Evet
@ozirus. Bana bisikletin ucuz iş olduğu söylemişti; fakat gerçekler öyle değil! Kendisi pahalı değilmiş. Aksesuarlar pahalı
Şimdiden ufak ufak her ay birşeyler alıyorum. Kask, eldiven, forma, bagaj, çanta... Üstelik kask hariç hep ucuza kaçtım.
Apple ürünleri gibi... Aksuarları kendisinden pahalı.
Değiş-tokuşu şu yüzden düşündüm. Sürekli yokuş inip çıktığımızı söylemiştim. 5.0'ın vites sistemi kesinlikle kötü değil; fakat bir bayan için çokta konforlu değil. (Ön 48/38/28 - Arka 11-32(Acera)) Birde yokuş inerken V freni biraz sert kalıyor, tedirgin oluyor. Yani iniş ve çıkışlarda fazla güç harcayıp, kolay yoruluyor. Alırken araştırdım; fakat vites dişli saysının ne kadar önemli ve hidrolik frenin çok daha yumuşak olduğunu bilimiyordum. 5.0, yokuş performansı açısından benimki kadar konforlu değil. Düz yolda ise fark yok. Her ne kadar onunki lady gövde olsa da, iki gövde aynı seri olduğu için benimkileri ona taşıyarak onun bisikletini yükseltebilirim diye düşündüm.
Kendi açımdan ise uzun tur için bir MTB'ye ihtiyacım olur diye düşünüyorum; fakat açıkçası eminde değilim. Kendi bisikletimi ve Cross'u seviyorum.
Almanlar çok iyi yapmışlar. Gerçekten çok konforlu ve güvenli hissettiriyor
Crater Lake serisi Hybrid olduğu için patikada rahat rahat gidiyor; fakat daha da sert koşullarda nasıl olur? hiç bilmiyorum.
Daha spesifik örnek vereyim. Mesela kaz dağları içinde bisiklet parkurları varmış. Orda tur yapmayı çok isterim. (link)
Şimdi Aksamı yükseltsem bile 3.0'ın böyle bir turu kaldırabileceğinden açıkcası emin olamıyorum.
Yani nasıl bir yatırım yaparsam, nerelere gidebilirim? nerelere gidemem? Nasıl kullanmam lazım?
Mecut deneyimim ile bu şekilde bir kıyas bilgisi üretemiyorum.
O yüzden sana yapıştım
@ozirus
Teşekkürler yorumlar için