Scudo Sports

Fiyat-performans aydınlatma önerileri

En bilindik, en kaliteli markalar LEZYNE. Biraz pahalidir ama hakkini veren bir marka.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Scudo
Peki bu linkini attığınız sitelerden alışveriş yapsam kapıma kadar sorunsuz gelir mi? 17 yaşındayım ama banka kartım var benim, sipariş verebiliyorum yani.
Kullandığınız ve güvenilirliğinden herkesin emin olduğu siteler nelerdir?

o kolunuza takmak istediginiz ledi tchiboda bulabilirsiniz.

Telefondan yaziyorum. Hatalar icin ozur dilerim.

tek lityum pil ile çalışan fenerler verimli olmuyor çabuk bitiyor pil ben 5000 Mah lik pilli fener vardı 30 dk gidiyor du az bir kullanımdan sonra pilin ömrü bitti yanımda yedek pil taşıyordum sürekli. . lityum pilin yerine bir aparat ile 3 adet kumanda pili takılıyor ama çok pahalıya geliyor öyle 15, 20 da bitiyor 3 pil hatta dahada kısa zamanda

Ben de 3 adet aaa pil ile çalışan ışığı zumlayabilen fenerlerden kullanıyorum. Hem aydınlatması iyi, hem görünebilir olması iyi. Üzerinde Çakar yok. Ama şu ana kadar hiç yarım saatte pil bitmedi. Bu fenerler piyasada birkaç çeşit. Siz doğrusuna rastlayamamışsınız.

@mustafa genç

Bisiklet grubundaki arkadaş bu fenerden aldı. Geçen sabah bisiklete çıktığımızda karşıdan gelirken bu feneri araba sandım. Baya etkili.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@oğuz çetinkaya
Katılıyorum ben de aynısını kullanıyorum ve memnun değilim. Heider marka farı var arkadaşın gerçekten çok iyi. Ben de bunu aldığım için pişmanım

Ben de uygun bir far arıyorum. Adam gibi birşey bulmak çok zor. ebay ve aliexpress ten gelen ürünler genellikle yüksek ışık veriyorlar. Ama ağırlar, bataryalar kalitesiz, kolay bozulur cinsten herşeyi. Markalı ürünlerin engeli ise kendilerine özgü batarya kullanmaları ve pahalı olmaları.

http://i.imgur.com/9LoKjXe.jpg

Fenix Bc30 ürünü bu. Bu ürünü inceliyorum bu aralar. herşeyi ile güzel bir aydınlatma, fiyatı ve usb den şarj olmaması negatif yanları. Alırsam inceleme yaparım.

18650 bataryalar kalite kalite, 25 dolara tüm seti aldığınızda pek birşey beklememek lazım.

Kafa lambalarından ise ben biraz çekiniyorum. Çünkü kaskın güvenliğini ve ağırlığını bozuyorlar, kafamda 200-500 gram taşımak istemem.

Fiyat performans için ise şu ürün denenebilir. 2 farklı açıda lensi var.
(link)

Arkadaşlar
SKYRAY SolarStorm 2x CREE XML U2 LED diye geçen şu önerdiğiniz far 2000 lümen mi?

Aydınlatma konusunda biraz araştırma yaptım, yurtdışı forumları da inceledim... Çin malı taklit ürünlerin çoğu iyi aydınlatıyor. Üzerinde Cree xlm t6 led olanlar çok güçlüler, ama burada uyarayım.

http://fcdn.mtbr.com/attachments/lights-night-riding/768327d1359961333-exploding-battery-pack-cree-xm-lt6-led-bicycle-light-photo-4-.jpg

Lityum ion piller bizim eski ni-cd pillerden daha tehlikeliler. Patlama tehlikesi var. Özellikle kısa devre gibi durumlarda. Örneğin yağışlı bir havada giderken aydınlatma sistemi su alırsa kötü olabilir.

Diğer bir konu da ucuz batarya setlerinde 18650 tipinde li-ion batarya kullanılıyor. Bu klon ve ucuz aydınlatmalarda en kötü kalitede ürünler var ve 1 saat kadar kullanılabiliyor. Panasonic, Sanyo gibi firmaların pillerinin zaten 4 tanesi 40 dolar, bu setlerin tamamı 20 dolar.

Solarstorm gibi bir ürün alırsanız bunların şarj aletleri de oldukça kötü kalite.

