Scudo Sports

Fixed gear ile işe gidenler

@yavuzkosar
Tasarlayan Ted James Design a.k.a "Super Ted". Juliet Elliott'ında büyük kankası olur kendisi. Bana bu zehri, zevki ilk veren arkadaşlar, bu yüzden de Charge bisikletlerini hep çok sevmişimdir.

@yavuzkosar
Half-Link iyidir.

Scudo
Şu an kullandığım bisikleti (Carraro Cr-Road 052) satabilirsem ben de fixieye geçmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Ilter Elmas

Benin de elimde Salcano 030 Tiagra var. Onu bir satabilsem 7.5 kg.lık güzel bir fixed gear toplayacağım. Ama piyasa bitik. Yaprak kımıldamıyor. ?

Selam Arkadaşlar, ben de fixie yolunda ilerliyorum. Şimdilik single speed şeklinde kullanarak alışmaya çalışıyorum. Geçen haftadan beri İşe gidip gelirken toplam 8-10 km kullanıyorum günlük. Fakat yıllardır bisiklet kullanıyor olmama rağmen ayaklarım çok ağrıyor. Bu konuda tavsiyemiz var mı?Bu arada bisikletimin fotoğrafın da paylaşıyorum. Selamlar.

IMG_0429.JPG IMG_0442.JPG

Dişli oranınız biraz ağır gelmiş olabilir. Bende çok uzun zamandır kullanıyorum single speed olarak fakat yeri geliyor benimde ağrı yapıyor ama düzenli ve uzun sürüşler sonrasında bence alışacaksınız. Ama ilk sorduğum gibi dişli oranınızı daha hafif bir orana düşürüp keyifle kullanabilirsiniz.

@akifberkant

İlk yılımda benim de dizlerimde ağrı yapıyordu. Kullanım sıklığına göre 6 ay ya da 1 yıl ağrılar devam eder. Fazla zorlamadan yavaş yavaş alışmasını bekleyin. Her nerede bulursanız bulun ama mutlaka çok sık tırnak paça tüketin. Umuyorum ki zamanla düzelecektir.

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
Gordugum kadariyla camurluk yok cogunuzun bisikletinde. Yagmurlu gunlerde ise giderken sorun olmuyor mu? Carraro fixie veya benzeri bir bisiklet dusunuyorum gunluk kullanim icin. Fikrinizi almak istedim.

@Berke Yalci
Bemim Kardeşim satıyor carraro fixiesini, fakat benim fixie bisikletime göre carraro lar bana ağır geldi ama hafif dişli oranıyla bu eksi tarafını toparlıyor.

• Beğen
@Berke Yalci

Günlük kullanım için sıfır fixie almanı tavsiye etmiyorum. Ben günlük kullanımda toplama fixieyi öneriyorum. Zaten kendim de toplama, hatta yol bisikletinden dönüştürme bir fixie kullanıyorum. Toplama konusunda en yüksek maliyet 750 lira olur. Bu fiyata komple bir ikinci el fixie bulursan al. Bulamazsan kendin topla. Dropoutları fixie kullanıma uygun bir eski çelik yol bisikleti bul. Hurdacıdan falan bulabilirsin ama zaman alır. Fixed gear jant seti ve aynakol zincir dışında başka bir masrafı olmaz. Haa bir de lastikler. Bunların tamamı en fazla 750 lira tutar. Ben bundan 3 yıl önce 550 liraya bitirmiştim. Şimdiki fiyatlarla 750 olur diye tahmin ediyorum. Kesin bir şey söyleyemem. Temiz 2. el bulursan al. Sıfır fixie günlük kullanım için lüks. Yok ben aynı zamanda evin salonuna dekor yapacağım diyorsan onun için de farklı tavsiyelerde bulunabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@Ali Kılıç 35.5
Ben de 1000 en fazla 1500 lira vermeyi dusunuyorum. 700, 800 liraya bir kac ikinci el buldum ama ya kadro boyu uygun degil ya da baska sehirde. Kadikoy ali's sport'ta boyuma gore guzel bir celik yaris kadrosu buldum. 1500e toplarim dedi. Baska da bir secenek yok malesef. Boyum 165 bu arada. Bildiginiz satilik varsa mesaj atarsaniz sevinirim.

• Beğen
@Berke Yalci
Bildiğim satılık bisiklet yok maalesef.
1500 liraya sıfır Salcano Cappadocia Alloy modeli alabilirsiniz.
48-50 kadro boyu arası bir bisiklet almanız lâzım. Bunu sadece boya göre söylüyorum bacak ve kol uzunlukları da önemli.
1500 liraya kendiniz de çok güzel bir fixie toplayabilirsiniz.
10 kg.nin altında bu fiyata çok rahat fixie toplanır.
Toplama konusunda tek önerim gidon, gidon boğazı gibi parçalarda karbon ya da esneyen aluminyum malzemeden uzak durmanız olacak. Bisiklet hafif olsun diye fixiede bunları karbon kullanmayın.
Yol bisikletinde olabilir ama fixiede olmuyor.
Ben denedim. Skid esnasında gidona uygulanan güce mukavemet edemiyor bir süre sonra kırılıyor bu parçalar.
Bulabilirseniz kaliteli çelik malzemeden olsun bunlar.
Toplama konusunda geriye kalan her şey bütçe ve zevklerinize kalmış şeyler.
Umuyorum ki en kısa zamanda hayal ettiğiniz fixieye kavuşursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Berke Yalci
Fixie ile işe gidip gelirken en kısa yolu kullanırım.
??????????
Screenshot_2019-09-14-10-15-29.png

Check out my activity on Strava: (link)

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Yine en kısa yoldan işe gidip geldim.
?????
Screenshot_2019-09-16-19-25-28.png

Fixie ile işe giderken her zaman yokuşu en az olan rotayı seçerim.
???????????Screenshot_2019-09-24-15-37-37.png

Fixed Gear ile işe giderken her zaman en kısa yolu kullanmaya devam ediyorum.
Bugün ek olarak en az tırmanma olan rotayı tercih ettim.
Fixed Gear ile hiç tırmanılmıyor.
Yok yok çok verimsiz bir bisiklet.
Hiç kullanmayın. Asla tavsiye etmiyorum.
Falan filan...

Check out my activity on Strava: (link)Screenshot_2019-09-30-14-57-23.png

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Fixed gear ile işe gidip gelmeye devam ediyorum. Tabii ki en kısa yoldan. 😂😂😂😂😂
Çok ihmal etmişim konu başlığını. Birazcık yazıp çizelim. Ortam şenlensin.

Bugünkü işe gidiş geliş maceramız da şeklen şöyle:

Check out my activity on Strava: (link)

Güzel ben de Merzifon dayım, bu tarafa yolun düşerse haber et, Çorum'a ayda bir kesin geliyorum, inşallah görüşmek nasip olur, tabi müsait olursak

• Beğen
2020 yılı uzun tur rotalarım arasında Merzifon Samsun rotası var. Oradan geçerken görüşmek isterim tabii ki. Siz de Çorum'a gelince haber edin, görüşelim mutlaka. 😊

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri