Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fixed önerileriniz

DreamerMRLG

Daimi Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
288
Tepki
43
Şehir
a
iyi günler arkadslar ben bi fixed toplamaya karar verdim ama bu iş yavaş yavaş olacak . önerileriniz olursa sevinirim suan aklımda olan parçalar

SİTELERİ TEMSİLİ OLARAK GÖSTERMEK AMACLI KOYDUM AYNISI DEYİL TEMSİLİ. RESİM VE BİLGİ AMACLI.

KADRO: kadromuzun markası ALAN modeli daha belli deyil
fren: Campagnolo Delta : (link)
Aynakol: shimano 600 arabesque : (link)
gidon :3ttt grand prix : (link)
furç takımı : shimano yada campagnolo : temsili :(link)
fren kolları : 50 yıl : (link)
sele: Brooks kahverengi :) resimdeki çok kaba :D resimlerini gostermek adına koyuyorum :)
benim hoşuma gidenn parçalar bunlar
JANT-GİDON BOyNU-SELE BORUSU-PEDAL-ÖN ARKA GÖBEK--- HAKKINDA YARDIM EDERSENIZ SEVİNİRİM + BENIM HOSUMA GİDEN YUKARTTA BELİRTTİGİM PARCALARA NAZARAN DAHA İYİ PARCALAR BİLEN VARSA ÖNERİRSE COK SEVİNİRİM.

ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM .iyi forumlar
 
Scudo
1996 isen yurdışından getirtemezsin kredi kartı kargolama reşitlik vs vs olanı değerlendir...
 
bu bisiklet için ne kadar bütçe ayırdın. bende fixed gear toplıcam ama ne akdarlık bir bütçe lazım.
 
maddi durumunuzu bilmiyorum kimleri tanıdığınızı bilmiyorum ancak bildiğim birşey varsa listeki parçalara ulaşabilmek için gözünüzün kara maddi durumunuzun iyi ve bir 30 yılını bisiklete ayırmış bir insan tanıyor olmanız gerek.
tüm bunları geçtim campagnolo kullanıyorsanız düzgün kullanmanız gerek ki düzgünlükten kastım delta frenler 90 ların c record serisine aittir kalkıpta 50. yıl fren kolu kullanırsanız campagnolo ya hakaret edersiniz.(frenler campagnolo ise aynakolda furçta pedallarda campagnolo olsun ki bir işe yarasın delta frenlerin güzelliği) öte yandan fixiede çift fren kullanmanızda biraz saçma olur. bisiklet fixie olacağı için brooks seleye alışmanız yıl alır. bu kadar iddalı parçalara adam gibi kadro gerekir ki oda diğer tüm parçalar gibi türkiyede yok. getirtmek için gümrük ödersiniz her parça için ve işiniz bittiğinde yaklaşık 4bin 5 yüz tl gibi bir harcamanız olur ki yaptığınız bu bisiklete kıyıpta binemezsiniz çünkü binilemeyecek kadar güzel bir sanat eseri niteliği taşır.

yazmış olduğum bu yorumda hiç abartı yoktur.

not: delta frenler özel hassasiyet duyduğum frenlerdir.
 
bende zaten butceyi 4 5 bin olarak belirledim. aynı bende delta frenlerin goruntusune bayıldım ama fazla bi bilgim yok. biraz bilgi verirmisiniz delta fren ve kullanısı hakkında.+olarak 50 yıl fren kollarıda gayet hoşuma gitti siz hakaret olursunuz diyosunuz - ama 50 yıl kadar hoş göruntuye sahip baska fern kolu bulamadım fren kolu hakkında öneriniz ve dier parcalar hakkında onerınız varsa soyleyin
 

Her şey bütçe değil, öncelikle bunu söyleyim. Basarım parayı alırım en iyi parçayı diye bir mantık ile hareket çok saçma ve yersiz olur, kısacası bu tür bir mantık şu demektir; benim param var, bu işten anlamasam da en iyisini yaparım.!
Çok ağır eleştiride bulunmak istemediğim gibi öncelikle insan kendisine bir hedef belirlemeli ve o doğrultuda da kolları sıvamalı diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cengiz Parlakgül
dogukan bey sizinlede zaten gorusmustuk basarım parayı alırım konusu yok arkadaş butce ne kdr dedi 4 5 bin olablr diyorum.

ben hiç bişeyden anlamasam toplamaya kalksam bi işe yaramaz. bi önde yardımcı olabilecek birisi olsa super olur. sen öncülük et yardım et senın bılgılerınden faydalanalım...
 
dediğim gibi bütçeniz varsa bile yeterli değildir kilit insan o 30 yılını bisiklete ayırmış bu konuda engin tecrübeye sahip olan insan önemli olandır. ya böyle biri olmak gerekir ki sıkı araştırma yaparsanız tahmini iki yılda oldukça deneyim kazanırsınız. doğukan aksu ya katılıyorum para en son şeydir bu konuda.

