Scudo Sports

Fotoğraf çekerek şikayet etmek

mustafa tanrıverdi

Daimi Üye
Tepki
231
İsim
Mustafa
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Emniyet şeridinden giden bir aracın fotoğrafını çekerek EGM ye şikayetde bulundum aşağıdaki mail geldi.

From: İstanbul Trafik Denetleme Sb. Md. [mailto:istanbultrafikdenetleme@egm.gov.tr]
Sent: Wednesday, September 30, 2015 3:20 PM
To: MUSTAFA TANRIVERDI
Subject: RE: [Mobil - Android] Yeni İhbar
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakasına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6’ ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.
Bu sebeple bu tür ihbar veya şikayet konusu trafik kural ihlali yada ihlallerinin somut olarak görevlilerimizce tespiti halinde, uymayanlara kanuni işlem uygulanmakta olup, mail yada dilekçe yolu ile yapılan ihbarlarda ihlal yapan araçlara herhangi bir cezai işlem uygulanamamaktadır.

Bu durumda bisiklet yollarına park eden araçların fotoğrafını çekerek gönderince demekki bir işe yaramıyor?

Scudo
Mail yoluyla gönderilen şikayet somut bir ihlalin görselini içermiyor mu zaten. Whatsapp üzerinden şikayetlerin alınmaya başladığı bir dönemde neye ceza uygulamayı düşünüyorlar acaba

whatsapp'dan trafik şikayet hattı hizmete girdi. Ben bizzat şikayette bulundum. Şunu yapmanız gerekiyor.
1- Olaya ait fotograf-video gönderin
2- Yer, Tarih ve saat bilgilerini girin.
3- Bir de ihlal konusunu yazın

Whatsap tel: 0552 155 0 155

EGM'ye sizin gibi daha önce ben de mail attım aynı cevap geldi. Whatsapp aktif olarak şikayet değerlendirmesi yapıyor ancak gelen her şikayet değerlendiriliyor mu henüz test etmedim.

Aynı şekilde 100'e yakın fotoğraf gönderdim tarihli saatli konum ve mevkii belirtereve aynı cevabı aldım. Buna karşılık evime hız cezası gönderdiler... ben fotoğraflı kanıt sunarken benim hızımla ilgili nasıl belgeleme yapılabiliyor. İşlerine geldiği gibi at koşturuyorlar, altında Mercedes Bmw vb varsa önüne kırmızı mavi ışık takıp istediğin gibi emniyet şeridinden gidiyorsun veya polis gördünmü kendini şeride atıp kurtarıyorsun. Polis tesadüf o anda başka yere bakıyor ayakkabı bağlıyor...

Geri