Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fixie için parça

Ali K.

Üye
Tepki
4
Bana fixie için arka göbek ve 11t dişli lazım bikaç siteye baktım bulamadım bu parçaları satan bir site verirmisiniz

Scudo
@burak koçak
53 aynakolla kullanıyorum bisikletin üstündeki dişli aşındığı için değiştircem aynakol normalde 38 vardı az geldiği için 53 taktım

Dümdüz bi yerde yaşıyorsan, ve frenlerin de varsa bişey diyemem, ama o dişli oranıyla %2 eğim bile çıkmak öldürür insanı. Zaten skid vs konuşmayalım bile.

@Halil Uygun

yol bisikletinde rahat çevriliyor ama fixieye bişey diyemiycem fixieye 53 aynakol taktım ama arka dişli bozuk olduğu için deneyemedim.pist yarışlarında çok düşük oranlar kullanılıyor niye anlamış değilim heralde rahat ivmelenmek için

Pist yarışlarında dediğiniz 53-11 ratio da kullanılıyor fakat sadece mens pursiut yarışlarında ve genelde uzun mesafelerde, genelde daha düşük ratioların kullanılmasının sebebi ataklara daha hızlı cevap vermek, daha çabuk hızlanmak.

53 11 cok zordur bence hic 11 li aramayin alin bir 16 tilik rahat edin. Bende 53 16 kullaniyorum ancak tehlikeli yokus cikarken bunuda unutmayin. Duz yerde gitmesi guzel hizlanmaktada sorun cikarmiyor 16 tavsiye ederim bulmasida kolay

Bu dişli kombnasyonu ile sadece kalkışlar, skid ve anlık hızlanmalar zorlansa yine iyi. Çok uzun süreye ve detaına yaydığımız zamam BB bölgesi, orta göbek yine eş zamanlı çekiş sisteminde de aşınmaları beraberinde getirir. Ama yok ben 52x11 kararlıyım dersenyine Ebay'e bak 11t olmasa da 12t oldukça fazla şekilde mevcut.

12 t bende de var bu arada. Satabilirim :D tabi ki hiç kullanmadım :v

@burak koçak

kaç tl ye satıyosunuz 12t yi arka göbek varsa arka göbekte alayım

konuyla alakalı bir şey sorayım ben de..53/39 bir aynakol aldım.singlespeed için 53'e 16 sanırım kalkış için oldukça ağır olacak,39'a 16 da sanırım yetmiyecek..ne önerirsiniz ? 53 crankler de estetik durmuyor bisiklet üstünde (benim zevkime göre tabi).16 dan küçük arka dişliler mevcut mu acaba 39 ön le kullanmak için ?..

ya da elinde aşağıda linkini verdiğim shimano 105 e uygun 46 ya da yakın bi dişli olan var mı satmayı düşünen ?

(link)

doğukan abide 46 camplango dişli vardı sahibinden.com da harici dişli bölümüne bakabilirsin duruyorsa tabi.

Şehir bisikletleri için gayet uygun bir kombinasyon olan 46/18 ile başladım. Hemen alıştım ve sonra çok güzel bir 2.5 sene geçirdim. Şimdi 46/16 yaptım. Kullanımında zorluk oldu ama biraz daha fazla hıza ihtiyaç vardı onu elde ettim. Yaptığınız bisiklet tam anlamıyla bir şehir bisikleti olmasa da yokuşuyla, trafiğiyle, kalabalığıyla dur kalklarıyla şehir içinde kullanılacak bir bisiklet. Dişli oranını abartmamakta fayda var bence. Fixed dişliye alışayım derken sizi bir yandan da büyük vites yıldırmasın soğutmasın.

Bende 14 T dişli var istersen. Çok az kullanıldı gayet iyi durumda.
14 den daha düşüğü 13 T BMX lerde kullanılan Free göbekler bulabilirsin. Fix için en düşük diş 14 T...

@GokhanAK

Fixiler için spesifik olmakla beraber 6t bile vardır yeterki bunlara uyvun sistemi bisikletinizde sağlamış olun.

Geri