Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forumdaki saldırgan tavır

bisikletforum insanların cehaletini çok sık göz ardı edip, millete akıl vermeye çalıştığı bir yer oldu. karbon bisiklet alanlara laf edenler, bisiklet giyimine para yatıranlara laf edenler, yol bisikleti kullananlara karşı bir düşmanlık falan. dolayısıyla kendim için konuşuyor olursam bu kadar abuk insanın boş yaptığı yerde ben de gönlümce esip gürlüyorum.

bazı insanlar doğru dürüst laf anlatılmasından anlamıyor, moderasyon da yok buralarda. o yüzden herkes kendi adaletini uyguluyor.

edit: konu sahibi kardeş mesajımı niye beğendin bilmiyorum da konuyu okudum ve sen düpedüz haksızsın.

Scudo
@dukehayda
Kararindir saygi duyarim destek verenler oldu kendi yasadigini anlatanlar oldu zaten durum da sadece bundan ibaret degildi hep gordugum tavirdi bu yazdim kamuoyu olusturmak istedigimden yaptim bu arada neden haksiz oldugumu bana ozelden yazarsan sevinirim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
''Saldırmak'' söylemi hoş değil..Kendinizi daha iyi ifade etmeye çalışmalısınız..
Engelleme seçeneğini hatırlatırım herkese..Hem yönetimin de iş yükünü hafifletmiş olursunuz..

Buna benzer bir sey yazmistim daha once, forumda bir soru soruluyor "X'i tecrube eden var mi, nedir dusunceleriniz" diye ama urunu/deneyimi tecrube etmedigi halde bir suru insan rahatlikla ahkam kesebiliyor ve kendi tecrubesini anlata insanlara itiraz edebiliyor ben buna hayret ediyorum. Olay cok basit, herhangi bir konuda bilginiz ya tecrube/deneyiminiz yoksa fikir beyan etmeyeceksiniz. Ya da bir yerde okudunuz, izlediniz mi sorulan konu hakkinda bir sey, vereceksiniz linkini bu kadar basit.

bence buradaki en onemli nokta , insanlarin bir birine olan hos gorusu ve istemeden de olsa kullandigimiz/sectigimiz kelimelerdeki yanlisliklar.
Yoksa , saniyorum hic kimse , diger bisiklet sever dostlarin , bilerek kalbini kirmak icin bir seyler yazmaz. Birbirimizi daha iyi anlamak icin biraz vakit harcarsak ve uslubumuzu da , kez'a dogru sekilde kullanirsak , herhangi bir sekilde sorun cikacagini sanmiyorum. Karsinizdaki insanin yerine kendinizi koyup emtapi yaparak dusuncelerinizi yazarsaniz , zaten bir cok yanlis anlamanin da onune gecebiliriz.

Kim o terbiyesiz acil link

Karşılıklı saygı olmazsa hiç bir ilerleme kaydedemez, iletişim kuramayız. Sevmeyebilirsin. Sevme de zaten. Ama saygı duymak zorundasın. Bu ikili ilişkiler için temel kuraldır. Hepimiz için geçerlidir.

Son düzenleme:
Saldırgan tavırlar bir yana, bence "troll" tavırlar da can sıkıcı. Her başlıktaki bir kaç vatandaş, herhangi bir konuda konuşmayı imkânsız hale getiriyor.

Bile bile insanları kışkırtıcı şeyler de yazılmamalı.

@GagarinlerinYuri bence çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Hakikaten forumda birtakım meseleleri açıklarken veya bir şeyi ifade ederken inanılmaz gergin cümleler kurulabiliyor. Bilgi edinmek için bir başlığın içeriğine baktığımda ve birkaç sayfa ilerlediğimde çoğunlukla sert üslup ile karşı karşıya kalmaya alışır oldum. Önceden forumda güzel vakit geçirmek ve mühim bilgiler ile tecrübeler edinmek nispeten mümkündü fakat şimdi durum pek iç açıcı değil gibi geliyor.

Foruma yazarsın, başlık acarsin, fikrini belirtirsin. Baska fikirde olan arkadas da gelir kendi fikrini soyler. Sonra onunla seviyeli bir sekilde tartisirsin, hakaret etmeden ve kendi fikirini empoze etmeye calismadan... Bunlar elbette normal. Ama malesef her forumda öyle kendini bilmez "denyo"lar oluyor ki, adam geliyor sirf laf sokup kendini tatmin etmek icin iğneli iğneli laflar söylüyor, mesaji yazan kisiyi rencide edecek laflar soyluyor, yaziyor. Bu bazen konuyla alakali, bazen de alakasız olabiliyor. Tamamiyle o "denyo" grubunun zevkine kalmis. Mesela bir anda sana "turkce imla dersi" verebiliyor. veya bir anda çok bilmislik yapip alay edercesine "küstahça" cevaplar da yazabiliyor, sen bilmiyorsun o biliyor ya! Herneyse... Boyleleri her yerde var. Ama bu gibi forumlarda malesef daha cok oluyor. Bu da zannedersem bastirilmis duygulardan kaynakli. Gercek hayatlarında kimseye böyle davranamadıklarından dolayı ve ya zamaninda cok ezildiklerinden dolayı sanirim. Kendi hallerine bırakın...

brooks'un dandik ve abartilmis bir sele oldugunu dile getirmek icin binlerce kilometre surmemize gerek oldugunu sanmiyorum. bilinen bir gercek. ayrica jel kilifin da mukemmel bir icat oldugunu anlamak icin binlerce kilometreye gerek yok. binaenaleyh herhangi bir fikir belirtmek icin binlerceye, kilometrelerceye de ihtiyacimiz yok.

soylediklerime inanmaniz icin 3 kere fransa ve 7 kere ispanya turunu kazandigimi belirtmeme gerek yok sanirim.

• Beğen
Tepkiler: kaju
Arkadaşlar toplumsal gerilim forumlara kadar yansımış görünce çok üzülüyorum bu tablolar bize yakışmıyor bisiklete gönül veren insan benim nazarımda zaten artı 1 önde... burda bisikletsever sporsever insanlar olarak artık böyle basit konuları forum konusu bile yaparken 2 hatta 3 kere düşünelim... Oturdum canım sıkılıyo acaba ne başlık açsam mantığı ile açılmış birsürü başlık var dikkat ettim yani öz ve saygın bilgiye ulaşmakta böylelikle zorlaşıyor .. benim gibi forumu yeni kullanmaya başlayan birsürü insan gerekli önemli teknik konulara ihtiyaç duyuyor açıkcası bu başlığı görünce bisiklet sporu ile uğraşan insanlarda böyle basit şeylere takılıyormu diye kendi kendime düşündüm... herkesin uzmanlık sahası var benim için ilkokul mezunu bile olsa o konuda benden iyise dinlerim alırım alacağımı saygımı duyarım... üstünlük kavramı diye bişey yok hepimiz eşitiz sadece renklerimiz biraz farklı...

@dryakup23
İnanin ben de boyle bir baslik acmaktan memnun degilim fikrimi yazdim onun yerine bunu yaparsan boyle olur dedim linci yedim tabi bu marka fanatikligi bizim icimize islemis durumda toplumda kimlik arayisi icin birseyci olmak cok guzel duz kaliplari alip kendilerine uyguluyorlar farkli bir fikir veya bakis acisina tahammul yok

Geri