemicez,ya da belki gorusuruz bilmem ki kismet bu isler :D Ama gorusemezsek kendinize iyi bakin, bisiklete binin kis diye binmemezlik yapmayin :p

Can hayirli tezkereler :)
ben de ayni donemde gitmistim seninle, sanirim daha yeri belli olmamistir o son gun belli oluyor genelde cunku...

• Beğen
Tepkiler: mcanb
@Can Özbek

tesekkur ederim :) daha belli diil. bu arada bu sinav gununde cektigim cileyi baska yerde cekmedim ben, nedir o ya 2500 kisi :S yemin ederim ezilip olucemi sandim bi an

o basina geleceklerin habercisi Can moralini bozmak gibi olmasin ama alistirma turu diyelim :)

bu da gunun fotografi :)
http://img547.imageshack.us/img547/3999/14814846209152670944058.jpg

@Can Özbek

Can ne güzel foto böyle. Bu aralar leyleği havada gördün galiba, güzel geziyorsun. Çok imrendim, asistanlığım sırasında bende oldukça gezmiştim. Tadını çıkar. Bu arada birşeyler aldınmı bari?

• Beğen
Tepkiler: Can Özbek
@Can Özbek

o da ekmek parasi be abi, beden iscisi bunlar da :D

ama o kayak gozluklerini takmak valla aklima gelmisti benim, 2 sene once belgrad mtb yarisinda takicaktim dalga gecerler diye takmadim hehe

@ali can çalış

abicim hic birsey almadim cesaret edemedim vallahi, 3 aktarma olunca gozum korktu artik buralarda topliyacagim birseyler :)

pazar kar geliyomuş! kar yağdı mı fırlıyorum ben sürüşe. beklerim)
bu arada zinciri kırdım... tavsiyeniz var mı ne alayım?
http://imgur.com/HMyQo.jpg

@sonay eruz

Haha :)

Bende kırmıştım caddedesürerken çat diye bi ses geldi baktım gidiyorum öle allaha emanet :D:D

Bmx'lerde kullanılan zincirlerde almıştım. Bildiğin 3 kilo zincir.

Ama banamısın demiyor :)

hah aynı sesi ben de duydum çat göbekten sandım bi ton yol gittim... iyi zincirle birlikte kafamı kırmadım.
bmx lazım evet.

Yav arkadaşlar anlamadığım birşey var...

Bu kırılan zincirler fix de ise "doğru çalışmayan birbirine zarar veren bir durum var" anlamına gelir.
Eski kalın zincirlerde olsun ve yeni teknoloji ince zincirlerde de dikey hareketle zinciri kırmak çok zordur. Motor gücü ile dayanıklılık testlerinden geçiyor bu ürünler. Normal vitesli bisikletlerde kırılmayı anlarım. Çünkü kopmalar vites geçişlerinde zincirin en zayıf olduğu anda olur genelde.

Bu zincirkıran arkadaşlar için 2 yorumum olacak.
1- Ayna dişlisi ile Cog dişlisi aynı eksende olmamasından kaynaklı zincirin hafif çapraz çalışma durumu mu söz konusu acaba?

2-Birinci maddede bahsettiğim teknik detay biliniyor ve düz eksende çalışan bir zincir/dişli sisteminiz var ise bacaklarınızdaki güce ve enerjiye şapka çıkarırım.

Gökhan Ak

bendeki kırılmanın nedeni zincir eskiden başka bisikletteydi sökülüp takılma işlemi sırasında sanırım biraz zedelenme olmuş ve ordan koptu diye tahmin ediyorum çok incelemedim zinciri ancak büyük ihtimalle düşündüğümdendir yoksa kalın ve yeniydi...

frensiz kullandığımdan da fazla kuvvet biniyor zincire ama zincir hattım gayet düzdür.

Gökhan aslında kırılmanın nedeni frensiz kullanmak ve yüksek hızlarda yapılan kilitlemeden kaynaklanıyor.

Birde kırılmadan kastım Sonay'inki gibi değil aslında - mevcut bakla eklerinin yamulmasından sonra zincirin kendini bırakması.

İstanbul'da rampa çok :)

Bizde skid yapıyoruz ama bugüne kadar herhangi bir zincir problemi yaşamadım.
Benimde çok zorladığım zamanlar oluyor ama ... kırılıyormuş demek ki.

Fixed da normal fren yaparken zincirin maruz kaldigi kuvvetin skid yaparkenkine oranla daha fazla oldugunu dusunuyorum.

Bu arada Subat'in 7 sinde Istanbulda'yim. Bir kac gun kalacagim. Gelmisken dekatlona gitmeyi falanda isteyecegim kisitli zamanim var ama zaman yaratabilirsem bir bulusmaya denk gelmek isterim :) Sevgiler...

Yeni işyerim taksim meydanında (+ duşu var.)
Marttan sonra işe her sabah bisikletle gitsem diyorum. (Suadiye-Vapur-Taksim)
Benim Langster ile çıkabilir miyim taksime :)
Denemeden bilemem ancak vites küçültmem gerekebilir.
Yine hayallere daldım :)

@Mete S.

18 ön 46 arka dişli ile uzun yokusları ayakta ve gidon üstüne yatarak yavasta olsa çıkabiliyorum. Çok güç harcanıyor ama oluyor. Taksime çıkan yokuşlar çoğu yerde çok dik. İnönü'nün ordan çıkacaksanız eğer stadyumdan sonra sola kıvrılan düzlüğe kadar çıkacağınıza ben inanıyorum. Ama sonrasındaki sağa dönüş baya dikti sanki. Ordan sonrasını hızını alacağınız bi düzlük kalmayacağı için inip devam ederseniz olur bu iş :)

@Mete S.

Yine de dizleri çok zorlayacak bir performans olacağı için aslında fixie yi surekli olarak yokuşta kullanmamalıyız bence.

Geri