Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forma terleme sorunu

Efendim; bu konuda kaliteli ürünleri tercih etmekte fayda var diye düşümekteyim. Terletmemekten ziyade teri dışarı atan ürünler pek çok açıdan daha sağlıklı gelmekte bana.

Scudo
Terlemek çok iyidir aslında terlememek hastalıktır ben çok terlerim kaliteli forman varsa hiç sorun olmaz terlerim bol bol su içer yoluma devam ederim terlemeyen adam sıcak çarpması denilen olayda pıt diye bu dünyadan ayrılır ;)

adidas'ın veya nike'ın koşu shirtleri yeterli(en azından kendimce)indirimli zamanlarını yakalarsanız gerçekten uygun fiyata alabiliyorsunuz veya 70 tl'lik formalar yeterli oluyor bol giysiler daha serin tutar eğer performans turu falan yapmıyorsanız sorun olmaz.

Kısa Kollu Bisiklet Forması 300 - Mavi B'TWIN bu forma makinada yıkanır mı ? yeni aldım ilk formam ve nasıl temizliğinin yapılacağını bilmiyorum. bu formayı veya buna benzer formaları kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Hocam üzerinde yıkama talitmatları mutlaka yazıyodur orda burda onlara bakarak yıkayabilirsin.Genelde 30 derecede hiçbirşey yapmadan yumuşatıcı falan koymadan sadece deterjanla yıkanıyor olması lazım

Ben bütün formalarımı, taytlarımı makinede yıkıyorum.
Tek önerim, yumuşatıcı kullanmayın. Kısa vadede güzel kokmasını sağlar, ama uzun vadede formanın özelliklerini bozar (ter atma, esneme ve sair).
Aynı durum rüzgarlıklar, yağmurluklar için de geçerli. Örneğin bir yağmurluğumu 1 yıl boyunca makinede yumuşatıcı ile yıkadım ve 1 yıl sonunda bozuldu. Bayağı bayağı su almaya başladı. Aynısından 2.sini aldım, yumuşatıcısız yıkıyorum, 3 senedir sapasağlam...

yorum yapan form üyelerine teşekkür ederim. ilk formam olduğu için bir bilgim yoktu :)

@Edip Dinçer

Yağmurluklar genelde DWR (durable water repellant) denen bir kimyasal madde ile kaplanmış oluyor ve yumuşatıcı bunu bozuyor (deterjan da bozuyor ama çok daha yavaş). DWR'ın tekrar uygulanması mümkün ama Türkiye'de satıldıklarını görmedim, kimyasal maddelerin posta yolu ile ithali de sorunlu olabilir.

Formada beyaz bölümler varsa, özellikle çok kirlenmiş, makineye atmadan önce sabun ve sünger ile silerseniz daha verimli olur.
Makinede yıkarken de deterjanı çok çok az kullanıyorum ben.

Kıyafetleri genellike tersini çevirerek ve fermuarları ve çırt çırtları kapatarak yıkayın.
Böylelikle diğerlerine zarar vermesini önlemiş olursunuz.

aynı formadan bende de var ters çevirip max 30 derecede sorun yaşanmıyor

tamamdır yorum yapan herkese teşekkür ederim. Bunları göz önünde bulundurarak yıkayacağım

Merhabalar, gordugum kadariyla isine okuluna 10+ km yolu bisikletle kat eden insanlar var forumda ancak bir sorum var bu terleme isini nasil hallediyorsunuz, 5km binsem ben ter icinde kaliyorum ve okulda butun gun kokmak istemiyorum, ayrica yapis yapis olmak da cabasi... Siz bu konuda neler yapiyorsunuz, gun icinde uzerinizi mi degistiriyorsunuz falan??

(link)
Bu linkteki forma alındı şayet giydiğimde sular fışkırıyor resmen üzerimde forma tamamen denize girmişim gibi ıpıslak oluyor. Lütfen sorun nedir anlatır mısınız?

@JusTiMe

Formanın altına ne giyiyorsunuz?

Forma altına 1. katman olarak, bu ürünleri tavsiye edebilirim.
(link)

(link)

Ben bu bahsettiğiniz forma ile değil de , Decathlon un başlangıç forması olan "29 TL lik" kısa kollu formalarında da aynı hissi yaşıyorum.
İşe geliş gidişim sırasında kullandığım 5 km de bile , diğer spor formalarına göre fazla terletiyor. Bugüne kadar kaliteli olmasına yormuştum aşırı terlememi ;)

3 sene önce decathlon'dan giriş seviyesi formalarindan almiştim, hala kullaniyorum terletmiyor fazla. Çıkan teride güzel emiyor.

Geri