Scudo Sports

fi'zi:k ayak ölçüleri

fizik icin 1 numara buyuk alin 42 giyiyorsaniz 43 alin.

birde normal bir spor ayakabinizi alin icerisinde cm cinsinden mutlaka numarasi yazar. 42 numara ayak genelde 27 cm civaridir

• Beğen
Tepkiler: Ruhpastası
Scudo
@indigoblue 43 aldım parmak ucunda birazcık boşluk var

Diğer markalara göre kalıbı daha geniş gibi. Bende fizik var kullandığım ayakkabıların numaralarını yazayım belki size referans olur
Salomon Speedcross 3: 46
Salomon'un bir tane daha off-road ayakkabısı: 45
Puma evoknit:44,5
Fizik: 44,5

Referans olması açısından konuyu diriltmek durumundayım çünkü ben de bu başlıkta cevap aramıştım kendime.
Ayağınız geniş değilse günlük ayakkabınızdan yarım numara büyük almanızı tavsiye ederim. Günlük ayakkabı numaram 44 ve aldığım fizik 44,5 cuk oldu. Mağazada denesem yine bunu alırdım.

41 numara normalde genel ayakkabı numaram ve ince taraklıdır ayaklarım.Genel araştırmalarım ve forumdan edindiğim bilgiler ışığında 42 aldım hiçbir sıkıntı yaşamadım.bireysel bilgi olarak şuraya bırakayım.

Merhaba,

Markadan bağımsız görüşlerinizi rica ediyorum,
Giro Sante II Womens road shoes ayakkabı da 43 numara var, size chart aşağıdaki gibi;

Kadın ayakkabısı olarak geçmesine rağmen 43 numara için ölçüleri Erkek ayakkabıları ile aynı görünüyor. Sizce arada fark var mıdır? Normalde 42 numara ve 26 santim ve taraklı ayaklarım için için bu ayakkabı sizce sorun çıkarır mı?

GIRO_Sizing.jpg

fizik ayakkabilarin kalip durumlari nasildir, deneyimleyen kisiler lutfen yazabilir mi 43 numara spor ayakkabi giyen kisi kac numara almalidir.

Almayı düşünüp de tereddüt edenler için fikir olsun diye yazıyorum.
16 Kasım'da Bike24 sitesinden siparişini verdiğim Fizik Tempo Overcurve R5 marka ayakkabım bugün elime ulaştı.

Ayak uzunluğum: 280 mm
Standart spor ayakkabı numaram: 44
Standart spor ayakkabı numara denk gelen uzunluk: 285 mm (44 numara)
Bike24 sitesinde Fizik Tempo ayakkabı ölçüleri: 44 numara (284 mm) / 44,5 numara (287 mm)

Siparişimi 44,5 numara için yaptım ve ayağıma tam oturup sardı. Yürürken parmak uçlarım burun kısmına tam değiyor ve boşluk kalmıyor.

Dosyalar

• 1638173945994.jpg
    1638173945994.jpg
    84,5 KB · Okunma: 27
  • 1638173945979.jpg
    1638173945979.jpg
    101,9 KB · Okunma: 27
Konuyu diriltiyorum ama, "fizik tempo r5 43.5 numara - 28 cm ayakkabı" bana olur mu karar veremedim. Stoklarda son bu numara kalmış, normal spor ayakkabım 42 numara, shimano rc1 43 numara - 27.2 cm kullandım ve bana tam oluyordu. Sizce bu olur mu ?

Olur bence bi tik ucundan bol gelebilir bence sorun teskil etmiyor.

Başlığın adı fi'zi:k ayak ölçüleri olarak değiştirilebilir mi? Markanın adı bu çünkü. @cazci

Geri