Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumda 18 yaş altı için öneriler.

Geçen yıl 18 yaşında Alman İkizler Adelle ile Aimery Dünya turuna çıkmışlardı geçerken de Balıkesir'de bir bisikletçiye girip malzeme felan almışlardı, kısaca bence yaş çok önemli değil, olgunluk önemli. Nice insanlar gördüm 25 30 yaşında beyin yok nice insanlar gördüm 14 15 yaşında olgun bir birey gibi...

• Beğen
Tepkiler: Volks ve kaskreis
Scudo
@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey, yerden göğe haklısınız. okullarda öğretilemeyen, pazarda satılamayan tek şey deneyim ve dediğiniz gibi her ne kadar dikkatli etsek bile karşı taraf faktörünü de görmezden gelemiyoruz. iyi de bu delikanlılar bisiklete binmez ise nerde ne zaman deneyim kazanacaklar?

yeni kuşağın 0-20 yaş arasını kastederek konuşuyorum, teknolojik cihazlar konusunda kendilerinden yaşça epey büyüklere karşı ezici bir üstünlüğü olması, bu cihazları adeta ellerinde birer oyuncaktan farksız kalması ve anne-babalarına bu cihazlar hakkında guru rolü ile yaklaşmalarının getirdiği bir yapay ve yanıltıcı özgüven var. annem ve babam bu basit şeyleri bile bilmiyor ve buna rağmen bana bir çok konuda karışıyorlar diye serzenişte bulunduklarını gözlemliyorum.

kararında güven her zaman iyidir. kararında olmak her işte önemli.

@SagFan

arkanızda sizin için üzülecek insanlar bırakmadan, bilinçli bir yaşam sürmek aslolan. sizi sevenleri bilgilendirmek, onları merakta bırakmamak önemli. 25-30 yalın deneyimi 14-15 yaş deneyiminden bir çok boyutta toplayınca daha fazladır. olgunluk için size hak veriyorum.

Yakında olsa şehirler arası yol yasak . Sadece bir kere çıktım oda 7 km falan di birde güvenlik şeridi 2 seritlik yol kadar vardı . Yani mantıklı bu yaşta göndermemesi
Hele Türkiye de

@SagFan

akıl yaşta değil baştadır,konumuz esasında anne babalar ile olan ilişkileriniz,200 km gitmenize ailenizin izin verip vermediği ,(18 yaş altı için konuşuyorum )

@Kudret Kurtcebe burada bu işlere gönül veren tek kişi benim galiba,kask takan tek kişide benim ilçede,genelde bisiklet ulaşım aracı olarak kullanılıyor,geçenlerde birisi sırf kask takıyorum diye o 3 kuruşluk ingilizcesiyle bildiği 3 cümleden biri olan "where are you from" cümlesini yani sorusunu bana yöneltti,bulaşmadan uzaklaştım.

Yani buralarda şehir içi sürmekten başka birşey yapabileceğim kimse yok, bu yüzde yalnız olup yanına cep telefonu almak en iyi seçenek oluyor.

@mfmayliba

aile kararına saygı ,yalnız 18 yaş reşit oluyor ve üstü ,
aileler 20 yaşında 30 yaşında adama ne yapacağını söyleyemez,türk aile yapısı malesef 18 yaş üstünede karışıyor yalnış olan budur.

@kaskreis
Aynen burda da sadece ben kask takiyorum ayni muamele bana da yapiliyor. Bundan sunu cikarmamiz lazim “Turk olsa kask takar mi ulan kesin yabancidir”

@mehmetlevent

eksik olan şudur,81 ilde belediyeler bisiklet klüpleri açacak ,burada uzmanlar nezdinde eğitileceklerdir,bu bisiklet klüpleri illerde tek olacak ,örnek istanbul bisiklet klübü,kayseri,kahramanmaraş vs vs ,tüm illerde ,buradan çıkacak sıkı bisikletçiler 17 yaşına geldiklerinde profesyonel bisiklet takımlarına kayıt olacaklar,bu profesyonel takımların sponsörlüğünü devlet yapacak birde özel sektör,devletin gençlik ve spor bakanlığı tabi.bu bir sistem dahilinde olur ise ,italya giroya fransa etaplarına aynen takım göndeririz.

Hesabım kapatıldı da şu konu için tekrar üye oldum bir kaç şey yazmak istedim şu konuya.