50. yıl frenleri siz beğendiniz bizde beğendik ancak 90 lı yıllarda üretilmiş fren ayakları ile 50. yıl fren kollarını kullanmak kültüre hakarettir. bu bir settir ve klasik olduğu için saygı duyulmayı hakeder. bu saygıyı göstermekse birikim işidir birikim içinse araştırma gerekir araştırma zaman ister, zamansa en bol olmasına karşın en önemli şeydir.
 
@hakkı bezirci

ben buna katılmamaktayım bilgiler ortada herşey araştırmakla ilgili o biliyor ben biliyorum bize kimse anlatmadı zor yoldan öğrendik bencillik olarak görülsede siz neden kolay yolla öğrenesiniz mutlaka zaman harcamanız fedakarlık yapmanız gerekirse sabahlara kadar okumanız incelemeniz gerekmekte yoksa hiç bir işe yaramaz sadece sahip olmuş olursunuz. bisiklet sahip olmak değildir, birikim yapmak kültür oluşturmaktir
 
zaten deneyım kazanıyorum verdiginiz bilgilerle aarastırma yapıyorum ama bana saçma gelen şey : 50 yılda yapılan malzemeye bakıldıgında 90 yılında 80 yılında yapılan malzemeden daha da hoş ve kaliteli duruyorrr. bu yüzden onu seçtim .?
 
@cparlakgul

Kardeşim o senin görüşün... + kendiniz zor yolla öğrendiginiz için baskalarınında sizin gibi zor yolla öğrenmesi sizi mutlumu ediyor ?
Size öğreten olmamış yol gösteren olmadı diye illaki bizlerede yol gösteren olmuyacakmı ?
sen 10 günlük arastırma yaparsın istediğin cevapların % 50 sini bulursun atıyorum
ama bilinçli birine sorunca her sordugun soruya cevabını bulursun %100 başarı saglarsın + zaman kabın olmaz.
 
amacım polemik yaratmak değil araştır sor cevap al bende cevap vereyim farketmez, önemli olan kültürü oluşturmak anlatmak istediğim şey budur yukarıdaki yorumumda

sen öncülük et yardım et senın bılgılerınden faydalanalım

bu cümleniz benim hayat görüşüme terstir. mesaj attınız telefon numaramı dahi paylaştım yardımdan çekinmem tabiki zor yolla öğrenmeniz beni mutlu etmez mutsuzda etmez, ancak kültüre sahip olmanız bu birikimle yakışıklı bir bisiklet toplamanız beni mutlu eder, kendim sahip olmuş gibi mutlu olurum.
 
50. yıl fren kollarına bayıldım çok güzeller gerçekten, tecrübeli arkadaşların uyarılarına kulak vermek önemli tabi ama sonuçta sen nasıl birşey istiyorsan öyle diz kardeşim.

kolay gelsin ...
 
Saolasn kardeşim. 50 YIL hakketen çok süper gibi duruyo ve görünüşüne bende hasta oldum bide campagnolo delta frenleri cok beyendım .

tabiki tecrubelı arkadaslara saygım sonsuz ama bu benim dusuncem ben kendı zevkıme gore toplamak istiyorum tabi arkadasların verdiği bilgiler ve tecrubelerınden yararlanarak
 
Hakkı çok yüksekten başlamışsın cengizinde dediği gibi böyle şeyler için 3-5 bin lira yetmez alan kadrosunu bulman ayrıca mucize zaten delta frenler de aynı şekilde ben bunu yapacağına inanmıyorum bir anlık heves ve can sıkılmasıyla yazılmış şeyler konu kirliliği yapma lütfen gidipte 200 dolarlık lastiği patlatıcak (tabular)sonra bisikletçiye gidip yaptıracağım hayallerine girme bence bukadar yorum ve öneri yeter...
 
olamaz diye bişey yok kardeşim... bunu unutma ayrıca. her şey bi ümit le ve hevesle başlar SON ATEŞ SÖNENE KADAR ÜMİDİNİ KAYBETME...
AYRICA TOPLAYIP TOPLAYAMAYACAGIMI RESİMLERE BAKIP NASIL ANLADINI MERAK EDİYORUM :))))
 
Geri