Scudo Sports

Fotoğrafçılık

*Objektiflerinin değiştirilebilir olması.Genişletilebilir ve terfie uygun olmalarını sağlıyor.1cm'den makro çekim de yapabiliyorsunuz, zoom objetifle bir arının gözündeki milyonlarca peteği de görebiliyorsunuz, 400mm lik bir objektifle 500metre uzaktaki adamın bıyığının kaç tane kıldan oluştuğunu da sayabiliyorsunuz :)
*Kaliteli CCD veya CMOS sensörleri kullanması.Bu da foto kalitesini artırıyor.
*Bazı modellerin burst mode olayında çığır aşmaları (hiç ara vermeksizin deklanşöre bastığınız sürece saniyede 2-3 kare olmak üzere ardarda 110 kare foto çekmek gibi)

Kompakt dijitallere göre kötü yanları, ağır ve büyük olmaları, hızlı hafıza kartı gerektirmeleri, daha pahalı olmaları.

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
Scudo
Arı dedin de Fatih Abi, benim düşündüğüm makine (EOS 300d/350d)nin üzerinde gelen lens ile ne kadar yakınlıktan çekim yapılabiliyor? Alınca ilk olarak dedemin arılarını çekip, büyük boy çıktı alarak çerçevelemeyi düşünüyorum da kendisine hediye olarak :)

Arı gibi hareketli ve sokma riski olan canlıları yakından değil makul bir uzaklıktan çekmelisin.
Bu yüzden 35mm'nin altı lens gerekmiyor, sadece tripod bir makina ve bol sabır gerekiyor :)

@Sercan

bu tip makinaların üzerinde gelen set lensleri ile yaklaşık 40 cm civarından netleme yapabilirsin ( genelede çok keskin ve nitelikli lensler olmazlar ).. daha aşşağısı için makro modlu bir lens gerektirir... arı fotoğrafını büyük boy çekmek bu lenslerle mümkün deil pek ...çektiğin fotoğrafda 20X30 boyda arı bir bozuk para büyüklüğünde gözükür ancak ve detay gözükmez.. ancak photoshop ile bişeyler yapılabilir... mesela bende makrolu bir lens var objektif nesneye 5 -7 cm kadar yaklaşabiliyo tam netlikle ve 8-10 cm lik bir nesneyi tam kadraja oturtuyo ...bu lensle çekilen fotoda arının kanat detayları rahatlıkla alınabilir...

fotoğraf virüsü yine kanıma girmeye başladı , elimdeki analog SLR ( nikon f80 ) ve lensleri satıp bi tane LEICA d-lux 3 yada c-lux 1 almayı kafaya koydum ...makinalardan biri 700 diğeri 900 USD hadi bakalım hayırlısı...

LEICA makinalar diğer digital makinaların nerdeyse 2 katı fiyatına ama eminim SLR kalitesinde çekiyorlardır .. ve ayarlarıda profesyonel makinaların üzerindekinden daha az değil...

Ben gezi, konser, festival, özel günlerde kullancağım için ağır olması biraz antipati duymama neden oldu. Bir de makro çekimleri çok seviyorum. Kodak C653 ile makro çekimlerde ne derece başarılılar biliyor musunuz?@athletic

Konserler için hızlı bir makine olması iyi olur.
Festivaller içinse ışığı iyi alabilen lense sahip makine daha uygundur.
Geziler için farketmez :)
Bu tip amaçlar için DSLR lüks ve ağır gelebilir.
Birebir deneme imkanım olmadı ama kağıt üzerindeki bilgileri 10cm'den makro çekim yapabildiğini yazıyor.Üst düzeyde verim beklenmemeli.
Daha çok makro çekim yapacaksan, hem kompakt olup hem de 1cm'e kadar makro çekim yapabilen makineler var.Onlar işini daha iyi görebilir.
Tabi güncel fiyatlarını ve modellerini ezbere bilmiyorum.

(link)

Nasıl sizce? 900 YTL fiyatla almak mümkün. Sıfır, kutusunda, Amerika'dan getiriyormuş satıcı. Amerika garantisi var, ama bi işe yaramaz herhalde. Fiyatı oldukça uygun. Alırsam bunu alabilirim, ancak garanti işi kafama takıldı. Yeni başlıyoruz bir de, kurcalarken garantilik bir durum açarsak ne yapılabilir? istanbul'daymış satıcı. Gelip, görüp alabilirsiniz diyor.

Bir de, bu makinaya deklanşör kumandası gibi birşey takılabiliyor mu? Makinayı titretmeden çekim yapabilme amaçlı olarak...

sanırım bahsettiğin parça takılabiliyor. ilandaki fotoları inceledim soltaraftaki kapak açldığında ortada kalan bölüme takılıyor olması lazım. kapak üzerinde kumanda simgesi var sanırım.

Senin makina da garantisiz sanırım Sinan. Herhangi bir problemde ne yapmayı düşünüyorsun?

@Sercan

benim makinanın garanti belgesi elimde hatta faturası da var. dünyanın heryerinde geçiyormuş.

Anladım. Acaba benim almayı düşündüğüm makinanın da burada geçen bir garanti belgesi veya faturası var mıdır... Mesaj attım satıcıya, bakalım cevap gelsin de bi... Bayağı meraklandım bu makinaya. Okuduğum yorumların çoğunda Nikon D70'den iyi olduğunu gördüm. D70s ile de kafa kafaya gibilermiş. Elimdeki Roland marka midi klavye satılır satılmaz, üzerini de tamamlayıp alacağım inşallah.