Kudret abi öncelikle selamlar, ben 18 yaşındayım. 13 Yaşından beri bisiklet sürüyorum. 13-14 yaşlarında mahalleden dışarı çıkmıyordum ben de bisikletim de Saraçhane'den alınma çelik kadro 24 jant her çocuğun kullandığı bisikletlerden biriydi. 15 yaşında 26 jant bir dağ bisikletine geçtim Trek 3500 idi başlangıç seviyesi. Bununla ufaktan caddelere çıkmaya başladım ve kaskım da yoktu (şu anda kendime kızıyorum o zamanlar kullanmadığım için) her neyse, 2013 yılında caddelerde 5-10km süre süre tecrübe kazanmaya ve bisikletler hakkında bolca bilgi edinmeye başladım. 2014 yılında ise yol bisikletlerine merak saldım ve 2014 Mayıs ayında halen kullanmakta olduğum Carraro 052'ye geçtim. 2014'te yaşım 16, artık mesafeler 20-25 kilometreye çıkmaya başladı. Her gün süre süre hem performansım hem de trafik bilgim gelişiyordu. 2014 yılını da böyle geçirdikten sonra 2015'te mesafeler 35-40 kilometreye çıkmaya başladı ortalama hızım da 24-25 civarı geliyordu. Artık yol bisikletine tamamen hakimdim ilk aldığımda üst kısımdan tutarak pek etkili fren yapamıyordum, sağa sola dönüşlerde tekerlek ayağıma değiyordu dönüşlerde biraz problem yaşıyordum vs. 2015'te bu sorunların hepsi geçmeye başladı ve bir kaç ufak kazayla (kendi hatam sonucu) yolu ve trafiği daha iyi okumaya başladım. 2016, yaşım 18 artık hem trafiğe hem de yol bisikletine tamamen hakimim diyebilirim. Hangi aracın nasıl bir hareket yapacağını, araçların arkasında nasıl davranmam gerektiğini ve yol bisikletinin püf noktalarını gayet iyi biliyorum. Bu yıl artık mesafelerim 50-60 kilometrelere, ortalama hızım ise 30'un üzerine çıkmaya başladı ve şansım yaver gitti Hi-Ride bisiklet grubuna katıldım çok güzel insanların olduğu bir grup. Performans olarak tabii ki daha çok yolum var ancak trafik ve yol bisikleti kullanımı konusunda tamamen tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Kişiden kişiye değişir belki ama, benim için 3 yıl gayet yeterli oldu trafiğe ve yol bisikletine alışma bakımından.
Aile konusuna gelince, ailem de iki tekeri seven aydın insanlar dolayısıyla bisiklete binmemi sonuna kadar destekliyorlar ve hiçbir sıkıntı yaşamadım, izin veriyorlar. 14-15 yaşlarımda annem biraz kızıyordu ama artık gözü kapalı izin veriyor. Velhasıl, her şeyin ilacı zaman Kudret abi.
Sevgiler, Berke.

@Yavuzos Alakası yok dalga amaçlı,inip ağzını düzeltmeli..

ailem bu tür aktiviteler yaptığım arkadaşlarımı ve çevremi tanıdığı için beni gözleri kapalı her yere gönderirler mesela geçenlerde önümüzdeki hafta sonu günü birlik türk yıldızlarını izlemeye konyaya gidicem dedim hiç düşünmeden tamam gidebilirsin dediler.

@Kudret Kurtcebe
Rica ederim abi, Avrupa Yakası buluşması olacaktı galiba geçen hafta ama iptal olmuş sanırım. Bu pazar yapılacak mı? Her an ban yiyebilirim de haberim olsun. :)

Yaşım 17, istediğim uzunlukta tur yapabilirim fakat ailemin rızasını alarak. Genelde babam daha çok destekçimdir, annem istemez fakat o da gurur duyar bir yandan. Uzun turlara pek sıcak bakmasa da yinede kesin engeller koymaz, kendine güveniyorsan yapabilirsin der. Yaklaşık 20 gün önce düştüm eminim benden daha çok annem üzüldü fakat elden gelen bir şey yok her sporun bir zorluğu var.

genel olarak toplarsam ,18 yaş altı için önerilerim,
ailelerini dinlemeleri,çok uzun etaplara gidecek iseler yanlarında bir büyüğünün olması ,18 yaş altı bir genç dostumu turuma almış idim çok nadir olarak yaptığım bir olay idi,fakat yaptığı tehlikeli hareketi sahada gördüm burda sizle paylaşmadım,paylaşırsam yaptığı hareket inişte sola kaçması idi,o anda aşağıdan araç geliyordu 1.5 metre yanından geçti,ekibi durdurdum ,genç dostumu uyardım.fazla sola çıkmamasını söyledim,trafikte disipliniz davranamayız trafiği asla tehlikeye sokamayız ,sağdan giderken bi anda sola kaçmak hatadır,kavşakları ortadan almak yalnıştır ,bu konuda bir topik açmış idim .

Geri