Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fixed Gear Tecrübeleriniz / Anılarınız

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
676
Bisiklet
Raleigh-USA
Bugün Bisan singlespeed'imi fixie'ye çevirdim ve şehiriçi 2 saat kadar kullandım. Çok çok farklı bi duygu gerçekten. Bazen freewheel alışkanlığından dolayı beni sürekli havaya fırlattı bisiklet :) Bi de yol bisikletine başladığımda nasıl iki katı dikkatimi arttırdıysam bunu kullanırken 4 katı arttırmam gerekiyo. Çünkü önünüze aniden bişey çıktığında eğer hızlıysanız nereye dönebilirim, yavaşlamalı mıyım hızlanmalı mıyım gibi soruların cevabını arıyosunuz (Premium Rush'ta dört yol ağzındaki sahneler gibi). Belki henüz çok erken ama acaba skid yapabilir miyim diye asfaltta denedim, olmadı. Mermerde denedim, olmadı. Islak lastiklerle mermerde denedim, olmadı. Toprakta bile yapamadım :D Ağırlığımı da iyice öne vermiştim. Sanırım biraz daha alışmam lazım. Fixed gear kullananlar da tecrubelerini ve anılarını paylaşırsa güzel bi konu olur diye düşündüm.

Ayrıca bazı sorularım vardı. Mesela frenlemede ve skidte ağırlık ve lastik ebadı ne kadar önemli ? Benim fixie 12 küsür kilo, 27 jant, 32 mm lastikli

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Ulusoy
Scudo
Bu konudan güzel anılar çıkacak gibi geliyor fixie si olan herkesin bir de düşme hikayesi vardır herhalde :)

@Batuhan Erdeniz

Kullananlar yazsa belki çıkar ama :) Ben de ilk defa 2 gün önce kırmızıda durunca düştüm. Sağ ayağımdaki karpiye ayakkabımın bağcığına takıldı çıkmadı...

Aslında 1 hafta öncesine kadar skid yapamadan kullanıyordum. Böyle olunca da çok sıkıcı ve yorucu oluyo aslında fixie. Acaba diyorum satsam veya takaslasam mı bi MTB'yle. Hem MTB almış olurum falan filan derken skid yapabilmeye başladım. O dakikadan sonra diğer bisikletime binemez oldum :) Zaten skid yapamıyorken bence trafikte sürülmemeli veya hızlı sürülmemeli. Çünkü hızla giderken önünüze ani bişey çıktığında veya araba üstünüze sürdüğünde skid yapmadan durmaya çalışmak intihar gibi bişey. Bi de kendilerine bi bullhorn taktım. Hem kontrolü hem konforu arttı diyebilirim.

FG bisiklet bi başka... Fiximi hemen topladıktan sonra ilk binişimde, yavaş yavaş çeviriyorum düz yolda, 50 metre sonra refleks olarak pedalları çevirmeyi bırakınca bisiklet beni yukarı fırlattı =)
Ha, Berk'in dediği gibi, ilk gün skid yapamıyordum, ama sonra hemen öğrendim, spd sağolsun =)
3 gün sonra: kardeş, nedir bu vitesler, nedir bu frenler? Hiiiç ihtiyacim yok onlara dedim.
Bir başka anım, FG sanki daha az gücümü harcıyor, belki hafif olduğundan. Ama elvankentten aktepeye durmaksızın, aralıksız 1.20 saat pedal çevirdim.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Besiktas yildiz yokusunda iki parmagimi biraktim altimda reporte corsa vardi. Ayak parmaklarimdi severdim onlari, kirildilar uzuldum

• Beğen
Polonya, Krakow'da her zaman gittiğim Specialized mağazasına gitmiştim bir sürüş sonrası. Nedeni de yeni aldığım selede bir gıcırtı sesi olmasıydı.
Orada muhabbet, kahve vs. derken bi adamla tanışmıştım.

Ertesi gün kendisini bisikletçinin önünde fixed bisikleti ile gördüm. Selam verdikten sonra denemek istediğimi söyledim.
Eski bir track kadrosu üzerine toplanmış mavi bir bisikletti.

Toplamda 50 metre sürmemişimdir, ama beklediğim kadar zor değildir açıkçası.

Keşke burada evimin çevresi düz olsa da bi fixed bisiklet toplasam...

• Beğen
@cparlakgul
Nereye bıraktın parmağını abi? :eek:ha: geçmiş olsun!

@Gökhan Toros
Ankarayı tepe tepe geziyoruz fixed ile.

Çok dikkat etmek gerekiyo üstündeyken. Zevkli olduğu kadar tehlikeli de. Ya da tehlikeli olduğu için zevkli bilemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Mansur KHASSANOV
@cparlakgul

Parmağımı bıraktım derken ?!

@huseyin.gundogdu

Bende anlayamadım. :( :(

@Mansur KHASSANOV

Evimden çıktığım gibi 200-300 metrelik bir irtifa kaybı var 2-3km içinde. Evim dağın tepesinde gibi kalıyor. Öyle olunca da, o yokuşları çıkacak oranlı bir fixed gear, emin olamıyorum. Korkutuyor açıkçası.

Cengiz daha iyi bilir aslında buraları.

• Beğen
Tepkiler: Mansur KHASSANOV
Hocam FG videoları izledimde , yokuş aşağı gitmek ölüme gitmek gibi birşey :D

yokuş çıkılır. yeter ki çıkıcak "yürek" olsun.

Fixed gear ile yokuş inmek çıkmasından çok daha zor ve dikkat gerektiren bir durum. Genelde anılarım da her ne kadar toplanma aşamalarına yönelik olsa da sağ bileğimdeki ayağımdan kurtulan pedalın kalıcı yara izlerininde hatrı sayılır anılarımdandır. Bir diğeri ise unutamadığım ufak bir kazam ani duran minibüse herzaman ki gibi frensiz fixed gear'ım ile bindirmem olmuştur.

Yureksiz mi yaptin bizi akin kıllık ? Anlamadim, yaptiysan uzuldum

@cparlakgul

yok yahu çalışınca oluyor demeye getirdim. cidden zor ama ben artık modadan yeditepeye kadar tırmanabiliyorum. tırmanmak bisiklete binmekten gerçekten bambaşka bi zanaat. ama doğukanında dediği gibi inmek gerçekten tırmanmaktan daha zor. daha doğrusu o kadanslarda bisikleti dağıtmadan düz durmak zor. yürekten kastımda yürek değildi hani anlamışsındır :) sende varmı okadarı dersen tabii bende de yok.

Yapmadigina sevindim o halde:) hepimizde var yurekte fixed zor zanaat yoksa ne tirmandik o yokustan benim bir gunde 9 kerelik bir rekorum var, kisiseldir, yokus dedigim de % 12 13 luk zordur yani

@cparlakgul

Benimle günlük 200+ km yol yapacak 1-2 arkadaş bulabilirsem önümüzdeki bahara zorlu bir fixed gear ile tur düşünüyorum, buradan da duyurmuş olayim fixed gearcı dostlara.

Geri