Scudo Sports

İnceleme Fiyat/Performans ürünü Çadır Quechua Arpenaz 2

@Saikou Biraz daha uzun bir yapıya sahip, uzun boylu olanların tercih sebebi olabilir. Ayrıca 70km/sa rüzgar'a dayanıklıymış. Rüzgarlı bölgelerde kullanacaklar için yine tercih sebebi olabilir. Değer mi derseniz onu satın alana sormak lazım. :)

• Beğen
Tepkiler: Saikou
Scudo
@Tur Şoförü Bu çadırın iç oda genişliği 240, bildiğim kadarıyla en geniş matlar da uyku tulumları da 60cm. O nedenle 4 kişinin sadece uyumak için iç odada rahatlıkla sığacağını düşünüyorum. Keşke taşıma sıkıntısı olmasa da biz de şöyle çadırlar kullanabilsek bisiklette. Sonuçta parası önemli değil bir kere veriyorsun en az 2 yıl kullanıyorsun

Bu videoların hepsi aynı kamerayla mı çekildi? Marka-modeli nedir

Son 12 yılda 3 ayrı markadan 6 farklı çadır kullandım.
Şu çadırı alın, bu iyidir, bu kötüdür demek konuyu detaylı bildikçe daha da zorlaşıyor.
Tecrübe farklı durumlar ve hallerde kalmak ve bu durumlarda yaşananlardan
deneyim biriktirmek demektir. Tavsiye tecrübelerin fazlalaşmasıyla anlam kazanır.

Güzel inceleme olmuş teşekkürler.
Dediğiniz gibi bu çadırda 2 kişi kalmak biraz zor hele bir de eşyaları katarsak.Ben bu çadırın 2+ modelini aldım ve yanlarda eşya gözü var.Eşyaları oraya koyduğunuzda içeride 2 kişi eşyasız rahat kalabiliyor.

@Saikou ultralight modeli bu çadırdan çok farklı malesef. Tünel yapıda bir çadır ve çok daha fazla rüzgara dayanımı var. Ayrıca Pol yapıları daha kısa ve alüminyum.kapandığında daha minik bir boyutu oluyor ve daha hafif.Daha çok sırt çantasında taşımaya yönelik.Dağcıların tercih ettiği bir çadır.

Ben Arkadaşın incelediği çadırın 2+ modelini kullandım ama bisikletin arkasında çok geniş durduğu için quickhiker 2 modelini aldım.Bu çadır da alüminyum pollü ve yüksek rüzgarlara dayanımı fazla.
Ayakta durma mantığı aynı ama kurulumu çok kolay.Tek noktadan oturarak çadırı rahatça kurabiliyorsunuz ve alt üst tenteler birleşik.Kapandığında ise bu tünel çadırlar kadar küçük olabiliyor sadece biraz tombullar :)
500 tl gibi bir fiyatı vardı ve indirimde 300e indirmişlerdi. İnternet stoğu yok ama mağazalarda muhakkak vardır mutlaka inceleyin bu çadırı :) Ek olarak %100 polyester değil yalıtım olarak daha başarılı bir çadır.

@tolga akyol hocam quikhiker 2 biraz daha üst kullanıcı için uygun gibi geldi bana. Arpenaz giriş seviyesi, insanları çadıra alıştırmak için. Alıştıktan sonra hangi ortamda kullanacaksa ona göre yükseltiyor seçimini.

@Ucanbisiklet Evet öyle oluyor.Haklısınız kendi tecrübemi de yazdım o yüzden.Arpenaz 2 benim ihtiyacımı karşılayamadığı için yükseltme sebebimi söyledim ve yükselttiğim çadırdan bahsettim.

• Beğen
Tepkiler: Saikou
İnceleme için elinize sağlık.Şöyle bir durum var ki ben arpenaz 2 kullandım.Halen de evimde duruyor :) Bir arkadaşımız bu çadırın havalandırmasının yeterli olmadığını söylemiş evet kesinlikle haklıdır. Bu çadırda yattığınızda yazın içinde sıcaktan uyuyamazsınız.Ki Arpenaz çadırda sıcaktan uykusuz geceler geçirdiğim olmuştur.Yine Anamur bozyazı da yaptığım bir kampta ben husky'de mışıl mışıl uyumuşken arpenaz 2 kullanan bir bisikletçi arkadaş sıcaktan uyuyamadığını söylüyordu.Bu çadırda ancak ilkbahar ve sonbaharda hava sıcaklığı 30 dereceyi geçmemişken kalabilirsiniz.Başka sıkıntıları da var örneğin Kayseri Develi-yahyalı gibi bir bölgede yaptığımız kampta gece rüzgar vardı rüzgardan poller iyice eğiliyordu.Çadırın içinde yattığımda çadırın tavanı burnuma kadar değiyordu.Gece çadırın tavanını ağaca bağladık....vs... Husky çadır aldımda rahata kavuştum :)

Yazın haziran ayında yapmış olduğum Mersin alanya turunda kullandığım bu çadır önceki versiyonlarında çift kapı iken şimdi teke düşmüş açıkçası öyle ahım şahım güzel bir çadır değil yazın yanıyorsunuz sıcaktan uyuyamıyorsunuz ayrıca üstteki katmanı çıkardığınız zamanda dışarıdan sizi rahat rahat görüyorlar.
Genel olarak havalandırma kötü,çift kapı olmalı.

Decathlon'dan çadır alınacaksa, artık fresh&black serisi dışında seçim yapmamalı. Katmanları siyah ışık geçirmeyen malzemelerden olduğu için gündüz bile içerisi karanlık kalıyor, ısınmıyor.
Gece içinde lamba yakınca içeridekilerin gölge oyunu dışarıdan görülmüyor. Güzel icat, tebriği hakediyor. (link)

husky bird kullanıyorum diğerlerine göre daha yüksek içi daha geniş. polleri sağlam çok kolay kuruluyoor. tavsiye ederim. dechatlon fresh and blacklarda güzel gözüküyor.

Fresh&Black'ten arkadaşta var. Geçen yaz Kapıdağ turumuzda ben sabahın ilk ışıklarıyla sıcaktan zınk diye uyanmış, kitap okumuş, denize falan girmiştim. O hala uyuyordu bu sırada :)

Not: Çadırım: "Quechua 2 Seconds Easy 2"

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri