Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Fox F100 RL - 32mmlik bacak çapı - Detaylı Maşa Bakımı

@Akif Yılmaz ne demek işinize yarasın yeter ki... Benim mücadelem bu 300 tl isteyen istanbulda kendi tekeline sokmaya çalışan insanlarla hem, hem de kendi elimizden geliyor sonuçta başklarıyla uğraşmayalım özellikle haksız bir şekilde para isteyenlere karşı diyorum :D :D :D anlamışsındır sen ...

Scudo
Bu başlığı okuyarak bugün 2009 F100RL amortisörümün bakımını kendim gerçekleştirdim. Conta takımını ve Motul 10W amortisör yağını tedarik ettikten sonra gerisi el maharetine kalıyor. Tüm püf noktalar ve dikkat edilmesi gerekenler detaylıca anlatılmış. Emeğine sağlık Emre hocam gerçekten çok faydalı oldu.

@Ahmet Göker Derya valla böyle güzel geridönüşler için teşekkür ediyorum ciddi işinize yaramışsa amacıma ulaşmışım demektir. Gerçekten çok sevindim... Elinize sağlık Ahmet hocam.

Öncelikle eline sağlık . Gerçekten yazıyı yazıp bi de foto yu çekmek ayrı bi emek . Aşırı motive edici . İnşallah bende keçeyi ve yağı temin edip uğraşacam . Tekrardan emeğine sağlık .

Emre Nakipoğlu abimden allah razı olsun ... Sagolsun maşanın bakımı konusunda bana zaman ayırıp titizlikle yaptı ... Şimdi de merdivenler , dağlar ,taşlar beni bekliyor .... :) Tekrardan teşekkür ediyorum...

Ne demek güle güle kullannn :D :D :D boş vaktimde halletim sorun yok :) hayırlı teskereler... @hasan suna

@Emre Nakipoğlu ellerine saglık çok güzel bir çalısma olmus :) bi kaç defa okudum :) bende 1 ay önce 2. el bisiklet aldım üzerınde fox maşa bulunuyor sanrım 2009 model tam emın degılım ama sizinkiyle aynı ve bu hafta fark ettımki sag bacagından yag kacırıyor :( siliyorum bacak hemen yaglanıyor bende de az çok el mahareti var ama keçe takımını nerden bulacagız? Motul 10W motorcularda bulabilirz. benm kafamda şöyle bişey var keçelerın yerlerını degiştirsem sagyı solla acaba problem düzelir mi ?

@muharrem G. öncelikle geridönüş için teşekkürler... Problem düzelir aslına bakarsan... Orda aşırı bir yüklenme olmuyor.... Ama yine de madem bir iş yapılacak baştan aşaığıya yenile ikide bir açma bana kalırsa.... Contaları ebayden alsan harika olur aslında ama yok uğraşamam dersen bisikletsepeti denilen yerde var contalar... Ordan alabilirsin.

@Emre Nakipoğlu
ben biraz baktım
1.(link)

2.(link)

ikisinde de fox yazıyor ama keçelerı farklı hangısını almalıyım sizin sürekli aldıgınız ürün varsa linkini gönderebilirmisiniz?

Ordaki fiyatlar ile burdaki fiyatlar hemen hemen yakın olduğu için ben burdan aldım .... Site linki

(link)

32mm'likse seninkisi bu ürünü al. Ben bunu kullanuyorum ve sorun çıkmadı hiç. @muharrem G.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bende de fox float 32 var. bakım yapılması gerekiyor ama ebay Türkiyeye gönderim yapmıyor , türkiyede satan da yok nereden bulacağım ben bu keçe takımını, bir fikri olan var mı acaba ?

@OsmanErol Aslında şu linkteki satıcı Türkiye'ye yolluyor olarak gözüküyor, kargo ücreti de makul. Float 32 ile uyumlu yazmışlar ama yine de sen araştır istersen
(link)

Keçelerin ömrünü uzatmak birazda sizin elinizde aslında. Burada en önemli unsur. Bushing lerin durumu (alt bacak içinde bulunuyor) duruma göre normal bir kullanıcı da min 2 / 4 yıl arası ömrü vardır. Eğer durumları iyi ise.

Şimdi yapmanız gereken amartisör keçelerin içersinde bulunan yay sekmanlarının boylarını bir miktar kısaltmak. 1 tanesi üst bölümde bir tanesi de maşa nın içersinde kalıyor. Üstekini Çıkartmak oldukça kolay fakat alttaki için keçeleri sökmeden işlem yapamamıyorsunuz maalesef üsteki bölüm dış etkenleri ( çamur toz vs) içeriye girmesini engelliyor. Alt taraf ise içerdeki yağın dışarıya çıkması engelliyor.
Keçelerin dudakları tam bitmediyse ve bushing lerin durumları da iyi ise size minimum 6 ay max 1 sene idare eder. Söylemiş olduğum yay sekmalar pasoludur. Ek yerini bulunca normal bir vida açar gibi döndürerek açmak yeterli. Yaklaşık 1 cm kısaltmak yeterli geliyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta. Kısaltacağınız yayın hangi taraftan keseceğiniz. Bir tarafı ince kalıyor yani biz ona fiş mantığıyla erkek diyelim. Diğer tarafı normal kalınlıkta yani dişi. Biz dişi olan tarafı kısaltacağız unutmayalım.
Bu arada keçe bakımından pek sıkıntım olmadığı için bir çok testi kendi maşalarımda rahatça yapıyorum. Malum Fox bakımı yapan tamirciler çok sayıda olsa da keçe bulmak oldukça zor.
Son olarak yine başa dönecek olursak bushing lerin durumu kötüyse. Sıfır ve orjinal keçe dahi taksanız. Yağ sızdırmasını asla engelleyemezsiniz.

Arkadaşlar Fox f32 maşa için keçe ve contayı internette aradım ama bulamadım. Rock Shox un 32 mm keçe ve contaları nette var, uyarmı. Tşkler.
Edit: Aliexpress den sipariş verdim fazla fazla montajı da bahsedildiği gibi kendim yapacağım. Açıklamayı yapan arkadaşa çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bende FOX 32 Float Evolution yarı havalı maşa var.
Maşa kolundan sertlik değiştirdiğinde hepsi aynı gibi. Ayrıca maşa hiç kilitlenmiyor acaba problemmi var. Yardımcı olabişirmisiniz

Konuyu hortlatayım... Fox Talas maşam var ve İstanbul'da bakım yaptıracak yer bulamıyorum. Daha doğrusu var bir yer ancak istenen fiyatlara arabamın amortisörlerini bakıma sokarım. Mantıklı rakamlara bakım yaptırabileceğim bir yer var mı? Orijinal keçe setinin yağının vs fiyatları yüksek deniyor ki euro bazında evet rakamlar sapık gibi... Ancak Şöyle bir şey var, fren kollarımda da yağ kaçırma gibi bir sorun olmuştu, bisikletime bakım yaptırdığım arkadaş freni söküp gerekli bütün keçeleri verdi ve gidip hepsini sanayide buldum 5-10 TL bir maliyeti çıkmıştı. Sonrasında da freni toplardı ve canavar gibi çalışıyor. Maşa için de bunu yapacak birilerini bulabilir miyim? (Benim servis işi gücü bırakıp istanbul dışına taşındı)

Geri