Ben tüm bu eleştirilerin üzerinde kendi yorumumu getireceğim. Sadece önceki mesajlardan Hakan Abi'ye çok çok teşekkür ederim (Hasan Hakan Koç).
Öncelikle, burası bir forum, bir ülke değil. Bu ne demek? Eğer ki bir ülke olsaydık, siz burada doğmuş olurdunuz. Bunu değiştirme şansınız olmazdı ve bu nedenle de kendinizi yönetecek insanları seçmek en doğal hakkınız olurdu.
Ancak biz bir kurum gibiyiz ve bu kurumun sahipleri de Tuğrul Mutlu ile Murat Kılıç. Yani forum üzerindeki her türlü tasarruf hakkına onlar sahip. Aynı bir işletmede olduğu gibi.
Bu nedenle bu "firmanın" tüm "müdürleri" ve "müdür yardımcıları" onlar tarafından aday gösterilir ve yönetim kurulunun diğer delegelerinin oyları ile seçilir.
Çoğu kez farkında olmasak da buradaki üyeler bile bu forumun bir çalışanı sayılırlar, tabi aynı zamanda da müşterisi. Çünkü bu forumda üyeler tarafından "bilgi" üretiliyor. Üretilen bu bilgiler yine üyeler tarafından kullanılıyor.
Bu nedenle hiç bir işletmenin sizin başınızdaki departman müdürlerini sizin seçmeniz gibi bir hakkı size vermeyeceğini hatırlatırım.
Yine Selim Çam'ın dediği gibi bu konuya katılıp katılmamak herkesin kendi arzusuna kalmış ise, yine bu forumda var olup olmamak da herkesin kendi arzusuna kalmıştır.
Bir diğer değineceğim konu ise, bu tip başlıklar hakkında. Bu tip başlıklar, herkesin kendi hür iradesi ile yorumlarını getirdiği, bilginin pek söz konusu olmadığı başlıklardır. Bu nedenle, özellikle konuyu başlatan kişinin, yorum belirten diğer bireylere karşı eksi puan vermek gibi bir tutum içerisinde olması hiç bir koşulda etik değildir. Ancak kendileri, bu fikri ortaya atarak, diğer üyelerden gelecek artı ve eksi değerlendirmeleri baştan kabul etmiş olurlar.
Son olarak, Tuğrul Abi'nin de önceki mesajlarında alıntı yaptığı Selim Çam'ın "Forumu terkediyorum" anafikirli mesajını da hatırlayarak, bu açılan konunun hiç bir şekilde yapıcı, objektif ve iyi niyetli olmadığını da düşünüyorum.
Saygılar.