Scudo Sports

Fixed Gear ile 100+ turlarım!

Scudo
Uzun tur derken işi abarttım. Çorum Ankara arasını bir pedallayayım dedim. 245 km.
Bir sonraki hedef 300+!!!

Check out my activity on Strava: (link)20190805_215104.jpg

Tura çıkmadan önce makinenin son hâli.

reis alet kaç kilo (çantasız, pedallı)

@Saburié
12 kilo. Fotodaki haliyle 15 kilo.

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
Bu gün de Çorum Çankırı arasını pedalladım.
Strava'da oluşturduğum rotada 1800 elevation görünüyordu. Tur sonunda 2100 ü geçmiş. Aynı hikâyeyi Ankara turunda da yaşamıştım. Bundan sonra Strava rota verilerine itibar etmem.

Check out my activity on Strava: (link)
20190809_171733.jpg20190809_171922.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Ben makineyi şu an single'a çevirdim. Mahalle içinde zor oldu fixie

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Ali Kılıç 35.5
Uzun yolda farklı dişli oranı kullanıyor musunuz? Arka taraf 16-18 yokuşta epey fark ediyor.

@Fat1h

Zamanla alışırsın. Frenleri sökmeden fixie olarak en az 5 bin km sürdükten sonra frenleri söküp kullanabilirsin.

@Anonim

Uzun yol ya da kısa yol farkı yok benim için. 42+16 oranını kullanıyorum. Daha hafif bir bisiklete sahip olduğumda oran 46×16 olacak.

Fixie ile yokuş çıkabilmek için dişliye değil sağlam bacaklara sahip olmalısınız. O da çalışarak gelişen bir şey. Fixie ile yokuş çıkmayı değil inmeye düşen daha doğru olacaktır. Zira inmek çıkmaktan iki kat daha zor oluyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
[/QUOTE="Ali Kılıç 35.5, post: 2403605, member: 54480"]
Uzun yol ya da kısa yol farkı yok benim için. 42+16 oranını kullanıyorum. Daha hafif bir bisiklete sahip olduğumda oran 46×16 olacak.

Fixie ile yokuş çıkabilmek için dişliye değil sağlam bacaklara sahip olmalısınız. O da çalışarak gelişen bir şey. Fixie ile yokuş çıkmayı değil inmeye düşen daha doğru olacaktır. Zira inmek çıkmaktan iki kat daha zor oluyor.
[/QUOTE]

Ben fixie için 46x16 kullanıyorum, düz yolda çok keyifli ama yokuşlarda epey zorlanıyorum. Çıkarken de inerken de. İlk başta hiç çıkamıyordum, şimdi 500 metreye kadar %5 eğimi çıkabiliyorum ama böyle bir yokuşu çıksam bile dizim bir kaç gün sızlıyor. İniş ise kabus gibi, frensiz düşünemiyorum. O yüzden uzun yol bana şu an imkansız görünüyor.
48x16 bir fixiem daha var, ancak onu arka taraf 18 olsun diye single tarafa çevirdim. Fix tarafı da 18 yapacağım sanırım. Yada aynakol dişlisini değiştireceğim. Yurtiçinde bu parçaları satan yer biliyorsanız tavsiye ederseniz memnun olurum.

Fixie aldığımdan beri diğer tür bisikletlere binme zevkimi biraz kaybettim malesef. :kötü:

Bayram tatilinin son gününde Denizli İzmir arasını fixiem ile geçtim. Gece otobüs yolculuğu yapıp sabahında uzun kasmak bana göre değilmiş. Onu da öğrendim.

20190814_170746.jpg20190814_170822.jpg

Sadece bu boyasında bile epeyce km. olduğu belli ... diğerleri boya atmaları dayamadan, taş gelmiştir vs olabilir ama şu vurukları yapan nedir? çekiçlenmiş gibi .... çekiçlenmemiştir tabi de , metalde bile darbe izi var gibi.
.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@tanerhosgor

Bisikletim eskiden bir yol bisikletiydi.
Bir nesli yol yarış bisikletinden soğutan Salcano Xrs300!
Sonradan drop out değişimi yapılarak fixieye dönüştürülmüştür.
O bölgeye önceden ön aktarıcısı takılıyordu. O çizikler eski aktarıcının eseridir.
Diğer çizikler şahsıma aittir. ?

Son düzenleme:
Dün de gidip kutsal topraklarımız olan Karşıyaka'yı tavaf eyledim.
İlk 75 km fırtına ölçüsünde bir kafa rüzgârına karşı yapıldı.
25 ortalama ile bitirilecek rota da ortalama düştü.

