Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Flatbar dropbar'a dönüşümü uygun mu?

@mariokaldato bu a070 serisi dağ grubundaki tourney aktarıcılar ile uyumlu mu acaba?

Scudo
@mariokaldato St A070 Sti kol alsam, Rd Ty300 model tourney dağ serisi arka aktarıcı ile uyum sıkıntısı yaşatır mı diye sormak istemiştim. Veya herhanhg bir dağ grubu aktarıcı da olabilir

Gidon değişiminde sıkıntı yaşamazsın ama normal Vites fren kolu dropbarda olmaz kelebek gidon olsa sorun olmazdı. Dropbar için sti kol almalısın. Sti kol seçerken 7 vitesli sistemin varsa mecbur tourney alacaksın zaten. Bu detaylara dikkat edip dropbara geçebilirsin.

8, 9, 10'lu rubleler için tourney sti olmaz maalesef. Dağ şehir yol diye ayırmadan önce ruble kaçlı ona bakılması lazım.

@mali.ozdemir Sora dahil sti kollarda mtb aktarıcılar ile uyumlu diye biliyorum. Olayın boyutu tiagra ve sonrasında değişiyor. Örneğin sramda böyle bir durum söz konusu değil gidip sram apex sti kol aldığınızda sram x7 x9la uyumlu oluyor.
(link) Örneğin bu bisiklette kollar sora, aktarıcı deore.

tourney claris ve sora'da sıkıntı yok 7-8-9

@mali.ozdemir Sora dahil sti kollarda mtb aktarıcılar ile uyumlu diye biliyorum. Olayın boyutu tiagra ve sonrasında değişiyor. Örneğin sramda böyle bir durum söz konusu değil gidip sram apex sti kol aldığınızda sram x7 x9la uyumlu oluyor.
(link) Örneğin bu bisiklette kollar sora, aktarıcı deore.

tourney claris ve sora'da sıkıntı yok 7-8-9
Daha önce sti kullanma imkanım olmadı, bilgim teoride. Siz daha iyi bilirsiniz.
Tourney 2x7
Claris 2x8
Sora 2x9
Olarak biliyordum, bunlar kendi içinde 7,8,9 uyumluysa bilemiyorum :)

Merhabalar arkadaşlar, ben de bisikletimi Flatbar'dan Dropbar'a dönüştürmek istiyorum ama bu mümkün mü emin olamadım, bisikletim Carraro Sportive 321. Eğer dönüştürebilirsem hangi dropbarı almalıyım, uyumlu olur mu, bunları nasıl öğrenebilirim?

Merhabalar arkadaşlar, ben de bisikletimi Flatbar'dan Dropbar'a dönüştürmek istiyorum ama bu mümkün mü emin olamadım, bisikletim Carraro Sportive 321. Eğer dönüştürebilirsem hangi dropbarı almalıyım, uyumlu olur mu, bunları nasıl öğrenebilirim?

Giant escape1 ide dropbara çevirdim ama çokda memnun değilim. Neden? bu tarz bisiklet daha dogrusu fit- tur bisikletlerin üst boru uzunlugu nedeniyle çok yatmak zorunda kalıyorsun. Gidon borusunu kısaltsan bu sefer karakteri değişiyor bisikletin. Frenler v olacagı için sti kolların çekme mesafesi kısa, daha fazla güç uyguluyorsun. Fren kablolara birer tane ayar aparatı takmalısın, Vites sistemine uygun sti bulmakta ayrı mesele, sora sti aldım bu sefer alivio arka kol ufaktan sıkıntı çıkardı. Sora arka aktarıcıya geçince sorun çözüldü bu sefer ön aktarıcı bi garip oldu. O adar masrafa gireceğime yol bisiklete geçerim dedim ve geçtim :D Kışlık bisiklet oldu artık o

O frenler ile çevirmektense dropbar bisiklet almak daha ekonomik olabilir. Tektro RL520 fren kolları uyuyor ama onlar da sadece fren kolu. Vites değiştirmek için başka shifter sistemi kurmak gerekir. Hem STI gibi rahat olmaz hem de aradığınız parçaları TR'de bulabileceğinizden emin değilim. Fazla maliyetli çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: Fegikaya
@portakallimon Anlıyorum, zaten biraz araştırmanın ardından bi' süre daha kullanıp bisikletimi değiştirme fikri daha mantıklı geldi :)

Cevap veren herkese teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
7li sistemi dönüştürmek daha basit oluyor diğerleri için durum daha zormuş.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Dönüştürürsün ama ne kadar verimli olur bilmiyorum. Sti kol alman lazım. Kelebek gidon o bisiklete daha iyi olur

Dönüştürürsün ama ne kadar verimli olur bilmiyorum. Sti kol alman lazım. Kelebek gidon o bisiklete daha iyi olur
O bisiklette long-pull fren var. Ama satın alabileceği long-pull STI diye bir ürün yok. Bildiğim bir long-pull dropbar fren var Tektro'da ama sadece fren. Gidona takabileceği bir shifter alması da gerekir.
Kısaca bisikleti satıp dropbar almak daha sağlıklı.

Edit: Bu arada yine de STI kol alıp long-pull frenlerle kullananlar var. Bu doğru bir çözüm değil. STI kol kabloyu yeterince çekmediği için frene yeterince güç uygulanamıyor dolayısıyla çok güvensiz. Ciddi bir bisikletçiden isteseniz yapmayı reddeder.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tam konu üzerine güzel örnek oldu hocam. Long-pull frenlerin nasıl dropbara dönüştürüleceğini merak eden arkadaşlar için kılavuz olmuş.
Aldigim tayvan mali sng marka sti fren kolllari hem v fren hem mekanik disk fren uyumluydu ve cok guclu frenlemeleri vardi .samimiyetime guvenebilirsiniz

Geri