Yani özetle bu ürünler bir sezon kullanılıp bir kenara atılacak cinsten. Kaliteli ve 1200 lümen üzeri birşeyler istiyorsanız 300 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Ya da daha normal 300-400 lümen seviyesinde bir şeye razı iseniz 50 dolara alınabilir. Bence kalitesi belli olmayan ürünlerden uzak durmak lazım.

Ben de akşam dönüşlerde günlerin kısalması ile bir far arayışına girdim. Benim kriterlerim kaliteli, AA pille çalışan en az 300 lümen, gerektiğinde kask veya gidona bağlanabilen, bataryası ayrı ve uzatma kablosu içeren birşeydi. Bunun için Fenix bt10 modeli belirledim ve siparişi verdim, geldiğinde detaylı incelemesini yapıp atacağım.

Birşey daha ekleyeyim, li-on bataryaların bir kötü yanı var, soğukta performansı düşüyor, soğuk havada aniden bitiyor. Bunun çözümü de bataryaları cebinize koyabileceğini bir model almak.

(link)

@emrahozkan

Hocam ben bu ürünü aldım ,gelmesini bekliyorum. Dediklerinize katılıyorum büyük ihtimal aynı forumlardaki yazıları okumuşuz. Ama insanlar zaten 1-2 saat bisikletlerini kullandıkları için yaklaşık pili,bataryası ve feneriyle ürünlere 300-350 vermezler. Ucuz mala yönelebilirler ama belirttiğiniz gibi ürünler ciddi sağlık problemleri yaratabilir. O yüzden kesenin ağzını açmak gerekiyor.

@emrahozkan

Merhaba fenix bc30 aldınız mı

Bu lambaya birlikte şarjlı pilleri geliyor mu yoksa ayrı mı alıyoruz
@emrahozkan

@emrahozkan

Merhaba fenix bt10 aldınız mı

Bt20

Tada bc30 düşünüyorum

Nasıl olur sizce orijinal şarjlı pilleri içerisinde geliyor mu alırken

@Burak_Dingiloglu

Merhaba

Bc30 aldım bekliyorum gelmesini demişsiniz

Kullanıyor musunuz?

@emrah9700

merhaba bu ürünü kullanıp memnun kaldınız mı acaba ?

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/4c6cb5c0e1453f01b58f5e47b6b3887d.jpg

Soran arkadaşlar için Fenix BT10, 4 adet kalem pille çalışıyor, kaska da bağlanılabiliyor, oldukça güçlü bir ışığı var, tam güçte 2 saat kadar pil ömrü var, hava hafif kararmaya başlayınca flaşörü açıyorum çok etkili oluyor...

Ürünle birlikte hiçbir pil ve şarj cihazı gelmiyor, ikea'dan aldığım şarj aleti ve varta piller şarjlı kullanıyorum, ama alkalin pille de çok rahat çalışır, turlar için ideal yanınızda yedek pil taşırsınız olur biter...

@_murdoch_ ürünün aydınlatması çok iyi, sadece monte etmek ve sabitlemek biraz zor oluyor, iyi bir tutacakla en iyi aydınlatıcılardan biri olucakdır..

Bende sele altı kırımızı led aydınlatma mevcut. Dx' te gezerken aynısının mavi ledlisine denk geldim.
Maviden de edinip kırmız ile beraber flaşör modunda kullansam, arkadan yaklaşan motorlu araç kullananların polis dürtüsünü harekete geçirip daha dikkatli olmaları sağlanabilir mi?

(link)

Şu nasıl acaba

Boyutlar6x5 cm
Fener TipiBisiklet Feneri
Ampul CinsiLed
ŞarjVar
Su GeçirmezlikVar
Paket İçeriğiÜrün, Kemere Takma Pil Yatağı, 3 AAA Pil Yuvası, Bisiklet Aparatı, Oto Şarj Kablosu, Şarj Adaptorü
Pil Adedi3
Aydınlatma Mesafesi250 m
Diğer
Garanti Süresi (Ay)3

https://i.hizliresim.com/ogkDz9.png @_murdoch_ linke tıklayınca açılıyor bende forumda hata dıye cıkıyor ama tıklayınca açılıyor sayfa

(link)

http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/22/fb4ed69b1c4ce2314cf06d630e355907.jpg bu nasıldır acaba?

Geri