Berk Mercancı
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 676
- Bisiklet
- Raleigh-USA
Bugün Bisan singlespeed'imi fixie'ye çevirdim ve şehiriçi 2 saat kadar kullandım. Çok çok farklı bi duygu gerçekten. Bazen freewheel alışkanlığından dolayı beni sürekli havaya fırlattı bisiklet Bi de yol bisikletine başladığımda nasıl iki katı dikkatimi arttırdıysam bunu kullanırken 4 katı arttırmam gerekiyo. Çünkü önünüze aniden bişey çıktığında eğer hızlıysanız nereye dönebilirim, yavaşlamalı mıyım hızlanmalı mıyım gibi soruların cevabını arıyosunuz (Premium Rush'ta dört yol ağzındaki sahneler gibi). Belki henüz çok erken ama acaba skid yapabilir miyim diye asfaltta denedim, olmadı. Mermerde denedim, olmadı. Islak lastiklerle mermerde denedim, olmadı. Toprakta bile yapamadım Ağırlığımı da iyice öne vermiştim. Sanırım biraz daha alışmam lazım. Fixed gear kullananlar da tecrubelerini ve anılarını paylaşırsa güzel bi konu olur diye düşündüm.
Ayrıca bazı sorularım vardı. Mesela frenlemede ve skidte ağırlık ve lastik ebadı ne kadar önemli ? Benim fixie 12 küsür kilo, 27 jant, 32 mm lastikli
Ayrıca bazı sorularım vardı. Mesela frenlemede ve skidte ağırlık ve lastik ebadı ne kadar önemli ? Benim fixie 12 küsür kilo, 27 jant, 32 mm lastikli