@sinto

Gittigidiyor'daki satıcıdan cevap gelmedi. Ancak üyesi olduğum bi fotoğrafçılık sitesinde aynı makinanın ilanını gördüm ve 600 dolar isteniyordu. Mesaj attım ve ellerindekinin satıldığını fakat istersem getirebileceklerini söylediler. 900 küsür YTL yapıyor bu da, üstelik garantili. Bakalım ne olacak... Bir de Bursa'da fotoğrafçı bir akrabam var. Onunla da görüşeceğim. Ara ara makinaları değiştirip yeni makinalara geçiyorlardı. Ellerinde varsa istediğim makina, onlardan bayağı ucuza ve üstelik taksitle alabilirim :)

Bir de bugün 1968 model KIEV marka 35mm SLR sahibi oldum :) Amcamda varmış bi tane, al öğren bunla dedi. Bayağı fonksiyonu var. En azından Diyafram, enstantane, Iso vb. ayarları yapmayı öğrensem yeterli o makinayla...

gittigidiyor.com yerine eminönündeki dükkanları dolaşmanızı tavsiye ederim..

Zaten 600 dolara bulduğum makina Eminönü'nde.

1 aylık bir boşluk olmuş biraz hortlatma olucak ama yeni bir başlık açmak istemedim burdaki paylaşıma haksızlık olmasın diye...

bende zuun süedir fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ama daha düzgün bir makine alamadım..
Bu günlerde bir makine almak istiyodum ve nispeten bana uygun bir şekilde giriş için ideal olduğunu düşündüğüm konica minolta dimage z10 modelini almayı düşünüyorum...
bu makine hakkında görüşlerinizi bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...Baya araştırdım yabancı sitelerdeki reviewleri okudum ve hoşuma gitti...
özelliklerini paylaşayım....

Model Name:
Konica Minolta DiMAGE Z10
Model Number: Z10
Camera Format: SLR-style
Currently Manufactured: No
Remote Control: No
Remote Control Type: n/a
Tripod Mount: Yes
Tripod Mount Material: Plastic
Operating System: Windows, MacOS
Weight: 300 g
10.5 oz
Weight With Batteries? No
Size: 109 x 82 x 94 mm
4.3 x 3.2 x 3.7 in
Image Resolution: 2048x1536, 1600x1200, 1280x960, 640x480
Movie Resolution: 640x480, 320x240
Aspect Ratio: 4:3
CCD Sensor (Megapixels): 3.20
CCD Size (inches): 1/2.5"
CCD Filter Type: RGBG
CCD Manufacturer: Unknown CCD
Focal Length Multiplier:
Movie Audio: No
Quality Levels: 3
Lens
Focal Length (35mm equivalent): 36 - 290 mm
Zoom Ratio: 8.00x
Digital Zoom: Yes
Digital Zoom Values: 4x in 0.1x steps
Auto Focus: Yes
Auto Focus Type: Hybrid (Passive / Video AF)
Auto Focus Assist Light?
Manual Focus: Yes
Normal Focus Range: 50 cm to Infinity
20.4 in to Infinity
Macro Focus Range: 1 - 0 cm
0.4 - 0.0 in
Max Aperture: f/3.2
Aperture Range Description: f/3.2 (wide) / f/3.4 (tele) - ???
Aperture Step Size:
Lens Thread Type: Unknown
ISO Settings: 64, 100, 200, 400
ISO Rating Max: 400
Longest Shutter Time: 15
Shortest Shutter Time: 1/2000
Exp Adj Range: 2.0 EV
Exp Adj Step Size: 0.33 EV
Metering Modes: 256-segment multi, center-weighted, spot
Spot Metering: Yes
Aperture Priority: Yes
Shutter Priority: Yes
Full Manual Exposure: Yes
Self Timer: 2 or 10
Internal Flash: Yes
No of Flash Modes: 5
Flash Modes: Autoflash, Autoflash with red-eye reduction, Fill flash, Flash cancel, Slow-shutter sync
Uncompressed Format: None
CCD Raw Format: No
Compressed Format: JPEG (EXIF 2.2)
Movie File Format: MotionJPEG (MOV)

Merhaba Berkay,
Bence bu makine çok eski bir makine. 3,2Mp senin işini görmeyecektir. Ben şuan Olympus'un 3,2 Mp olan bir makinesini kullanıyorum ama yetersiz kaldığı zamanlar oluyor. Ve özellik olarakta çok ahım şahım birşeyi yok. Buna gelene kadar bence çok daha iyi makine alabilirsin. Ne kadar bütçen var. Söylersen ona göre bir makine bakarız sana..

Sevgiler...

Serkan abi merhaba...

öncelikle makinenin sevdiğim ve sevmediğim yanlarını söyleyeyim o zaman:)

makine dediğin gibi 2004 model ama bence çokta eski sayılmaz...
Benim hoşuma giden yanları;
8x optik zoom,tamamen manuel ayar yapılabilmesi(öğrenmem için),1-3cm arası makro focus ve fotoğraf kalitesi...
Sevmediğim yanları 3.2mp oluşu sesli video kaydı imkanının olmaması...
Bu makineyi forumdan ercan abiden alıcam saolsun taksitle vericek bana 250ytl/4 taksite kutusu ve yanında 512mb hafıza kartı ile...Benim için çok avantajlı bir durum peşin param olsa çok daha güzel ve yeni bişeyi almayı bende isterim ama bu makinenin özellikleri slr-like sınıfında olması sebebiyle almayı çok istiyorum...Elimde daha önceden aldığım tripod var yani öğrenirken daha net fotoğraflar çekebileceğim...

Geri