Çankırı - Çorum arasını fixed gear ile geçerek tatili bitiriyorum ve sezon finali yapıyorum.
100 kilometreden fazla bir mesafede kafa rüzgârına karşı mukavemet etmek inanılmaz bir zevkti. Rüzgârın sesini hâlâ kulaklarımda hissediyorum. ?
5 yılda 130 kilometrelik yol nasıl bitirilemez sorusunun yanıtını bu turumda fazlasıyla aldım. Yolun en az 15 kilometresi toprak zeminde Strade Bianche parkuru ayarında idi. Çorum, Türkiye'nin Toskana'sıdır diyorum da kimse inanmıyor bana! ????? Buraların köylerinde esprisi bile yapılmaya başlamış "Aşkımız Çorum - Çankırı yolu gibi olsun, hiç bitmesin!" ????? Yol üstündeki kavunculardan öğrendim.
Şubat 2020'ye kadar fixed gear ile uzun mesafe turlarına ara veriyorum.

Turumun Strava kaydını da şuraya iliştireyim:

Dosyalar

• Screenshot_2019-08-30-20-51-59.png
    Screenshot_2019-08-30-20-51-59.png
    216,7 KB · Okunma: 2
Son düzenleme:
FİXİE İLE 2019 YILININ Z RAPORU

Çankırı - Çorum Turu 160 km
(link)

Gümüldür - Karşıyaka 150 km
(link)

Denizli - İzmir 222 km
(link)

Çorum - Çankırı 157 km
(link)

Çorum - Ankara 245 km
(link)

Çorum - Alaca - Çorum 110 km
(link)

Gümüldür-Seferihisar-Narlıdere-Konak- Gaziemir-Menderes-Ahmetbeyli-Özdere-Gümüldür Küçük Çember. 156 km.
(link)

İzmir Gümüldür Turu 100 km
(link)

2020 yılının ilk uzun turunu bugün yaptım.
Berbat bir form düzeyinde olmama rağmen yüklü makineyle 157 km bitirdim.
Mahvoldum.
Geçen sene 6000 km antrenman sonrasında uzun kasmaya başlamıştım.
Bu sene salgın yüzünden antrenman yapmaya fırsatım olmadı.
Geçen sene eski makinem ile aynı rotayı tamamlamıştım.
Bu sene yeni makine ile daha hızlı bir şekilde aynı rotayı tamamladım.
Farkı yaratan tek şey yeni bisiklet. Yoksa benim form durumum patates.IMG_20200722_051733.jpg
Sabah saat beşte Çorum'dan hareket etmeden önce makinenin yan profil fotosu.

IMG_20200722_130234.jpg
Bu da Çankırı'ya vardıktan sonraki hâli.

SONUÇ
Yeni fixie oldukça hızlı. Salcano Cappadocia Alloy modelini her türlü yol şartında denedim. Tavsiye ederim.
Bu seferki turda yolun en az 10 km.si toprak zeminde geçti. Yol çalışması vardı.
Yolun en az 100 kilometresi soğuk asfalt yani mıcır üzerinde yapıldı.

TURUN STRAVA KAYDI

Ben de dün itibariyle fixie/singlespeed için pedal bisikletten yeni kadro alıp toplattim.

Yol bisikleti tarzı bana gire değilmiş gibi hissettim ve uzun bir yol bisikleti maceramdan sonra tarzımı bulduğuma inanıyorum.

Bayramdan sonra carraro race 022 claris 2020 model bisikletimi satacağım kısmetse.

Yeni kadro ve bisikletim 😁👽

IMG_20200730_181813.jpg

Ben de dün itibariyle fixie/singlespeed için pedal bisikletten yeni kadro alıp toplattim.

Yol bisikleti tarzı bana gire değilmiş gibi hissettim ve uzun bir yol bisikleti maceramdan sonra tarzımı bulduğuma inanıyorum.

Bayramdan sonra carraro race 022 claris 2020 model bisikletimi satacağım kısmetse.

235822 dosyayı görüntüle
Hocam herhalde forumdaki en hızlı adamsın bisiklet değiştirme konusunda. 😂

235822 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun, hatırladığım en son carraro'nun boyasını tamamen sökmüştünüz. Satarken öyle satabilecek misiniz? Kaldı ki keyfe keder boyanmış bisikletler bile zor satılıyor, piyasa altına satmak zorunda kalabilirsiniz.

Geri