Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme FormulaX Jel Sonuçlar Cidden Mükkemmel

@sadi imren
Yok hocam, ilk kullanımdan itibaren sibopları 45 derece açıyla kullanarak hava basmıştım. 90 derecede hava vurmaya kalksam,pompanın hortumu uzamıyordu. Yalnız pek verim alamadım doğrusu.
-içten mercimek büyüklüğündeki bir patlağı kapatamadı.üstelik yama bile yaptım tutmadı.
-Hava vurmak,jelsiz lastiğe göre daha zor oluyor.Basıncı baya etkiliyor. Kullanmayı bırakmamdaki temel sebeplerdendi.

Şahsen önerim, koruma seviyesi 3 ve üzeri dış lastiklere yönelin. Birde içe,iç lastik koruyucu şerit bantlar var onlardan uygulayın.Yinede patlarsa,pek düşük bir ihtimal ama yinede patlarsa artık yama yaparsınız.En garanti yöntem, koruma sevyesi 6 zırhlı lastik,koruyucu şeritle kombo yapmak.Bunda da patlarsa,siz bisiklet falan sürmeyin o zaman.:D

Scudo
Ben 700-32 lastiğe kullandım, tam lastiğin ortasından bir cam çivisi girmişti çiviyi çıkarır çıkarmaz 1 tur döndürdüm lastiği sonra yoluma devam ettim jel kullandığım 1 sene boyunca lastiğim patlamadı ve bisikletimi jelli olarak sattım, şimdilerde yol bisikleti kullanıyorum. Büyük bir ihtimal buna da jel basacağım

Valla hocam bende jel güvenerek yola çıkmıştım, yama takımı falan bir şey almadım. Yolda bu patlama olayı meydana geldi. Önce,acaba gene sibop mu bozuldu dedim. Çünkü daha önceleri çok sibop bozulma olayı yaşadım. Schader sibop kullandığımdan sağdan soldan yedek sibop da bulup onları da yanımda taşıyordum ama o seferki sorun patlamaydı. Sibobu net bir şekilde bozuyor diyemem, belki benim pompada sıkıntı vardır ama iç lastik içeriden mercimek büyüklüğünde patladı ve işe yaramadı, belki bir çivi deliği kadar veya iğne deliği kadar olsa belki kapatabilir ama bende kapatmadı. Yamada yok, tura çıktığım ilçeyi bilmediğim için elimde patlak tekerle bisikletçi aradım durdum. Tek bir jele veya yamaya güvenmeyin derim,yukarıdaki tedbirleri uygulayın,en az bir tane yedek iç lastik bulundurun(ben iki adet taşıyorum bu olaydan sonra.Elinde tekeri patlak bisikletle dolanmak tam bir işkence..)

Arkadaşlar bisikletimin arka jantın da denge problemi var sorunun adını unuttum fakat bu FormulaX jel alıp faydasını gören var mı?
ve Kışın Gebze / KOCAELİ - Yazın Akçakoca / Düzce'de olan var mı?

@oxcakmak akord kaçması gibi mi yoksa balans gibimi yoksa lastik kaynaklı mı son olarak formulax patlak giderici sıvı veya jeldir

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Kendi tecrübemden bahsedeyim:

Tubular jantım olduğu için lastiğin patlaması demek çok büyük işkence demek anlamına geldiğinden lastikleri takar takmaz içine Formula X sıktım. Jantlar profilli (50 mm) olduğundan sibop uzatıcı kullanıyorum, sorun olur mu diye düşündüm ama enjekte ederken de sonrasında da hava kaçırma, sıvı kaçırma vs. gibi bir sorun olmadı.

Jeli enjektör yardımıyla siboptan içeri sıktım, bazen zor sıkılıyor ama oluyor bir şekilde. Sonrasında çıkıp birkaç km de olsa sıvının yayılması için sürün denilmiş, ben de öyle yaptım. Sonrasında yalpalama, dışarı akma vs. olmadı.

Gelelim ürünün işe yarayıp yaramadığına...

Lastiklerim Tufo S33 Pro 700x21 yol tutuşu vs. iyi ama patlak koruması olan bir lastik değil. Birkaç ay boyunca hiç patlak falan olmadı hem yolda hem bisiklet yolunda hatta bazen çimende bile gittim, cam kırıklarının arasından geçtim.

Önceki hafta ilk kez 5-10 km/h ile seyrederken arka lastiği patlattım, hava hızlıca inmeye başladı. Yanımda Decathlon'un en basit 10 liralık pompası vardı, onunla basabildiğim kadar bastım, lastiği elimle biraz döndürdüm ve delik kapandı. Hafifçe sıvı dışarı çıktı, kesik gibi bir şey olmuş yüzeyde. Sonrasında yine 120 psi bastım bolca pedalladım.

Geçen hafta yine arka lastiğim patladı, bu kez direkt patlağın olduğu yeri yere denk getirip sert bir şekilde bisikleti yere vurunca hemen patlak kapandı ve lastiği tekrar şişirmeye gerek bile kalmadan yola devam edebildim.

Geçen gün yine bi şeyin üzerinden geçtim, lastik yine patladı :D Bu kez bisikletin üstünden bile inmeden sert bi şekilde üstünde zıpladım bunny hop yaparmış gibi ve artık işin ustası oldum :D

Artık lastik patlayınca umrumda bile olmuyor, yanımda pompa yoksa da CO2 kartuş taşıyorum uzun turlarda olur da lastik tamamen inerse işime yarasın diye.

Uzun lafın kısası: Benim çok işime yaradı, yaramaya da devam ediyor. Patlaksız günler dilerim ^^

@Tuars07 hocam dediğin gibi akord sorunu var para buldum mu gidereceğim. Fena sürerim birde bir sorum olacak akşam geçeceğim sokaktan internet kafenin sahibi bir daha geçersem dövecekmiş ne yapayım ( Müzik sistemi var mahalleyi inletiyor :D )

Arkadaşlar yol bisikletim için bu ürünü alacağım ama yorumlarda iğne siboba uygulaması zor yazmışlar kullanan var mı acaba ?

Arkadaşlar, böyle şeylere fazla inanmayın.Çok verimli bir ürün olsa koskoca bisiklet takımları illa ki bunların en nano versiyonlarını kullanır, piyasalarda da rahat bi şekilde reklamını yapardı.
Şu ilanı açıp ilk 3-4 yorumu yazanlar bile reklam amaçlı açmış başlığı çok belli.Formula X şöyle formula X böyle diye diye bitirememişler, girip profillerine baktım bütün yorumları formula x, güzel setup :D

Mehmet Abi'den sipariş geçmiştim bir ara, lastiğim hiç patlamadı o yüzden yorum yapamıyorum.
Belki de lastiğim patlamış ancak jel sayesinde farkına bile varmamışımdır :)

Zincir temizliği için olan sıvılarından da sipariş etmiştim, oldukça başarılı. Sadece parlatıcı sıvıyı beğenmedim, genel olarak o tarz ürünlerden fayda görmedim zaten.

Geri