Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

FOX 32 F100 RL ne kadar uzun ömürlüdür?

bulursunuz ama, böylesi zor, çünkü kadro ve maşa dışında şunlar da var, ayrıca thru axle dropoutları, yani ince mil yerine kalın boru, sizin maşanın üstünde gelenden, şimdi bide teker göbeklerini değiştirmen gerekecek :))

*
FOX F32 Evo QR15 fork, derailleur hanger Type15, FSA headset No.11N/55 with Conversion Crown, Ritchey Spacer, Control Tech One stem (90 mm), Control Tech seatbinder

100 € yo bulamazsınız bu geri kalanı

evet equalizer gibi ama daha gelişmiş, bulunca paylaşıcam

evet hatırladım :) yeni bişey değilmiş ben yeni görmüşüm, dt ile de alakası yok, öyle aratınca bulamadık tabi :)

 
Scudo
Bende kişisel düşüncemi paylaşmak isterim konuyla alakalı ;

Öncelikle fox'un ctd serisinin bir serisinde sıkıntı var ve toplanmış durumda şuanda modelini hatırlamıyorum ama genel olarak ktm bisikletlere takılan serilerde bir sıkıntı var. Arkadaşın fox maşasına bakım yaparken karşılaştım sorunu halletti mi bilmiyorum...

Senin soruna gelecek olursak. Fox'un en sevdiğim serisi FOX F100 Rl serisidir. 1.650kg civarındadır kendileri. Bakımı çok basittir. Bu maşa şahsi görüşüme göre de ömürlük bir maşadır neden dersek ? Eğer yüksek performanslı kullanıcaksanız ya da ağır bir darbe alırsa bunun gibi bir durumda kullanılmaz hale gelebilir. Ancak böyle bir durum diğer maşalar içinde geçerlidir.

Bununla beraber bir arkadaştan arkadaşıma bir keçesi patlak kilitlemesi çalışmayan hatta sağ bacakta zerre yağ kalmadan 2 sene kullanılmış fox maşa geldi bana. Bunu alırken çok düşündük ama korkmadan aldık foxtur diye. Neyse maşanın içini bir açtım simsiyah topraklar tozlar çamur kir ve yağ kalmamıştı. Maşanın bakımlarını yaptıktan sonra maşanın ana mekanizmasında tek bir soruna rastlamadık. O zaman bu fox söylentinin önüne geçti benim için. Böylesine hoyrat bakımsız patlak keçeyle kullanılmış bir maşa onca çamurdan kirden etkilenmemişti. Bunu kullanıcak arkadaşım biraz kilolu 100 kg civarında açıkcası başta korktum. Acaba dediğim oldu. Ama uygun hava değerini basıp gereken özenli bakımdan sonra maşa şuanda takılı ve sıkıntısız kullanıyor.
Tüm bunlara rağmen o arkadaşların ne diyecek bilmiyorum ama bu sitede fox f100 rl ile süspansiyon bölümünde bakımının nasıl yapıldığını anlatanda benim. Kulananda görende benim bunları. Bunlarda benim deneyimlerimdir.

Ağır Kullanıcaksan - Bakım Önerim Kabaca Şunlar

Yılda 1 conta +sıvılarının keçelerinin değişmesi

Zorlamam diyorsanda

2 yıl dayanır keçeleri + yağ + keçe değişim... He bana sorsan değiştirmiyorum bile yalnız çalışan kısım varya oranın üstünde toz biriktirmeden siliyorum. Orası çok önemli çünkü. Orası ne kadar temiz tutulursa keçenin ömrü uzuyor. Ve keçeler ucuz değil. Bir seti 100 tl civarında... O nedenle dikkat etmek gerek. Ayrıca bunların hepsi diğer maşalarda da problem olabiliyor. Foxta bu sorunlar daha basit daha kolay halledilebiliyor. Benim düşüncelerim bunlar
 
@Hakan Aker

Eyvallah ben buna bakmıştım zamanında ama yoktu (2014-2015) yeni modeller için sonradan çıkmış :) Teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Çok pahalı arkadaş ya :) 300TL vermektense gider elimle kapatırım zaten.
 
Maşa fiyatını hak ediyor, gözüm arkada değil ancak bir tane kola 300TL verecek değilim :) Zaten kadro ihtiyacı için de hiç yoktan 1K para gidecek, ona ayırırım.
 
@Gökhan Akkaya
pekii ne kadar uzun ömürlüdür sizce ?

kullanmay abaşladınız mı maşayı ? taktınız mı ?
 
Son baktığımda Heathrow Havalimanı'nda görünüyordu, İstanbul'a inip gümrük işlemleri falan yapılmaya başlanmış.
İnşallah gümrükte patlamaz da beni işimden etmezler. 1 hafta içerisinde elime geçmiş olur diye tahmin etmekteyim.

Ne kadar uzun ömürlü olacağına gelirsek 30 TL'lik Zoom maşa bile desteklenenin üzerinde güçte Hidrolik Fren seti kullandığım halde sağlamlığını koruyor. Yurt dışı fiyatı 1200TL olan bir maşadan bahsediyoruz, eh bir zahmet 4 yıl idare etsin beni, üniversite zamanlarımı falan onla geçirebileyim en azından. 30TL'lik maşa bile 2 seneye yakındır işimi görüyor neticede.

Adsız.jpg
 
Matematiksel olarak hesaplama doğru ancak gerçek hayatta uygulanabilirliği tartışılır :D
 
umarım kısa sürede kavuşursun, ön teker göbeği ve furş takımını şimdiden hazırla bence
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@Tasogare
Biraz fazla hızlı geldi sanki, bugün dağıtıma çıkma ihtimali olabilir belki, veya yarın.
 
@Gökhan Akkaya
Normal gelmiş max. 10 gün sürüyor :)
 
Dağıtıma çıkmış bugün, Üsküdar genelinde dağıtımdan sorumlu bir şube herhalde. Bugün gelirse ailem teslim alacak hayırlısıyla. İnşallah misafir çocukların eline geçmez akşama kadar.

Sıfır altın sarısı FOX hayal ederdim, onu da çok şükür helalinden görmek nasip oldu :D Alet ateş ediyor, kurşunu olmadığı halde, bu kadarını söyleyebilirim.

20160530_112512.jpg 20160530_112551.jpg 20160530_114057.jpg 20160530_114105.jpg 20160530_114109.jpg 20160530_114117.jpg 20160530_114121.jpg 20160530_114127.jpg 20160530_114140.jpg
 
Sorma ya ben de abuk subuk Cobalt 3 jant setleri falan araştırmaya başladım, yine gereksiz yere bir ton para gömmenin arifesindeyim :)
 
@Gökhan Akkaya Hayırlı olsun dayanamadım verdim siparişi. Şimdi bekleme sırası bende :D
 
@mfurkan
Geldi mi sizin maşa :) Ben kullanıyorum 1 aydır. Çok memnunum :)
 
Geri